Sus
  >  Home   >  Rezervația de zimbri „Dragoș Vodă” Vânători – Neamț

O singură dată am vizitat această rezervație, într-un tur al țării din vara anului 2014. Numit și Rezervația de zimbri ”Dragoș Vodă”, este parte a Parcului Natural Vânători Neamț, fiind una dintre cele mai apreciate obiective turistice din județ.

Este una dintre cele 4 rezervații din România care protejează zimbrii, alături de cele din Hațeg, Bucșani și Armeniș.

Zimbri – Rezervația din Neamț

Parcul natural a fost deschis în anul 1968 din dorința de a readuce în țară unul dintre cele mai cunoscute animale care au trăit pe meleagurile noastre și care au dispărut între timp, un adevărat simbol mai ales în zona Moldovei.

Dispărut multă vreme din pădurile noastre și chiar europene, zimbrul, sau bizonul european, a fost reintrodus în fauna autohtonă prin mai multe programe speciale și destul de costisitoare.

Primele 3 exemplare au fost aduse aici în anul 1970 din Polonia, mai exact un mascul și două femele (Rarău, Roxana și Raluca). În decursul timpului mai multe generații s-au născut în captivitate, numărul acestora crescând de la an la an. Acest lucru a dus la decizia de a repune câteva exemplare în libertate, fiind însă monitorizate prin GPS.

Zimbrii sunt animale masive, care pot atinge 3,5 metri lungime, 2 metri înălțime și până la 900 kg greutate, atfel încât privite și după gardurile de protecție, tot inspiră puțină teamă.

Pe lângă cei aproximativ 10 zimbri, rezervația mai găzduiește și alte exemplare ale faunei autohtone, precum ursul brun, lupul, mistrețul, cerbul lopătar și căprioara.

Accesul la Rezervația de zimbri se poate face ușor de la Târgu Neamț, fiind poziționată pe drumul către Mănăstirea Neamț.

Biletul de intrare este mai mult simbolic, costa cam 2-3 RON dacă îmi aduc bine aminte, astfel nu stați pe gânduri și rezervați o ora-două vizitării și fotografierii acestor simboluri străvechi românești.

Un ursuleț trist

postați un comentariu

one + one =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.