Sus
  >  Home   >  Ultimele decizii ale RyanAir scandalizează pasagerii!

Compania irlandeză low-cost RyanAir a reușit să devanseze orice alt competitor, low-cost sau nu, devenind compania aeriană cu cei mai mulți pasageri, dar și cel mai mare profit la nivel european.

În ciuda succesului său, Ryanair nu se bucură de o popularitate prea mare printre pasageri, din cauza unor decizii controversate luate la nivelul conducerii în ultimii ani. S-a schimbat constant politica bagajelor de mână, au fost introduse taxe aberante pentru anumite servicii și prețuri enorme pentru bagajele de cală. În plus compania irlandeză a produs isterie printre pasageri în ultimele 2 veri, când mii de zboruri au fost anulate din cauza unor greve interne, sute de mii de călători fiind afectați.

Dacă în momentul în care au intrat pe piața românească era cea mai permisivă companie aeriană din punct de vedere al bagajelor, oferind posibilitatea pasagerilor de a lua la bord, gratuit, 2 bagaje de mână (unul de 10kg și unul mic, personal), lucrurile s-au schimbat dramatic. În urmă cu ceva timp s-a făcut o modificare prin care se putea lua la bord decât bagajul mic personal, cel de 10kg fiind transferat automat la cală (gratuit).

Ultima decizie a conducerii RyanAir este însă pur și simplu scandaloasă și probabil va afecta vânzările în perioada următoare. Pentru orice rezervare făcută de la 1 septembrie și pentru toate zborurile de după 1 noiembrie (indiferent de data când a fost făcută rezervarea) mai este inclus în prețul biletului doar bagajul de mână mic, personal. Pentru bagajul de mână de 10kg se plătește suplimentar, dacă se dorește acest serviciu.

De la 1 noiembrie poți transporta la bord doar un bagaj mic personal (max.40x20x25cm) care trebuie să încapă sub scaunul din fața ta.

Singura posibilitate care îți permite să iei la bord 2 bagaje de mână este achiziționarea serviciului de Prioritate, prin care poți aduce un bagaj mic personal + 1 bagaj de mână de maxim 10 kg, ce poate fi depozitat în spațiul pentru bagaje de deasupra scaunelor. În plus beneficiezi de prioritate la îmbarcare. Acest serviciu poate porni de la 8 eur/sens/persoană.

În momentul în care se face check-in-ul există posibilitatea de înregistrare a bagajului de 10kg, care trebuie lăsat la ghișeul de check-in, asemeni unuia de cală. Bagajul este preluat apoi de la banda pentru bagaje pe aeroportul de sosire.

Atenție!! Rezolvați problemele cu bagajul înainte de a ajunge la aeroport. Hotărâți-vă de cât bagaj aveți nevoie și măsurați cu atenție! În cazul în care bagajul depășește dimensiunile standard se plătește o taxă de 25eur!

Compania Ryanair susține că a fost nevoită să adopte o asemenea măsură pentru a reduce întârzierile. Se dorește ca prin această decizie să încurajeze pasagerii să ia cu ei în bagaj doar strictul necesar.

postați un comentariu

seventeen − eight =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.