Sus
  >  Home   >  Bilete de avion gratuite pentru românii din diaspora?

Un proiect de lege al celor de la PNL a fost depus în Parlament, în scopul întregirii familiilor de români, cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Mai exact, proiectul liberalilor presupune acordarea gratuită de bilete de avion pentru românii ce lucrează în străinătate, în perioada 26 noiembrie – 09 decembrie, pentru a se afla în mijlocul familiei cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire!

”Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri trebuie să fie o mare bucurie pentru toți românii, care merită să trăiască această sărbătoare acasă, alături de familie și de prieteni. Împreună cu alți 25 de deputați liberali, am depus un proiect de lege pentru susținerea reîntregirii familiei de români cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Nu trebuie să uităm că circa 4 milioane de români muncesc departe de țară, adesea despărțiți de familie, pe care reușesc să o vadă de maximum două ori pe an”, a declarat deputatul PNL Florin Roman.

Românii ce lucrează în diaspora ar urma să primească, gratuit, un bilet dus-întors, prin compania Tarom, probabil și în limita unui anumit număr de locuri. Nu au fost uitați nici românii care lucrează în țară, însă în alte orașe decât cele de origine. Aceștia ar urma să primească o călătorie dus-întors cu trenul.

Același deputat Florin Roman anunță o mare festivitate la Alba Iulia cu ocazia zilei de 1 decembrie 2018, ziua Centenarului Marii Uniri, la care urmează să ajungă peste 1 milion de români.

”Prin adoptarea acestei măsuri, statul român ar putea demonstra că este aproape de cetățenii săi, indiferent unde se află aceștia și că poate să-i aducă acasă pentru a sărbători împreună un moment important pentru noi toți, Centenarul Marii Uniri”, continuă liberalul.

În cazul în care acest proiect de lege trece de Parlament ar fi necesar un anunț făcut cu mult timp înainte, întrucât va fi cu siguranță mare bătaie pe locurile respective, iar compania TAROM are totuși capacități limitate.

postați un comentariu

19 − 18 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.