Sus
  >  Home   >  TOP 9 obiective turistice din LISABONA!
turnul belem

Lisabona oferă multe posibilități, satisfăcând toate gusturile, de la spectacole culturale până la nesfârșite ocazii de a face cumpărături și o mulțime de locuri de relaxare umbroase. Orașul se trezește cu adevarat la viață seara și pe bună dreptate are cea mai colorată viață de noapte din zonă, mai ales in bărulețele și restaurantele unde se servește vin.

O aromă a ceea ce are Lisabona de oferit se poate savura într-o vizită de o zi, pe fugă, dar un tur rapid al orașului nu prea e de-ajuns. Climatul Lisabonei, veri fierbinți și ierni blânde, face ca orașul să fie un loc ideal de vizită pe tot parcursul anului. Punctele de atracție ale unei vizite în Lisabona sunt concentrate în două zone principale: inima orașului, zona Baixa, și malul râului, Belem.

9. Museu Calouste Gulbenkian

Un punct de interes cultural al Lisabonei se află în jurul Praca de Espanha, la nord de Baixa, și se axează pe Museu Gulbenskian, faimos în toată lumea. Muzeul se găsește într-un parc mare și plin cu iarbă, punctat cu sculpturi și heleștee. Muzeul expune colecția vastă și eclectică, aproximativ 6.000 de opere de artă, de la sculpturi mesopotamiene la picturi impresioniste franceze. Clădirea superb proiectată și așezată pe un nivel, a fost concepută magnific pentru a oferi interacțiunea între arta expusă și natură.

8. Liftul Santa Justa

O alta construcție interesantă este liftul Santa Justa, căruia i se mai spune și Liftul Carmo. Ascensorul face parte din rețeaua publică. În partea de sus a liftului se află o platformă de vizionare cu acoperiș plat. Nu este cea mai înaltă clădire din Lisabona dar oferă priveliști de neegalat asupra cartierului Baixa. Este una dintre cele mai romantice locații ale orașului

7.Praca de comercio

Viața orașului este centrată în jurul vastei Praca do Comercio, de lângă râu. Numele anterior al Pieței Terreiro do Paco este încă folosit și datează din perioada în care acolo se afla palatul regal din secolul XVI. În spatele arcadelor pombaline elegante, neoclasice, gasiți Bursa din Lisabona. În centru se inalță o statuie de bronz a conducătorului Don Jose I, care a dat naștere numelui englez Piața Calului Negru. Malul râului servește ca și chei pentru feriboturile care circulă de-a lungul râului Tagus.

6. Ocenario

Acest acvariu remarcabil este reflectat într-o întindere mare de apă și se poate ajunge la el prin intermediul unui pod cu două etaje. Înăuntrul acestui proiect inovator vei descoperi peste 25.000 de specii de animale marine și plante din jurul Antarcticii și din oceanele Atlantic, Pacific și Indian. Diversitatea incredibilă a faunei și a florei din uriașul bazin central te va fermeca.

5. Alfama

Alfama este cea mai veche parte a orașului. Străzile abrupte, înguste și aleile acestui vechi cartier maur coboară spre malul râului. Aici, drumurile mici și scările ascunse vă conduc de sus în josul acestui cartier magic, care este un muzeul viu al istoriei Lisabonei. În Aflama s-ar putea să vă simțiți ca și cum ați fi revenit în timp. Vizitarea caselor fado este o idee excelentă de a petrece timp în Alfama, având în vedere ca aceste case oferă turiștilor unele dintre cele mai bune momente de distracție din Lisabona.

4. Catedrala Lisabona

Este cel mai vechi lăcaș de cult din Lisabona. Numele oficial este Catedrala Patriarhala Sfânta Maria Major. Dom Afonso Henriques, primul rege al Portugaliei, a ordonat construirea catedralei la puțină vreme după alungarea maurilor din Lisabona, în 1147. Azi, fațada ca de fortăreață a catedralei este dovada perioadelor turbulente în care a fost construită. De-a lungul secolelor s-au făcut multe restaurări, dar cele două turnuri originale cu creneluri, îmblânzite de marea fereastră dintre ele, rămân cea mai suprinzătoare caracteristică.

5.Castelul Sao Jorge

Probabil cea mai frumoasă priveliște a orașului este de pe fortificațiile magnificului Castelo Sao Jorge, care încoronează primul deal aflat la est de centrul orașului. Castelul poate fi văzut din aproape orice colț al Lisabonei, având rolul de evocator romantic al rădacinilor vechi ale orașului. După alungarea maurilor a devenit palatul regal al lui Dom Dinis.

2. Masteiro dos Jeronimos

Cel mai mare monument din Lisabona este Masteiro dos Jeronimos, construit în onoarea lui Vasco da Gama și a călatoriei sale în India din 1498. Astăzi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Inițial a fost numită Mânăstirea Ieronimilor, după prima comunitate de călugări din Ordinul Sfântului Ieronim, a cărui slujire spirituală a fost de a da îndrumări marinarilor și de a se ruga pentru sufletul regelui.

Această clădire vastă, luxoasă, din calcar, este o piesă de preț a arhitecturii manueline și a fost terminată în 70 de ani. Delicatețea sculpturilor face din încăperile mânăstirești cu etaj dublu un punct de atracție important.

1.Turnul Belem

Pe malul râului Tejo, pe partea îndepărtată a marii Avenida da India și a unui parc mic, se află Torre de Belem. Această fortăreață deosebită, din secolul al XVI-lea este un exemplu al stilului manuelin, datorită nișelor sale sculptate, turnurilor și scuturilor care poartă crucea templierilor. Este probabil simbolul capitalei portugheze și face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO încă din anul 1983.

Numit și Castelul Sfântul Vincent, a fost construit la începutul sec. al XV-lea și are o strânsă legătură cu marile descoperiri geografice.

lisabona

postați un comentariu

1 + 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.