Sus
  >  Home   >  Mare oraș european interzice SELFIE STICK-ul!

Autoritățile orașului Milano au interzis selfie stick-urile, recipientele de sticlă și tonetele care comercializeză mâncare. Aceste noi reguli impuse de primărie au intrat în vigoare pe 14 iulie și au ca scop micșorarea cantităților de gunoi de pe străzi și încetarea unui comportament antisocial al oamenilor.

Turiştilor şi localnicilor deopotrivă le este interzis să „ţină în mână, să care, să lase pe asfalt, să arunce sau să primească orice fel de sticle de sticlă, doze de băutură şi selfie stick-uri” în zona cuprinsă între Piazza XXIV Maggio, Gorizia Avenue, Via Codara, Piaţa Contara şi Gabriele D’Annunzio Avenue. De asemenea, au fost interzise şi petardele şi artificiile, dar şi tonetele cu mâncare.

milano

Regulile au intrat deja în vigoare și sunt valabile până la 13 august, existând posibilitatea ca măsura să fie extinsă.

Nu este însă singurul loc unde nu este permisă folosirea selfie stick-ului, mai multe stadioane din Anglia, muzee, dar și parcurile de distracție Disney au interzis accesul cu aceste instrumente.

De asemenea mai sunt orașe din Italia care au adoptat diverse legi pentru a stopa comportamentul antisocial al turiștilor.

De exemplu în Florența, votat cel mai frumos oraș european al anului 2017, se udă zilnic zonele din jurul marilor biserici la orele prânzului, pentru ca turiștii să nu mai poată mânca sau bea în jurul acestor monumente.

La Roma nu mai ai voie să consumi alcool în zonele publice seara. Totodată, au fost interzise servirea mesei şi consumul de băuturi în jurul fântânilor din acest oraş.

postați un comentariu

eighteen + 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.