Sus
  >  Info   >  AirConnect și DanAir – noi companii aeriene apărute pe piața din România
companii aeriene sigure

Ca urmare a „evaporării” a celor de la BlueAir, concurenții de la WizzAir și Ryanair au rămas singurii competitori de pe piața low-cost în România. Se pot adăuga și moldovenii de la HiSky, însă au momentan cifre prea mici.

Până se decide soarta BlueAir, intrată de curând oficial în insolvență, se anunță apariția a două companii low-cost, românești, care vor opera pe mai multe rute. Dacă se vor dovedi companii serioase, poate fi doar un avantaj pentru călătorii români.

Dan Air – zboruri din București și din Brașov

Cele mai mari așteptări sunt din partea companiei DanAir, care va opera din luna iunie pe mai multe destinații, cu plecări din București și Brașov.

DanAir este o companie înființată în anul 2017, de pilotul căpitan Dan Iuhas, sub denumirea de Just Us Air. Având o flotă formată din 4 aeronave, a operat până acum zboruri pentru mai multe companii aeriene din Europa și Orientul Mijlociu, precum AirSerbia, WizzAir, Transavia, etc.

Dorind să treacă la nivelul următor, compania DanAir anunță operarea a 12 rute de la aeroportul Otopeni „Henry Coadă”, începând cu luna iunie 2023. Destinațiile oferite momentan de aceștia sunt: Barcelona, Beirut, Berlin, Bruxelles, Budapesta, Londra Gatwick, Milano Linate, Munchen, Nuremberg, Roma Fiumicino, Stuttgart și TelAviv.

Dacă pe unele dintre destinații există deja zboruri directe, apar și câteva rute îndrăgite de români, unde nu prea aveai acces momentan. De exemplu, Milano Linate, cel mai apropiat aeroport de capitala modei, unde zbura doar BlueAir și rămas fără soluții. Sau Budapesta, unde exista doar varianta TAROM, cu niște prețuri destul de ridicate.

Pentru fiecare dintre destinațiile prezentate, inițial va fi un zbor pe săptămână, excepție fiind la Beirut, unde vor fi 2 zboruri săptămânale, în zilele de luni și sâmbătă.

Aceeași companie DanAir este cea care anunță primele zboruri regulate de pe aeroportul Brașov, care se va inaugura în iunie. De pe aeroportul Ghimbav- Brașov se vor opera zboruri pe următoarele rute: Barcelona, Bruxelles, Budapesta, Londra Gatwick, Milano Linate, Munchen, Stuttgart și Nuremberg.

Doar pe Budapesta vor fi zboruri cu frecvență de 2 pe săptămână, în timp ce restul rutelor vor beneficia de un zbor pe săptămână.

Air Connect – se lansează în principal pe zboruri interne

O altă noutate pe piața românească este compania Air Connect. Dacă anul trecut operau cursele charter pentru mai mulți tur-operatori, cei de la Air Connect anunță curse regulate între mai multe orașe din țară, dar în afara granițelor.

Aceștia au început deja, în urmă cu câteva zile, să bifeze zboruri între București și orașe precum Baia Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, dar și Budapesta. Tot către Budapesta vor opera zboruri și din/către Cluj Napoca. Deci iată, a doua companie low-cost care va realiza legătura aeriană între București și capitala vecină.

Din iunie se anunță și curse între Constanța cu orașe românești, precum Cluj Napoca, Oradea, Suceava și Timișoara. Plus o rută care va fi îndrăgită cu siguranță: București – Dubrovnik.

Compania AirConnect beneficiază în prezent de 2 aeronave ATR-72-600, cu 68 locuri, însă își doresc dublarea acestora în perioada următoare.

postați un comentariu

thirteen + twelve =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.