Sus
  >  Home   >  Urmează să zbori cu Wizz Air? Vezi dacă noua politică de bagaje te afectează!!
wizz air

Urmează să zbori în curând cu Wizz Air? Este foarte posibil, ținând cont că low-costul maghiar este lider pe piața românească, depășindu-și competitoarele în privința numărului de pasageri. Totuși politica agresivă din ultima perioadă este posibil să le îndepărteze clienții. De curând au introdus posibilitatea de a efectua check-in-ul online cu maxim 48 ore înaintea zborului, pentru cei care nu au achiziționat locuri preferențiale. Și nu doar acest lucru l-au copiat de la RyanAir, pentru că recent au „umblat” și la politica de bagaje.

În urmă cu o lună scriam un articol despre noua politică de bagaje a celor de la RyanAir și modul în care și-au scandalizat clienții. Puteți găsi articolul aici. Iată că nu a trecut mult timp și maghiarii implementează aceeași idee, totul pentru a forța pasagerii să achiziționeze servicii suplimentare.

Care sunt noile reguli Wizz Air privind bagajele

De la 1 noiembrie fiecare pasager își poate aduce la bord doar un bagaj de mână mic (dimensiuni 40x30x20cm), care să încapă sub scaunul din față. Doar pasagerii care achiziționează Wizz Priority pot lua în cabină și un troller de maxim 10kg și dimensiuni 55x40x23cm. Serviciul de Wizz Priority începe de la 5eur/sens și mai include check-in prioritar și îmbarcare prioritară.

O altă noutate este introducerea bagajului de cală de 10kg, cu tarife ce încep de la 7eur/sens. Acesta se adaugă variantelor de 20kg, respectiv 32kg, disponibile deja.

În prezent pasagerii Wizz Air au posibilitatea de a transporta gratuit un bagaj de mână mic, în timp ce trolerul de 10kg este transportat gratuit la cală.

Modificările se aplică pentru toate zborurile Wizz Air rezervate după 10 octombrie și operate începând cu 1 noiembrie.

Ce se întâmplă dacă am rezervat înainte de 10 octombrie?

Dacă zborul dumneavoastră este după 1 noiembrie, iar rezervarea a fost făcută anterior datei de 10 octombrie, atunci regulile sunt puțin diferite. Pentru rezervările fără Wizz Priority este permis bagajul de mână mic, la care se adaugă un bagaj de cală de 10 kg. Rețineți că acest bagaj trebuie predat la poarta de check-in, iar în cazul în care ați făcut deja check-in-ul online, acesta trebuie refăcut.

Dacă la rezervare a fost adăugat deja un bagaj de cală 20kg sau 32kg, atunci se face upgrade rezervării cu Wizz Priority.

postați un comentariu

nine + seven =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.