Sus
  >  Home   >  TOP 9 orașe SUPERBE din Spania, perfecte pentru un city break!

Spania este a treia țară din lume după numărul de turiști pe care îi primește, cu peste 75 milioane de vizitatori, fiind imediat sub Franța și Statele Unite. Numărul atât de mare de turiști se explică datorită diversității extraordinare pe care Spania o are de oferit, de la orașe spectaculoase, istorie bogată, festivaluri atipice, castele impresionante, insule „decupate” din Caraibe și plaje de vis.
Dacă am făcut deja topul celor mai frumoase castele, dar și a celor mai spectaculoase plaje, a venit momentul să facem topul celor mai frumoase 9 orașe din Spania, tocmai bune pentru a petrece un city break de câteva nopți. Topul nu se bazează atât de mult pe păreri personale, ci în principal pe numărul de obiective turistice, pe numărul anual de vizitatori și prețul mediu al unui city break, incluzând transport și 3 nopți cazare la un hotel cu mic dejun.

9. San Sebastian – mult prea puțin cunoscut față de potențialul său, micuțul oraș din Țara Bascilor, numit și Donostia, se află la 25km de granița cu Franța și la 100 km de orașul Bilbao. Farmecul orașului este dat de poziția sa avantajoasă, la malul Atlanticului, cât și de munții care se întâlnesc cu oceanul.

Probabil principalul obiectiv turistic al orașului este La Concha Beach, plaja votată drept cea mai bună din întreaga Spanie și a6-a din lume!! Alte atracții ale orașului sunt: Centrul Vechi, Muntele Igeldo, Muzeul de San Telmo, Acvariul, Palatul Miramar Royal, Basilica de Santa Maria del Coro.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna martie: 340 eur/persoană.

8. Toledo – aflat la aproximativ 70km sud de Madrid, este un oraș-muzeu în cel mai adevărat sens al expresiei, fiind declarat monument de către statul spaniol, orice clădire modernă fiind interzisă cu desăvârșire. Fostă capitală a Castillei în sec.al XVI-lea, este un mozaic între cele trei culturi care și-au pus amprenta pe istoria orașului: creștinii, maurii și evreii, care se adaugă la deja existentele ruine rămase din partea romanilor și vizigoților.

Alcazar este principalul obiectiv turistic al orașului, fortăreața fiind ridicată încă din sec.al III-lea de romani, fiind renovată și extinsă ulterior în sec.al XVI-lea. Catedrala din Toledo este o altă atracție care nu trebuie ratată, în interiorul acesteia având posibilitatea să vedem opere ale unor coloși precum El Greco, Rafael, Rubens, Goya și Caravaggio. Urmele lăsate de evrei includ 2 sinagogi, dintre ultimele 3 rămase în Spania, între care Sinagoga Santa Maria la Blanca (cea mai veche din Europa – sec.al XII-lea). Nu putem rata Mocheea Cristo de la Luz (anul 999) și Muzeul El Greco.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna martie: 190 eur/persoană.

7. Cordoba – cu o populație de 300.000 locuitori, Cordoba este un oraș mic al Spaniei, dar cu un trecut imens! Fostă capitală a provinciei romane Baetica, orașul a înflorit cu adevărat în sec. al VIII-lea, pe când era capitală a maurilor din al-Andalus. Până în sec.al X-lea, Cordoba devenise unul dintre cele mai invidiate orașe din Europa, cu aproape 1000 de moschei, 600 de băi publice, iluminat public stradal și o universitate, unde filozofi, poeți, matematicieni și medici creau un nucleu intelectual. Nu doar musulmanii erau acceptați în oraș, acesștia trăind în liniște cu evreii și creștinii.

Fără îndoială principala atracție a Cordobei este Mezquitamoscheea începută în 785 și dublată ca mărime în 987. Pe lângă sutele de arcuri și coloane specific islamice, ce face unică această moschee este catedrala construită chiar în mijlocul acesteia!! Exact, după recucerirea spaniolă, o catedrală a fost construită în centrul uriașei moschei, prea valoroasă pentru a fi dărâmată!
Alta atracții sunt: Alcazar de Los Reyes Cristianos (Fortul Regilor Creștini), grădinile cu apă, podul roman (celebru după apariția în Game of Thrones), Torre de la Calahorra (turnul arab), cartierul evreiesc, sinagogile, iar la 10km de Cordoba găsim Medina Azahara, ruinele unui fost palat din marmură, din sec.al X-lea, aparținând califului Abd ar-Rahman al III-lea.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna martie: 230 eur/persoană.

mezquita cordoba

6. Santiago de Compostela – deși nu este între cele mai mari orașe din Spania, Santiago de Compostela atrage călători din toate colțurile Europei de mai bine de un mileniu. Situat la aproximativ 35km de coasta Atlanticului, orașul este locul celui de-al treilea mare pelerinaj creștin, după Ierusalim și Roma. Și astăzi vizitatorii încă sosesc pe jos, călare sau pe biciclete, pe urmele Sf.Apostol Iacov, patronul spiritual al Spaniei.

Orașul în sine este un obiectiv turistic, centrul vechi fiind înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO încă din 1985, iar în 2000 a fost Capitală Culturală a Europei. Catedrala este fără îndoială punctul de atracție principal, urmat de Palacio Gelmirez, Mănăstirea San Paio de Antealtares, Biserica San Martin Pinario, etc.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna martie: 200 eur/persoană.

5. Valencia – situat pe coasta de est a Spaniei, la distanță egală față de Madrid și de Barcelona, se află una dintre marile surprize ale Spaniei, Valencia. Spun că este surpriza Spaniei întrucât mulți turiști se așteaptă la un oraș frumos de vizitat, însă ce găsesc îi lasă cu gura căscată. În acest regat al portocalelor de pe malul Mediteranei, orașul vechi se îmbină perfect cu partea nouă a orașului, zonă care face din Valencia un oraș al științei și al artei.

Printre obiectivele turistice de top ale orașului se numără: Oceanograficul (al treilea acvariu ca mărime din lume), Grădina Zoo Bioparc, Umbrarul, Grădinile Turia, Palatul Artelor, Turnurile Serranos, Atena Coridelor, Catedrala din Valencia și multe, multe altele..

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna martie: 280 eur/persoană.

4. Granada – cu aproape 250.000 de locuitori, orașul se află în regiunea Andaluzia, la poalele munților Sierra Nevada, însă și foarte aproape de țărmul Mediteranei. Oraș cu o istorie milenară, atinge apogeul în timpul conducerii maure, devenind chiar capitală a regiunii după căderea Cordobei din sec.al XI-lea, când era numit „giuvaierul din coroana maură”. A fost recucerit de regii catolici Ferdinand și Isabela, chiar în perioada în care Columb descoperea Indiile, în 1492. Granada este faimoasă datorită construcțiilor sale istorice, atât din perioada maurilor, cât și ulteriorare, din perioada gotică și renascentistă, iar centrul vechi al orașului a fost înscris în anul 1984 în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Fără îndoială simbolul orașului este Alhambra, fiind practic sinonim cu Granada și poate cel mai important obiectiv turistic din Andaluzia. Vizibilă din toate zonele orașului, Alhambra este formată din fortăreața militară a Alcazaba, Palatul Nazrid, Palatul Generalife și Palatul Renascentist al lui Carol al V-lea. De vizitat sunt și cartierele Albayzin și Sacromonte (cartierul țiganilor care trăiesc în grote), dar și superba catedrală.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna martie: 280 eur/persoană.

3. Sevilla – rămânem în Andaluzia, de această dată în cel mai important oraș din regiune, casa a peste 700.000 de locuitori, al patrulea ca mărime din Spania. Înfloritor în perioada romană, a fost locul de naștere al împăraților romani Traian și Adrian, ruinele de la Italica fiind încă vizibile la aproximativ 10km de Sevilla. Aici este locul în care au debarcat maurii în anul 711, a fost nevoie de 4 secole pentru ca orașul să prospere.
Recucerit în sec.al XIII-lea de către spanioli, cunoaște o nouă perioadă de înflorire după 1492, ca urmare a descoperirii Americilor. Orașul i-a văzut pe Columb și Magellan pregătindu-și corăbiile, fiind principalul port al țării, iar majoritatea monumentelor din oraș au fost finanțate de bogățiile aduse din lumea nouă.

Principalele obiective turistice sunt: catedrala (în care se presupune că este înmormântat Cristofor Columb), turnul Giralda (98m, anul 1198), Plaza de Espana (probabil cea mai frumoasă piață din Europa), Palatul Alcazar, cartierul evreiesc Santa Cruz, Plaza del Toros, Arhivele Generale ale Indiilor, Turnul de Aur, ruinele de la Italica, show-urile de Flamenco.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna martie: 300 eur/persoană.

sevilla

2. Madrid – capitala Spaniei și cel mai mare oraș al țării, cu peste 3milioane de locuitori, este un oraș relativ nou, devenind capitală abia în sec.al XVI-lea, moment din care a înflorit. Mai sărac istoric decât celelalte orașe prezente în top, Madridul compensează cu vârf și îndesat, în special prin prisma arhitecturii, artei și a sportului, fiind casa celei mai bune echipe de fotbal din istorie, Real Madrid și a stadionului-bijuterie Santiago Bernabeu. În plus este situat excelent, astfel încât un city break în Madrid trebuie prelungit pentru a putea vizita și orașele din apropiere, precum: Toledo, Segovia, Avila, Aranjuez, etc.

Evident, orașul dispune de numeroase obiective turistice, cele mai importante fiind: Palacio Real (cel mai mare din vestul Europei), bulevardul Grand Via, Grădina Botanică, Plaza Mayor, Monasterio de las Descalzas Reales, Muzeul de Arheologie, Muzeul Regina Sofia, Muzeul Prado, Santiago Bernabeu.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna martie: 160 eur/persoană.

1.Barcelona – al doilea oraș ca mărime al Spaniei și capitală a provinciei autonome Catalunia, despre care am tot auzit în ultima perioadă că își dorește independența față de regat.

Dacă până la începutul anilor `90 Barcelona nu reprezenta mare lucru în turismul mondial, a avut parte de o transformare spectaculoasă după ce a organizat Jocurile Olimpice în 1992, devenind una dintre cele mai importante orașe europene, fiind în topul mai multor domenii, începând cu arta, afaceri, arhitectură, gastronomie, sport și turism. O parte dintre localnici, deranjați de numărul mare de turiști, a organizat mai multe proteste pentru a se lua măsuri în privința diminuării numărului de vizitatori.

Principalele obiective turistice ale orașului sunt: Sagrada Familia, simbolul orașului și a Cataluniei, Parcul Guell, Bulevardul La Rambla, Casa Mila, Stadionul Nou Camp, Muzeul Picasso, Catedrala La Seu, și multe altele, despre care am scris aici.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna martie: 250 eur/persoană.

postați un comentariu

20 − eight =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.