Sus
  >  Home   >  Adria Airways a început zborurile din București spre o destinație nouă!

Adria Airways, compania aeriană națională din Slovenia și de asemenea cea mai mare din această țară, membru Star Alliance, a început zborurile pe ruta București – Ljubljana, din data de 27 martie 2018.

Pentru început, compania va avea două curse pe săptamână, urmând ca, din data de 4 iunie 2018, sa aibă loc o suplimentare cu incă două zboruri săptămânale. Zborurile vor fi efectuate de subsidiara  Adria Airways Switzerland, a cărei flotă este compusă din şase avioane SAAB 2000 şi 4 modele ATR 72-500. Zborurile de la Bucureşti vor fi efectuate cu avioane SAAB 2000, iar durata unui zbor este de 2 ore şi cinci minute.

Preţurile biletelor variază în funcţie de servicii şi perioadă. Cel mai ieftin costă 85 euro/segment şi include doar un bagaj de mână.

Este a doua companie din fostul spaţiu iugoslav care se încumetă în mai puţin de un an să lege Bucureştiul de capitalele din Balcani. În primăvara acestui an, transportatorul aerian al Croaţiei, Croatia Airlines, a lansat zboruri sezoniere de la Bucureşti spre Zagreb, Dubrovnik, Split, Zadar şi Pula.

Ce este de văzut în Ljubljana?

Această regiune din Balcani este mai puțin cunoscută printre amatorii de călătorii din România, însă are un potențial foarte ridicat și multe atracții de care să te bucuri.

Capitala Sloveniei, este un oraș de dimensiuni medii, de aproximativ 280.000 locuitori, situată fix în centrul țării. Este un punct excelent din care poți pleca spre alte destinații, precum sudul Austriei, vestul Italiei sau Croația.

Printre obiectivele turistice ale orașului se numără: Castelul Medieval, documentat încă din sec.al XII-lea, croazieră pe râul Ljubljanica, Biserica Franciscană, 3 poduri care au ajuns să fie simbol al orașului (Podul Triplu, Podul Măcelarilor și Podul Dragonului).

Citește și:

Georgia – o nouă destinație cu plecare din București!

În plus la doar 50km depărtare se află stațiunea alpină Bled, un loc foarte pitoresc, perfect pentru escapade montane și pentru turism rural. Nici marea nu este foarte departe, astfel încât în mai puțin de o oră și jumătate ajungi pe malul Mării Adriatice, poate în micuțul oraș Piran.

Încă cea mai mare atracție turistică a Sloveniei, celebră la nivel mondial, se află la 55km de capitală și constă în cel mai mare sistem de peșteri din lume, accesibil publicului – Peșterile Postojna – unde se găsesc unele dintre cele mai mari stalactite și stalagmite de pe Glob. Peștera poate fi parcursă inclusiv cu mașina, pe o distanță de aproximativ 5km.

Dacă informațiile v-au fost utile nu uitați să ne ajutați cu un like și un share! Pentru mai multe informații, idei de călătorie și ultimele știri din turism abonați-vă la newsletter și urmăriți pagina de Facebook!

postați un comentariu

8 + five =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.