Sus
  >  Home   >  Cele mai mari greșeli pe care să le eviți în Thailanda!

Thailanda a devenit una dintre cele mai vizitate țări din lume și principala poartă de deschidere către Asia de Sud-Est. Acest lucru nu se datorează doar culturii bogate, dar și plajelor însorite, peisajelor idilice și vieții de noapte.

Este un loc special, motiv pentru care Bangkok și Phuket au intrat în top 10 cele mai vizitate orașe din lume, prețurile mici fiind un alt factor important ce atrage străinii.

Nu toate sunt roz însă în Thailanda, la fel ca oriunde în lume. În special cei care nu au mare experiență în călătorit pot ajunge victimele unor păcăleli, ce le pot ruina vacanța.

Sper ca acest articol să vă fie de folos, în cazul in care sunteți pentru prima dată în Thailanda și să evitați țepele. Acestea sunt cele mai mari greșeli pe care să le evitați în Thailanda:

1) Taxiurile

Dacă sunteți intr-un oraș popular, precum Phuket sau Bangkok, vei ajunge aproape sigur să te folosești de taxi. Tarifele sunt foarte mici, ceea ce face plimbarea cu taxiul destul de convenabilă și simplă.

Din păcate și taximetriștii sunt conștienți de tendințele turiștilor și încearcă să profite, cerând chiar și triplul tarifului standard.

Încercați să nu cădeți în cursa acestora și urcați doar în taxiuri cu aparat de taxare funcțional. Acesta este obligatoriu prin lege.

Tariful de baza este 35 baht, iar prețul pe km este de la 7baht. În principal, o cursă prin oraș nu ar trebui să coste mai mult de 100baht. Ca exemplu din zona KhaoSan până la Palatul Regal costă aproximativ 55baht, iar până la aeroport tariful este in jurul a 215baht.

thailanda
Taxi, in Bangkok, Thailanda

2) Să ignori mâncarea stradală

Mâncarea stradală este una dintre cele mai mari atracții ale Thailandei. Reprezintă mâncarea autentică a țării, dar sunt numeroși turiști care se feresc de acest concept.

Principalul motiv pentru care unii refuză să mănânce street food este factorul neigienic, un lucru complet fals când vine vorba de Thailanda. Mâncarea este preparată cu cea mai mare grijă și nu se fac compromisuri la igienă.

Evident, poți încerca și restaurantele, însă le lipsește ceva față de street food. În plus mâncarea stradală este foarte ieftină și foarte diversificată.

thailanda
Street food în Bangkok, Thailanda
thailanda
Street food in Phi Phi Islands, Thailanda

3) Să nu negociezi

Vorba “nu te mulțumi cu puțin” se aplică fără probleme în Thailanda, până la urmă de aceea ai venit aici. Dar și contrariul se potrivește perfect, anume că nu te mulțumi cu tarifele mari oferite de comercianți.

Probabil cea mai comună greșeală a turiștilor din Thailanda este că nu negociază. Thailandezii nu prea cred în prețuri fixe, de aceea se poartă discuții lungi până pleacă acasă cu produsul.

Asemeni taximetriștilor de la punctul 1 și comercianții vor încerca să profite de turiști prin prețurile “umflate”. Pentru o persoană neobișnuită cu negociatul, poate părea stresant și inconfortabil inițial, dar cu timpul devine interesant și oferă o mare satisfacție.

Păstrați însă limite și practicați negoțul doar cu cine se arată disponibil să o facă..și întotdeauna cu zâmbetul pe buze.

thailanda
Chatuchak Market – Bangkok, Thailanda – cea mai mare piață de weekend din lume

4) Să te gândești că Thailanda înseamnă doar Phuket

Dacă ai o vacanță de 2-3 săptămâni, iar toate planurile tale sunt în și despre Phuket, atunci ar trebui să te gândești de două ori. Mulți turiști zboară în Phuket și stau acolo până la întoarcere, ceea ce este o greșeală imensă.

Adevărat, Phuket este fantastic, peisajele sunt minunate, iar plajele sunt de vis. Însă există multe alte locuri pe care trebuie să le explorezi în Thailanda. Phuket este un loc foarte bun de pornire, mai ales pentru cei care sunt prima dată în această țară, dar trebuie să vizitezi și locuri mai pitorești, unde să descoperi esența Thailandei.

Chiang Mai și Chiang Rai, aflate în nordul țării, au enorm de multe de oferit turiștilor, cât și Krabi, Pattaya, Koh Samui, sau Pai.

5) Să veniti cu bagajele pline

Thailanda și cu atât mai mult Bangkok, înseamnă shopping. Așa că nu puteți decât să vă imaginați cum o să vă descurcați cu un bagaj deja plin de la sosire. Nu împachetați mai mult decât aveți nevoie!

Țineți minte faptul că veți ajunge acasă cu mai mult bagaj decât ați venit, iar mall-urile, marketurile și buticurile de stradă se vor asigura că ați cheltuit și ultimul baht.

postați un comentariu

two × 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.