Sus
  >  Home   >  Plaja Pod 4 și Complex Albatros – Călărași!
plaja pod 4 călărași

Weekend prin iulie, ajuns în Călărași pentru a participa la o nuntă. Nimic nu prevestea un nou articol, știind orașul de când eram mic și nu m-a impresionat niciodată.

Și totuși, după 29 de ani, Călărașiul a reușit să mă surprindă într-un mod plăcut.

Deși până la Fetești sunt sub 70km și se ajunge în aproximativ 40 de minute, am preferat să caut totuși o cazare în oraș.

Am ales o variantă undeva la marginea orașului, foarte aproape de Dunăre și implicit granița cu Bulgaria. Era cea mai apropiată opțiune de salonul unde petreceam, fiind singurul motiv pentru care am preferat să ne cazăm la Complex Albatros.

Evident, am avut un mic strop de curiozitate și am verificat hotelul pe Booking. Toate păreau bune, o singură remarcă m-a amuzat…la facilități era trecută plajă privată.

Plaja Pod 4 – Călărași

Evident i-am suspectat de greșeală. Deși știam că Brațul Borcea e aproape, nu îmi venea să cred că mă voi întinde la soare in acel Weekend, pe un șezlong, pe nisipul fin.

Am ajuns la hotel după ora 15, într-o zi fierbinte de iulie, principalul obiectiv fiind să ne odihnim pentru petrecerea ce urma. Înainte de a ne acomoda am vrut să facem totuși un mic tur al zonei, să profităm de curtea și grădina hotelului.

Ce am găsit însă ne-a lăsat fără cuvinte.. chiar in spatele hotelului, după o parcare și câteva trepte, ajungeai pe o plajă cu nisip fin, cu șezlonguri, baldachine, Beach-bar și restaurant.

Plaja Pod 4, pentru că așa se numește oficial, este mai ok decât multe de la mare, fiind curată, cu nisip fin și foarte lată, nu doar o fâșie de nisip de 2-3 metri.

Dacă plaja este excelentă, peste multe de la mare, apa nu se compară cu cea de la Marea Neagră, vorbind totuși de o apă curgătoare, mult mai periculoasă pentru începători.

Există și câteva atracții pentru copii, precum un autobuz părăsit, perfect pentru pozat, leagăne, trambuline, dar și oportunitatea de a face plimbări pe Dunăre.

La vederea acestui lucru am amânat puțin odihna in camera și ne-am bucurat câteva minute de soare și condițiile găsite.

Hotelul în sine nu este fantastic, dar nici rău. Parcarea este imensă, deci nu trebuie să îți faci griji în privința asta.

Plaja Pod 4 – Călărași

160 lei a costat camera dubla, pentru o noapte de cazare!

Un șezlong se închiriază cu 10-15 lei.

O primă bilă neagră este că plata cu cardul nu era posibilă, ceea ce poate fi problematic, ținând cont de distanța până în oraș.

Desfășurat pe o suprafață întinsă, are foarte multe camere, iar dacă ai ghinionul nostru poți merge cel puțin 5 minute până ajungi in camera ta. Multe holuri, uși, viraje la stânga și dreapta pentru a ajunge in cameră.

Prima dată am crezut că voi avea nevoie de hartă pentru a mă descurca, iar dacă uitam ceva in mașină.. aia e!

Camera in schimb foarte spațioasă, poate una dintre cele mai mari pe care le-am primit vreodată. Un pat confortabil și perne excelente, o baie destul de curată, un TV led mare, însă cu firul de cablu smuls din perete.

Aveam și un mic living cu fotolii și canapea, aer condiționat și un balcon spațios, cu vedere spre pădure.

Aș mai trece la minusuri doar micul dejun, nesatisfăcător din toate punctele de vedere.

postați un comentariu

nineteen − seventeen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.