Sus
  >  Home   >  A fost votat cel mai FRUMOS ORAȘ din EUROPA în 2017!
roma

În fiecare an, cititorii celor de la Travel+Leisure votează cel mai frumos oraș din lume, dar și din Europa. Ca de fiecare dată, preferate au fost orașele italiene și spaniole, însă au apărut și câteva surprize, precum cele două orașe portugheze, Lisabona și Porto, dar și Budapesta, capitala vecinilor noștri fiind cel mai bine situat oraș în top, dinafara Spaniei și a Italiei.

Factorii luați în seamă au fost cultura, bucătăria, nivelul de prietenie, shoppingul și turismul, iar pe primul loc s-a situat Florența din Italia. Nu este nici o surpriză, ținând cont că este pentru a10-a oară în ultimii 11 ani, când orașul din Toscana domină topurile.

Orașul din care a apărut Renașterea, în principal în domeniul artei, Florența găzduind unele dintre cele mai importante capodopere, de la David al lui Michelangelo, până la Nașterea lui Venus a lui Boticelli.

Este orașul ce adăpostește cele mai multe opere de artă din Italia și între primele din lume, iar pe lângă aceasta este casa unor importanți designeri contemporani, precum Gucci și Roberto Cavalli.

Cele mai importante obiective turistice sunt Domul și Palazzo Vecchio, însă nu trebuie uitat paradisul culinar, unde puteți gusta un tiramisu fantastic, mozarella, gelato și unele dintre cele mai bune vinuri din lume.

Pe locul secund în top se află un alt oraș italian, capitala Roma, urmate de două orașe spaniole, anume Barcelona, respectiv San Sebastian, un oraș care apare tot mai des în topuri, fiind pe primul loc în topul meu cu cele mai frumoase plaje din Spania!

Pe locul 4 se află o mare surpriză din punctul meu de vedere, capitala vecinilor noștri maghiari – Budapesta, fiind foarte apreciate de turiști croazierele pe Dunăre.

Locurile 6 și 7 revin iarăși celor două forțe din sud, orașele vizate fiind Siena, respectiv Sevilla. Pe locul 8 găsim un frumos oraș polonez – Cracovia, urmat de cele mai mari orașe portugheze, Porto și Lisabona!

Următoarele orașe, care apar imediat după Top 10, sunt în ordine: Praga, Veneția, Edinburgh, Istanbul și Madrid!

postați un comentariu

four × three =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.