Sus
  >  Home   >  TOP 9 Cele mai FRUMOASE PLAJE din Spania!

Observ faptul că tot mai mulți români se orientează către Spania pentru a petrece vacanța de vară, în detrimentul unor destinații precum Grecia, Bulgaria și Turcia. Chiar dacă este o destinație mult mai scumpă decât cele precizate anterior, vă prezint un top al celor mai frumoase 9 plaje din Spania care merită orice efort financiar.

9. Playa La Barrosa, Cadiz – Este o plajă lungă de aproximativ 6 km, cu nisip fin și auriu, împărțită în 2 părți diferite: zona pietonală – promenada, cu parcări, baruri, restaurante etc, respectiv o zonă mai „sălbatică”, unde găsim păduri de pin și dune de nisip, oferind aspectul unei plaje sălbatice.

8. Playa de Bolonia, Tarifa – Situată în sudul Spaniei, la aproximativ 20km de orășelul Tarifa, din provincia Cadiz, este mai mereu în topurile celor mai frumoase plaje din țară și chiar din Europa, fiind și una dintre cele mai preferate plaje de către familiile spaniole. Plaja din acest fost sat pescăresc are o lungime de aproape 4km și 70 metri lățime, iar în apropiere găsim ruinele unui fost oraș roman, dar și un parc natural, cu dune de nisip de mari dimensiuni.

7. Playa de las Catedrales, Ribadeo – ajungem de această dată în nordul Spaniei, zona Galicia, aproape de orașul Ribadeo. Playa de las Catedrales nu este celebră pentru nisipul fin, sau pentru apa turcoaz, ci pentru spectacolul oferit de stâncile create de-a lungul timpului de valurile oceanului. Arcurile, ferestrele, stâncile care ajung și la peste 30m înălțime, multitudinea de peșteri și limbile de nisip ce fac legătura între stânci, pot fi vizitate cel mai bine în timpul refluxului. Ținând cont că numărul de turiști este într-o continuă creștere, autoritățile au limitat accesul la 5000 de turiști pe zi, astfel dacă doriți să vizitați liniștiți această plajă, se recomandă extrasezonul.

Citește și:

Top 9 Plaje din Grecia

Top 9 Plaje din Franța

Top 9 Plaje din lume

6. Costa Calma, Fuerteventura – una dintre insulele Canare, aflată aproape de coasta Africii, are un climat foarte bun, temperatura medie pe timpul iernii fiind în jurul la 20 grade Celsius. Costa Calma este situată în partea sudică a insulei, dezvoltându-se destul de recent, datorită nisipurilor sale albe. Primul hotel a fost ridicat în 1977, iar boom-ul turistic a început din 1984. Valurile puternice sunt perfecte pentru iubitorii de sporturi extreme. În partea de nord a insulei avem alte plaje aflate în topurile turiștilor, precum El Cotillo, o plajă mult mai ferită de valuri, fiind în zonă de golf, sau Corralejo, cu nisipurile sale albe.

5. Nikki Beach, Marbella, Costa del Sol – alegerea Nikki Beach este, poate, una pur întâmplătoare, întrucât Marbella are peste 20 de plaje, una mai atractivă decât cealaltă. Marbella este una dintre cele mai celebre stațiuni turistice din Europa, cunoscută în special pentru petrecerile pe plajă, unele dintre ele extravagante, cu șampanie și luxul aferent. Nikki Beach este probabil locul ideal pentru acest lucru.

4. Playa del Ingles, Gran Canaria – Gran Canaria este a doua insulă ca popularitate din Insulele Canare și se află mult mai aproape de coasta Africii decât de Europa. Playa del Ingles se află în sudul insulei, are o lungime de 2,7km și este una dintre cele mai faimoase plaje de pe continent. Profitând de un climat foarte blând, este o destinație populară pe toată durata anului, iar multiplele activități precum jet-skiing, windsurfing, sailingul, sau cluburile de noapte fac din această zonă una dintre cele mai vizitate locuri din Spania. Playa del Ingles se continuă la vest cu o altă plajă aflată în topuri, Playa de Maspalomas, un paradis cu nisip alb și cu dune sculptate de vânt.

3. Es Trenc Beach, Mallorca – situată în partea sudică a insulei Mallorca, Es Trenc este cea mai faimoasă și ultima plajă de dimensiuni mari de pe insulă, unde nu au fost ridicate hoteluri și restaurante. Probabil acest lucru nu se va întâmpla, fiind parte a unui parc național. Apa are culoare turcoaz, tropicală, nisipul este foarte fin, iar în apropiere sunt dune, pe care nu este însă permis accesul. Există câteva restaurante și cafenele în apropiere, însă sporturile acvatice nu se practică aici. În nordul insulei avem Cala Mesquida, o altă plajă superbă, cu dune de nisip și păduri de pin, zonă protejată pentru coloniile de cormorani. În sud-estul insulei avem și plajele Cala Mondrago și S`Amarador Beach, cu țărmul său stâncos și aceleași păduri de pini.

2. Playa de Ses Illetes, Formentera – Formentera este o insulă mai puțin cunoscută, parte a Insulelor Baleare, aflată imediat în sudul celebrei Ibiza. De fapt cei mai mulți turiști sunt vizitatori de o zi, veniți de pe Ibiza, mulți dintre ei pe yachturile de lux. Playa de Ses Illetes este fără îndoială cea mai vizitată, dar și cea mai frumoasă de pe insulă! Dacă privești această plajă și culoarea mării, poți să presupui fără probleme că ești în Caraibe! Plaja este întinsă, cu nisip fin, alb, iar apa mării este clară – azur! Se pare că este plaja potrivită pentru un apus perfect!

1.La Concha Beach, San Sebastian, Țara Bascilor – menționată și în topul celor mai frumoase PLAJE DIN LUME în anul 2017 și prima din Europa! Deși ne așteptam să fie situată pe una dintre numeroasele sale insule, sau pe coastele însorite, celebtre în toată lumea, La Concha Beach se află în nordul țării, foarte aproape de granița cu Franța. Plaja destul de spațioasă, cu peste 1 km lungime și 40 metri lățime, este perfectă pentru plajă, înot și pentru o priveliște unică, asupra munților care ies din mare.

Dacă informațiile v-au fost utile nu uitați să ne ajutați cu un like și un share! Pentru mai multe informații, idei de călătorie și ultimele știri din turism abonați-vă la newsletter și urmăriți pagina de Facebook!

postați un comentariu

2 × two =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.