Sus
  >  Home   >  Cum să trăiești ca un Lannister din ”Game of Thrones”

Nu mai este vreun secret că seria Game of Thrones, lansată de HBO a devenit un fenomen mondial. Fantezia medievală inspirată din cărțile autorului R.R. Martin este unul dintre cele mai iubite show-uri TV și era de așteptat să apară efecte în lumea reală.

Astfel, în timp ce majoritatea fanilor așteaptă cu nerăbdare apariția sezonul șapte a producției HBO și lansarea celei de-a șasea cărți a seriei, câțiva tineri scoțieni au pus bazele unui bar cu tematică Game of Thrones!

Localizat în orașul scoțian Edinburgh, pub-ul Blood and Wine este locul în care poți trăi ca în Westeros, însă fără grija de a fi atacat de White Walkers, sau asasinat de vreo familie rivală. Băuturile din meniu, adică vinurile, berile și infuziile sunt copie după descrierea lui R.R.Martin în cărțile ”A song of Ice and Fire”. De asemenea mâncarea este inspirată din film, având posibilitatea să serviți Plăcintă Frey sau Tortul de lămâie al Sansei. La bar puteți să beți și vodka islandeză pregătită de actorul care îl joacă pe Gregor Clegane ”Muntele”.

Se pare că nu Edinburgh este locul perfect pentru un astfel de bar, întrucât autorul R.R.Martin a recunoscut faptul că una dintre cele mai cunoscute scene din carte și film, Nunta Roșie a fost inspirată din istoria Scoției. În 1440, în Edinburg, James al II-lea, Regele Scoțienilor a organizat o Cină Neagră, încheiată cu un masacru!

Atmosfera este întregită de obiecte decorative, precum replici ale săbiilor din oțel valyrian, printre care și cea a lui Jon Snow, muzică celtică pe fundal și halbe din os, produse de suplierul oficial al seriei TV.

Barul a fost deschis la începutul anului 2017, pe 4 ianuarie, însă din păcate este temporar. Situat la subsol pe o stradă din Edinburgh, acesta este deschis miercuri și joi, doar până în februarie! Astfel dacă vrei să bei în stilul Tyrion Lannister trebuie să ajungi cât de curând în Scoția și probabil să faci o rezervare în prealabil!

postați un comentariu

2 × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.