Sus
  >  Home   >  9 orașe europene SUPERBE care pot purta denumirea de „Mica Veneție”

Ai fost la Veneția, ți-a plăcut atât de mult și vrei să revii? Trebuie să știi că mai sunt orașe europene, mai puțin cunoscute, dar cel puțin la fel de fermecătoare. Aflate în principal în partea nordică a continentului, să vedem care sunt cele mai atractive orașe ce pot purta fără probleme denumirea de „ Mica Veneție ”.

9. Stockholm, Suedia – Capitală a Suediei și cel mai mare oraș din această listă, este un oraș care atrage vizitatori și fără a se compara cu Veneția. Stockholm este situat între Marea Baltică și Lacul Malaren, fiind format pe 14 insulițe. Acestea sunt legate între ele prin numeroase poduri, clădite deasupra unor canale asemănătoare celor din celebrul oraș italian. Unul dintre cele mai bune moduri de a explora orașul este cu vaporașul, care face legătura între insulele ce formează cel mai mare oraș scandinav.

8. Annecy, Franța – micuțul oraș din estul Franței, având puțin peste 50.000 de locuitori, se află la aproximativ 40km de Geneva și la 145km de Lyon..deci se ajunge mai ușor din Elveția, dacă veniți pe calea aerului. Important oraș medieval, fiind casa familiei Savoy, poartă denumirea de „Veneția Alpilor” datorită celor două canale și râului Thiou, care străbate centrul vechi al orașului. Peisajul idilic atrage un număr foarte mare de turiști, iar atracțiile principale sunt Palais de l`Isle (construcție din sec.al XII-lea, declarat monument istoric) și Castelul Annecy (casa conților de Geneva).

7. Leiden, Olanda – situat între Amsterdam (50km) și Haga (aprox.20km), orășelul olandez este situat pe brațul Rinul Vechi și este celebru pentru statutul său de oraș universitar, încă din 1575 (cea mai veche universitate din Olanda). Leiden este înțesat de canale, iar o plimbare liniștită cu barca, este cel mai bun mod de a admira clădirile vechi. În acest oraș s-au născut mai multe personalități, printre care Rembrandt și Armin van Buuren.

6. Bamberg, Germania – mai multe orașe din Germania puteau apărea în acest top, cel mai important fiind Hamburg, însă acest orășel de 70.000 locuitori are un farmec aparte. Este situat la confluența râului Regnitz cu Main, la aproximativ 65 km de Nurnberg. Oraș medieval prin excelență, are centrul vechi înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO. Cele mai importante obiective turistice sunt: Catedrala Bamberg (1237), Vechea Primărie (1386), Abatia Michaelsberg (sec.al XII-lea) și Castelul Altenburg.

5. Giethoorn, Olanda – încă un oraș olandez în acest top, la care se putea adăuga fără probleme și Amsterdamul. Dar acesta este deja celebru în toată lumea, iar acest Giethoorn chiar pare decupat din cărțile de povești. La aproximativ 120 km de Amsterdam, micul sat al cărei populații depășește cu puțin 2500 de locuitori atrage anual sute de mii de vizitatori, chinezii fiind pur și simplu îndrăgostiți de el. Cu toate acestea stilul de viață nu a fost schimbat foarte mult, iar barca rămâne principalul mijloc de transport. Cu peste 180 de poduri, Giethoorn își merită pe deplin renumele de „Veneția Olandei”.

4. Henninsvaer, Norvegia – fără îndoială cel mai puțin cunoscută localitate din acest top, aflată în înghețatul nord al Norvegiei, cel mai apropiat oraș important fiind Tromso, la peste 400km depărtare. Este de fapt un mic sat pescăresc, cu puțin peste 400 de locuitori. Cu toate că este atât de îndepărtat de continent și oarecum izolat, micuța localitate atrage mii de turiști datorită peisajului de basm! Transportul se face preponderent cu barca, iar snorkelingul este între cele mai populare activități. Nu cred că există persoană care să nu-și dorească să ajungă aici!

3. Trondheim, Norvegia – rămânem în Norvegia, însă de această dată nu mai discutăm despre un sat izolat, ci despre al treilea oraș al țării, cu peste 180.000 de locuitori. Superbele case colorate, specific nordice, sunt separate de un canal principal, imaginea fiind una reprezentativă pentru vechea capitală a vikingilor. Cel mai important obiectiv turistic al orașului este Catedrala Nidaros, ridicată în centrul orașului încă din anul 1070.

2. Brugge, Belgia – Oraș mult mai cunoscut decât majoritatea celor din acest top, este unul dintre orașele cele mai mari din Belgia, fiind la aproximativ 100 km de Bruxelles. Poartă de mult timp porecla de „Veneția Nordului”, datorită numeroaselor canele și poduri. De fapt numele orașului provine din „bridge”=„pod”. Oraș cu o vechime de peste un mileniu, cu o arhitectură senzațională, te impresionează atât prin străduțele sale pietonale, cât mai ales prin canale și plimbările cu barca. Centrul istoric este înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO.

1.Colmar, Franța – mic orășel francez din Alsacia, aproape de granița cu Elveția, este la 65km de Basel și la 70km de Strasbourg. Cu aproape 70.000 de locuitori, localitate mică la standardele Franței, este însă unul dintre cele mai fascinante locuri din această țară (ceea ce este mare lucru).  Plin de culoare, superbul oraș Colmar își expune casele pe malul canalului, străbătut din loc în loc de câte un poduleț. Este probabil combația perfectă între franțuzesc și nemțesc, cu iz medieval. În plus, unul dintre cartierele orașului se numește chiar „Mica Veneție”.

postați un comentariu

eleven + two =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.