Sus
  >  Home   >  Singapore Zoo – cea mai bună grădină zoologică din lume? (Partea IV)
singapore zoo

Ultima zi din Orașul Leului a fost rezervată pentru vizita la Singapore Zoo, una dintre cele mai apreciate grădini zoologice din lume. Singura problemă a fost faptul că aveam zbor spre Thailanda pe seară, iar în jurul orei 16:00 trebuia să fim la aeroport… dar grădina zoologică se află în partea opusă a orașului.

Din acest motiv a trebuit să plecăm de dimineață de la hotel pentru că ne aștepta un drum destul de lung până la Zoo. Asta după ce am lăsat bagajele la recepție, știind că revenim târziu, după ora de check-out. Faceți asta pentru a evita să plătiți o zi în plus de cazare!

Cum ajungi la Singapore Zoo!

Nu există o stație de metrou de la care să ajungeți pe jos la Singapore Zoo, tocmai de aceea trebuie să utilizăm și autobuzul. Există și varianta de a merge cu taxi-ul, fiind mai rapid (maxim 30minute), însă și mult mai scump.

Noi am ales însă varianta economică, cu MRT până la stația Ang Mo Kio, iar de aici am continuat cu autobuzul 138. Este o variantă ieftină și destul de simplă, nefiind necesar să părăsești stația, pentru că îmbarcarea în autobuz se face direct din pasaj. Metroul costă 2,6$S, iar autobuzul 2,2$S, deci un total de 4,8$S de persoană/sens. Autobuzul se poate plăti atât prin cardul EZ-Link, ori cash.

Ajunși la intrare am dat de o coadă foarte mare la bilete, însă totul s-a mișcat rapid și în 15 minute ne începeam turul. Singapore Zoo se întinde pe o suprafață de 28ha și găzduiește 2400 de animale din 315 specii diferite, dintre care 34% dintre acestea sunt în pericol de extincție.

Intrare Singapore Zoo

Stabilită într-o pădure tropicală, Singapore Zoo a inaugurat conceptul de „spațiu deschis”, animalele trăind în curți întinse și deschise, simulând condițiile din sălbăticie. Pentru ca animalele să nu-și părăsească spațiul, au fost puse bariere precum șanțuri uscate sau pline cu apă, iar în cazul animalelor periculoase, care se pot cățăra cu ușurință, au fost montați pereți din sticlă.

Neapărat cereți o hartă înainte de începerea vizitei, pentru că locul este destul de mare și nu vreți să ratați nimic! Noi am început cu Siamang, maimuțele care trăiesc practic în libertate prin copacii din această zonă, urmați de vidre, tapirul malaezian și babirusa (un porc sălbatic care trăiește în unele insule indoneziene), numit și porcul-cerb.

Tigrii albi

Au urmat tigrii albi, unii dintre vedele Singapore Zoo, care se află în pericol de extincție, însă au fost cam leneși (ori timizi) și nu prea s-au apropiat de gard pentru poze mai bune. Imediat lângă aceștia se află gibonul și lemurul cu guler roșu și după aceștia am mers la hipopotamii pigmei, o specie mai mică de hipopotami cu origini in vestul Africii.

Următoarea oprire a fost Marele Rift al Etiopiei, frumos amenajată cu locuințe și anexe specific africane. Babuinii Hamadryas au un mini sat doar al lor, fiind o comunitate destul de mare și alături de ei sunt simpaticele suricate și căprioarele Nubian.

Hipopotamii

Pe partea opusă se află Australasia, zona în care găsim cangurul gri, cangurul de copac și wallaby (o specie mai mică de cangur). Elefanții Asiei este una dintre cele mai interesante zone ale grădinii zoologice, unde puteți lua un loc și să urmăriți turma de elefanți.

În Regatul Primatelor găsim mai multe tipuri de maimuță, precum Macacul cu Creastă, Maimuța Patas, Colobus, Lemurul alb-negru și Douc Langur. În lacul de aici trăiește arapaima, cel mai mare pește de apă dulce, care poate ajunge până la 3 metri.

Vizităm simpaticii pinguini africani și leul de mare, după care ajungem la vedetele incontestabile ale Singapore Zoo, urangutanii de Borneo, în compania cărora puteți să luați micul dejun. Vecini cu urangutanii sunt urșii malaezieni, cunoscuți și drept „honey bear”, datorită apetitului lor pentru mierea de albine.

Ne îndreptăm spre nordul grădinii și ajungem în zona reptilelor, dintre care se disting dragonii de Komodo, crocodilii și țestoasele gigantice. Bineînțeles, există și reptile mai mici precum cameleoni, iguane, șerpi și multe altele. Oricum, multe reptile, unele chiar mari, se plimbă nestingherite pe cărările grădinii.

Urmează alte maimuțe, precum cimpanzeii, mandrill, lemurul cu coadă lungăpygmy marmoset (una dintre cele mai mici primate din lume) și cea mai năsoasă și amuzantă maimuță: Proboscis Monkey.

După ce trecem de păsări și fluturi, ajungem la cat country, zona în care găsim puma, leopardul, ghepardul, câinele african și nu în ultimul rând leul. Pe cealaltă parte a drumului vedem girafele, zebrele și rinocerii albi.

De aici vizita se termină, însă nu înainte de a trece pe lângă wolverine și ratoni, dar și prin fosta casă a ursului polar Inuka, fosta vedetă a Singapore Zoo, care a murit în urmă cu câteva luni. Inuka a fost primul urs polar adus într-o grădină zoologică din zona tropicală.

Regele

Pe lângă vizita animalelor, puteți participa la mai multe evenimente, precum Splash Safari, unde leul de mare face diverse acrobații și este fantastic de amuzant. Este singurul show pe care l-am putut vedea live. De două ori pe zi are loc și prezentarea elefanților, dar și show-ul „Rainforest Fights Back”, unde sunt prezentate animalele ce trăiesc în acest areal.

În plus puteți participa la sesiunile de hrănire a animalelor, în unele cazuri existând posibilitatea de a le hrăni chiar voi. Dimineața începe cu hrănirea elefanților, girafelor și în Regatul Primatelor, la prânz se hrănesc rinocerii, leii, suricatele, girafele, hipopotamii și cimpanzeii.

cel mai puturos

Singapore Zoo a fost deschisă în 1973, cu doar 300 animale din 70 specii. Succesul a venit rapid și în scurt timp s-a stâns primul milion de vizitatori. Datorită acestui fapt s-a deschis în 1994 Night Safari, prima grădină zoologică de noapte, care permite vizitatorilor să observe animalele nocturne într-un mediu natural. În 2014 a fost deschis și River Safari, un parc cu tematica de râu sălbatic, locul unde pot fi văzuți primii urși panda din Singapore.

Program de vizită Singapore Zoo

Zilnic, între orele 08:30 – 18:00

Tarif: 35$S/persoană și 23$S/copil

Program de vizită River Safari

Zilnic, între orele 10:00 – 19:00

Tarif: 32$S/persoană și 21$S/copil

*se află la 1 minut distanță de intrarea în Singapore Zoo

Program de vizită Night Safari

Zilnic, între orele 19:15 – 00:00

Tarif: 47$S/persoană și 31$S/copil

*se află la 3 minute distanță de intrarea în Singapore Zoo

Există și varianta de a vizita 2 parcuri, cu prețul între 58-68$S, iar pentru 4 parcuri tariful este 78$S (include și intrare la Jurong Bird Park, situat în altă zonă din Singapore).

Pinguinii africani

Singapore Zoo a primit numeroase distincții de-a lungul timpului, printre care:

  • Top 5 grădini zoologice din lume, TripAdvisor 2017
  • Alegerea TripAdvisor – Zoo și Acvarii – locul 1 în Asia și locul 3 mondial (2014 și 2015)
  • a primit 3 stele Michelin în 2008
  • Cel mai popular parc al vieții sălbatice din Asia -2011
  • Una dintre cele mai bune grădini zoologice din lume – Forbes, 2007
  • Momentan se află pe locul 3 în topul grădinilor zoologice pe TripAdvisor.

După ce am terminat vizita am revenit în stația de autobuz și am luat același 138 până la stația MRT Ang Mo Kio. Aici am oprit să mâncăm la un fast-food, pentru că la zoo erau prețuri foarte ridicate, după care am mers la hotel pentru a ne ridica bagajele.

Ajunși mai devreme în aeroport, am lăsat bagajele de cală la check-in și am avut posibilitatea de a explora mai mult această minune, cel mai laureat aeroport din lume.

Facilitățile pe care Changi le oferă pasagerilor săi sunt numeroase și unele dintre ele extravagante, precum Kinetic Rain – o sculptură kinetică ce imită picăturile de ploaie (cea mai mare sculptură kinetică din lume), ce poate fi admirată în T1.

În T2 putem vedea Enchanted Garden, una dintre cele 5 grădini tematice pe care aeroportul pe propune, iar în T3 găsim Butterfly Garden, unde sunt sute de fluturi și plante. Tot în T3 se află și un tobogan de 12m înălțime, cel mai înalt din Singapore și tot odată dintr-un aeroport la nivel mondial. T4 aduce o altă sculptură kinetică, numită Petalclouds.

Pe lângă acestea sunt foarte multe magazine, alte grădini interioare (Sunflower Gardem Orchid Garden, Cactus Garden), sală de cinema, sală de jocuri (PlayStation, computere, jocuri kinetice) și mai multe lounge-uri de lux și hoteluri.

postați un comentariu

four × three =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.