Sus
  >  Home   >  Top 9 orașe din Germania, perfecte pentru un city break!!!

Germania nu este doar una dintre cele mai mari puteri economice ale lumii, însă reprezintă și un etalon al culturii europene. Fixată în inima continentului, Germania este țara pe care o luăm mai mereu ca și model, lucrul nemțesc fiind sinonim cu perfecțiunea. Poate este un pic exagerat, dar dacă luăm în considerare că țara a fost devastată după al Doilea Război Mondial și marile orașe erau la pământ, trebuie doar să facem un tur prin aceste centre urbane pentru a observa puterea de regenerare a nemților. Să vedem top 9 orașe din Germania, perfecte pentru un city break!

Sunt foarte multe orășele superbe, cu o arhitectură minunată, canale navigabile, amplasate în peisaje de vis, însă primele 9 sunt clar delimitate, în special datorită numărului mare de vizitatori. Însă nu trebuie să ratezi o vizită în orășele precum: Heidelberg, Freiburg, Lubeck, Trier, Bonn, Weimar, Potsdam, Bamberg etc.

9. Nuremberg – al doilea mare oraș al Bavariei, are o populație de peste 500.000 de persoane și a fost devastat în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Centrul istoric a fost atât de afectat încât s-a luat în considerare abandonarea poziției vechi a orașului și reconstruirea în altă parte. După terminarea războiului aici au avut loc Procesele de la Nuremberg, prin care au fost judecați conducătorii naziști.

De vizitat în Nuremberg: Muzeul Național German, Castelul Nuremberg, zidurile de apărare (sec. XIV-XVII), Biserica St. Lorenz, Fântâna Hauptmarkt, Zoo Nuremberg, etc. Nuremberg primește anual aproximativ 3,2 milioane vizitatori.

Cât costă un city break – Singura companie aeriană care zboară direct din România spre Nuremberg este Wizz Air, curse din București, Cluj Napoca și Sibiu. Tariful pentru zbor Wizz Air + cazare 3 nopți la hotel 3* cu mic dejun – 230 eur/persoană.

8. Stuttgart – are o populație de aproape 600.000 de locuitori și este unul dintre cele mai importante centre europene în industria de înaltă tehnologie. Este orașul în care au fost inventate motocicleta și automobilul cu patru roți, devenind un punct de plecare în industria auto. Firme importante precum Porche, Bosch, IBM, Stihl, HP își au sediul sau filială în Stuttgart.

De vizitat în Stuttgart: orașul atrage anual 3,7 milioane de vizitatori. Printre atracțiile principale se numără: Muzeul Mercedes-Benz, Muzeul Porche, Sepulchral Chapel, Solitude Palace, Stiftskirche, etc.

Cât costă un city break – Cele 2 companii care asigură zbor direct spre Stuttgart, din România, sunt Blue Air și Tarom. Orașele din care sunt plecări: București, Bacău, Cluj Napoca, Iași, Oradea, Sibiu, Timișoara. Tariful pentru zbor Blue Air + cazare 3 nopți la hotel 3* cu mic dejun – 230 eur/persoană.

7. Dresda (Dresden) – capitala regiunii Saxonia, cu o populație de peste 500.000 de locuitori, a fost unul dintre cele mai importante orașe germane în sec.al XIX-lea, centru al literaturii și al romantismului. Orașul a fost victima celui mai devastator bombardament aerian din istorie, aliații distrugând 90% din centrul istoric, iar zeci de mii de civili au murit. Se estimează că au murit de 3 ori mai mulți oameni decât la Hiroshima.

De vizitat în Dresda –  principalul oraș al Saxoniei aduce anual 4,3 milioane de vizitatori, principalele obiective turistice fiind: Frauenkirche, Zwinger Palace, Gemaldegalerie Alte Meister, Palatul Renașterii, The Green Vault, Furstenzug, Catedrala Dresda, etc.

Cât costă un city break – nu există zboruri directe din România, având doar varianta de zbor cu escală. O altă variantă este zbor pe Praga, aflată la aproximativ 150km depărtare. Tariful pentru zbor cu 1 escală + cazare 3 nopți la hotel 3* cu mic dejun – 300 eur/persoană.

6. Dusseldorf – cu o populație de peste 600.000 de locuitori, este unul dintre cele mai importante orașe din zona Rhin-Ruhr, cea mai importantă concentrare a țării. Are al treilea cel mai mare aeroport din Germania și în anul 2012 a fost clasat pe locul 6 în topul celor mai bune orașe din lume în care să trăiești.

De vizitat în Dusseldorf: Promenada pe Rhin, Altstadt, Medienhafen, Rhine Tower, K21 Standehaus, Schloss Benrath, Hofgarten, Burgplatz, etc. Orașul atrage anual peste 4,6 milioane de vizitatori.

Cât costă un city break – singura companie aeriană care asigură zbor direct între București și Dusseldorf este GermanWings/EuroWings. Tariful pentru zbor direct Germanwings + cazare 3 nopți la hotel 3* cu mic dejun – 310 eur/persoană.

5. Koln (Cologne) – al patrulea oraș ca mărime al Germaniei, cu peste 1 milion de locuitori, este și cel mai vechi dintre marile orașe nemțești. A fost capitala provinciei romane Germania Inferior. Peste 90% din oraș a fost distrus în timpul celui De-al Doilea Război Mondial și populația sa a scăzut drastic în urma acestuia, de la 800.000 la 40.000 locuitori.

De vizitat în Koln: fără îndoială cel mai reprezentativ obiectiv este Catedrala din Koln, cel mai vizitat obiectiv turistic din Germania și a doua cea mai înaltă construcție din oraș, deși a fost terminată în sec.al XIX-lea. Alte atracții sunt: Muzeul Ludwig, Muzeul Romano-German, orașul vechi, Groß St. Martin, Grădina Botanică, Podul Hohenzollern, Basilica St.Gereon, Zoo Koln, etc. Koln a atras în 2016 peste 5,8 milioane de vizitatori.

Cât costă un city break – există numeroase zboruri directe spre Koln, principalele companii aeriene fiind Blue Air și Wizz Air. Plecări sunt din marile orașe românești, precum: București, Cluj Napoca, Bacău, Iași, Oradea, Craiova. Tariful pentru zbor direct BlueAir+ cazare 3 nopți la hotel 3* cu mic dejun – 280 eur/persoană.

Citește și:

TOP 9 orașe din Italia

TOP 9 orașe din Spania

TOP 9 orașe din Franța

4. Frankfurt (Frankfurt am Main) – al 5-lea oraș ca mărime din Germania, cu 670.000 locuitori, este considerată capitala financiară a Germaniei. Aici găsim cel mai mare aeroport din Germania și al 8-lea din lume și este unul dintre orașele europene cu cei mai mulț zgârie nori (9 clădiri de peste 150m înălțime). Turnul Commerzbank a fost cea mai înaltă clădire din Europa între 1997 și 2005, cu o înălțime totală de 300,1 m. Orașul a fost puternic afectat în Al Doilea Război Mondial, însă a fost rapid refăcut.

De vizitat în Frankfurt: Museumsufer, Main Tower, Goethe House, Catedrala Frankfurt, Romerberg, Biserica St. Paul, Muzeul Natural de Istorie, Eschenheimer Tower, etc. Anual peste 8,8 milioane de vizitatori ajuns în Frankfurt.

Cât costă un city break  – principalele companii aeriene care asigură legătura între București și Frankfurt sunt TAROM și Lufthansa, cu mai multe zboruri zilnice. Tariful pentru zbor direct TAROM+ cazare 3 nopți la hotel 3* cu mic dejun – 200 eur/persoană.

3. Hamburg – este al doilea oraș al Germaniei ca și populație, cu peste 1,8 milioane de locuitori. Situat pe malul râului Elba, este unul dintre cele mai mari noduri feroviare de pe continent și a fost clasat pe locul 18 în topul celor mai bune orașe în care să trăiești, la nivel mondial. A fost puternic afectat de cel De-al Doilea Război Mondial, când au fost uciși peste 42.000 de cetățeni.

De vizitat în Hamburg: cei peste 13,3 milioane de vizitatori care vin anual în Hamburg au posibilitatea să vadă: Speicherstadt, HafenCity, Elbphilharmonie, Planten un Blomen, Muzeul Internațional Maritim, St.Pauli, Jungfernstieg, Elbe Tunnel, Biserica St. Michael, Hamburg Rathaus, Chilehaus, etc.

Cât costă un city break  – BlueAir și TAROM asigură legătura dintre România și Hamburg. Tariful pentru zbor direct TAROM+ cazare 3 nopți la hotel 3* cu mic dejun – 210 eur/persoană.

2. Munchen – capitala Bavariei și al treilea cel mai mare oraș nemțesc, are aproape 1,5 milioane de locuitori. A jucat un rol important în perioada nazistă, fiind numit de Hitlet „capitala mișcării naziste”. A fost grav lovit în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, însă a fost reconstruit în perioada postbelică. Aici au fost organizate Jocurile Olimpice din 1972 și Finala Campionatului Mondial la Fotbal din 1974. Este sediul unor firme gigant, precum Allianz, BMW și Siemens.

De vizitat în Munchen: Capitala Bavariei atrage anual peste 14 milioane de vizitatori, perioada de vârf fiind sfârșitul lunii septembrie, în timpul Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din lume. Printre principalele obiective turistice din Munchen sunt: Marienplatz, Peterskirche, Frauenkirche, Alte Pinakothek, Grădinile Englezești, BMW Museum, Allianz Arena, Teatrul Național, Hofrauhaus, etc.

Cât costă un city break: mai multe companii aeriene fac legătura dintre România și Munchen, cele mai importante fiind BlueAir, TAROM și Lufthansa. Tariful pentru zbor direct Lufthansa+ cazare 3 nopți la hotel 3* cu mic dejun – 200 eur/persoană.

1.Berlin – capitala Germaniei și cel mai mare oraș din țară, are o populație de aproximativ 3 milioane de locuitori. Peste 125.000 de civili au murit în timpul raidurilor aeriene și Bătăliei Berlinului din Al Doilea Război Mondial, iar după încheierea conflictului s-a împărțit între aliați, formându-se Berlinul de Vest și Berlinul de Est, despărțite de celebrul Zid al Berlinului, căzut abia în 1989.

De vizitat în Berlin: Capitala Germaniei atrage anual peste 31 milioane de vizitatori, fiind în topul orașelor europene la acest capitol. Printre principalele obiective turistice se numără: Alte Nationalgalerie, Grădina Botanică, Grădina Zoologică, Brandenburg Gate, Charlottenburg Palace, Checkpoint Charlie, DDR Museum, Fernsehturm, Muzeul German de Tehnologie, Memorialul Evreilor, Neues Museum, Pergamon Museum, Potsdamer Platz, etc.

Cât costă un city break: cele 2 capitale sunt legate pe calea aerului de RyanAir, în timp ce din Cluj Napoca se poate pleca folosind Wizz Air. Tariful pentru zbor direct RyanAIr+ cazare 3 nopți la hotel 3* cu mic dejun – 150 eur/persoană.

*Tarifele au fost calculate pentru jumătatea lunii noiembrie!

Dacă informațiile v-au fost utile nu uitați să ne ajutați cu un like și un share! Pentru mai multe informații, idei de călătorie și ultimele știri din turism abonați-vă la newsletter și urmăriți pagina de Facebook!

postați un comentariu

3 × 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.