Sus
  >  Home   >  RyanAir lansează rute noi către Orientul Mijlociu!

Compania irlandeză low-cost RyanAir, cel mai mare transportator aerian la nivel european în 2017, vine cu noutăți așteptate de toată lumea, adăugând rute noi, prin care dorește să mai atragă peste 500.000 de pasageri anual.

De această dată cei de la RyanAir se aventurează către Orientul Mijlociu, fiind o alegere destul de îndrăzneață, dacă ținem cont de reticența europenilor pentru această regiune, după evenimentele petrecute în ultimii ani. Nu merge însă în Irak sau Siria, ci într-o țară mult mai sigură, cu un potențial turistic fantastic! Iordania este noua țară apărută pe „harta” destinațiilor RyanAir, cu 2 aeroporturi: Amman și Aqaba. Acestea se adaugă celor 2 destinații din Israel deja existente: Tel Aviv și Eilat.

În total se vor adăuga 14 rute între orașele europene și cele 2 din Iordania, cu 10 rute către Amman și 4 către Aqaba. Pentru moment compania aeriană preferă să efectueze zboruri din huburile central și est europene, variante de zbor din Marea Britanie fiind excluse până acum. Zborurile către Amman vor fi inaugurate în luna martie, cu plecare din Paphos, Cipru, urmând ca restul rutelor să fie începute în octombrie, ca parte a orarului de iarnă 2018.

Zboruri București – Amman

București este unul dintre huburile RyanAir de pe care se vor opera zboruri către Amman, primele fiind programate pentru finalul lunii octombrie. Se pare că RyanAir va efectua două zboruri săptămânale, urmând ca biletele să fie puse la vânzare spre finalul lunii februarie. Nu s-a comunicat momentan tarifele de la pornesc biletele pe acestă nouă rută.

Momentan singura companie aeriană care zboară pe ruta București – Amman este TAROM, unde tarifele depășesc 300eur/persoană tur-retur, așa că puțină concurență este binevenită!

Este sigur să vizitezi Iordania?

Deși este situată într-una dintre cele mai agitate zone din lume, cu vecini neliniștiți precum Siria și Irak, sau Liban, Israel și Arabia Saudită, Iordania este totuși o țară foarte sigură, nefiind emise restricții de călătorie pentru români. Se pune preț foarte mare pe siguranța cetățenilor și a turiștilor, tocmai de aceea poliția este foarte prezentă pe străzi, cât și în zonele deșertice, cu ochii în patru după orice pare suspect.

Informații generale

Capitală: Amman

Limba: arabă, engleză

Suprafață: 89.342kmp (mai mică decât Ardealul)

Religie: musulmană

Monedă: dinarul (1dinar=5,3lei)

Viza: este necesară viza, se primește la aeroport (aprox.50eur).

Principala atracție: Petra

Principalele atracții turistice ale Iordaniei

Petra – orașul săpat în piatră, vechi de mii de ani, este probabil cea mai importantă atracție a Orientului Mijlociu și Apropiat, nu doar a Iordaniei. Este un obiectiv turistic de nivel mondial care trebuie să apară pe lista fiecărui împătimit de călătorii. Plimbările în deșert sau un sejur la Marea Moartă sunt alte atracții de top ale Iordaniei, la care se adaugă numeroase castele vechi de sute de ani, ridicate de cruciați.

Aflată la doar 2 ore zbor de București, puteți descoperi o lume total diferită de cea pe care o cunoașteți, Iordania fiind fără îndoială o destinație de vis pentru oricine!

postați un comentariu

nineteen − seven =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.