Sus
  >  Home   >  OFICIAL: Putem călători fără viză în Canada!

Europarlamentarii au aprobat astăzi acordul de liber-schimb între Uniunea Europeană și Canada.

Dacă în octombrie 2016 au existat mici neînțelegeri și o mini-criză politică între cele două părți, din pricina îngrijorării exprimate de Parlamentul regiunii belgiene Valonia, astăzi peste 400 de parlamentari europeni au votat pentru acord.

Tot în mai 2016, fostul premier Dacian Cioloș confirma ridicarea vizelor pentru Canada în 2 etape, fiind un moment important atât pentru cetățeni cât și pentru oamenii de afaceri.

Prima etapă începe de la 1 mai 2017 și presupune că cetățenii români care au deținut o viză canadiană temporară în ultimii 10 ani, sau care dețin momentan viză valabilă pentru S.U.A, vor putea să viziteze sau să tranziteze Canada pe baza unei autorizații electronice de călătorie (eTA) în loc de viză.

Vizele vor fi eliminate complet de la 1 decembrie 2017.

După aprobarea CETA de către Parlamentul European vor fi eliminate 99% dintre taxele vamale și în plus prevede cooperarea în domeniul social, sanitar, dar și beneficii enorme pentru turism.

Fiind a doua țară ca suprafață din lume, Canada nu duce lipsă de locuri unice care pot încânta orice vizitator. Principalele orașe care atrag turiștii sunt: Toronto, Vancouver, Calgary, Montreal, Quebec, Ottawa, dar pe lângă acestea pot fi vizitate Cascada Niagara (aflată la granița cu SUA), Munții Stâncoși, sau Parcurile Naționale Gros Morne și Nahanni.

postați un comentariu

twelve + sixteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.