Sus
  >  Home   >  Nisipurile de Aur – obiective turistice + review Hotel Viva Club

În sfârșit am reușit să mai ieșim din România, după ceva timp… Chiar dacă a fost vorba despre un drum de numai 3 ore de acasă. După toată nebunia cu pandemia, la noi s-a adăugat și o minunăție de bebeluș, astfel încât am preferat ceva aproape de casă, cu all inclusive. Și am testat din nou litoralul bulgăresc…dacă în anii trecuți am fost prin Sunny Beach și Albena, de această dată am mers pe varianta Nisipurile de Aur.

Nisipurile de Aur – pe scurt

Una dintre destinațiile favorite, în special pentru turiștii români, Nisipurile de Aur, sau Golden Sands, se află la mai puțin de 4h cu mașina de București.. Noi am plecat din Fetești, iar drumul a fost chiar mai scurt, undeva la 3 ore.. Sau așa ar trebui, dacă merge totul ok la vamă.

În plus, se află la doar 17km nord de Varna, al treilea cel mai mare oraș al Bulgariei, după Capitala Sofia și la mică distanță de Plovdiv. Stațiunea este împrejmuită de Parcul Natural „Nisipurile de Aur”, sau „Zlatni Pyasatsi”, în limba bulgară, cel mai mic parc natural al țării, dar care adăpostește numeroase exemplare de floră și faună.

Dacă Sunny Beach este o stațiune vibrantă, cu viață de noapte, multe cluburi și gălăgie, destinată tineretului, iar Albena este una foarte liniștită, pentru persoane mai în vârstă și cupluri, Nisipurile de Aur sunt fix la mijloc. Este o stațiune destul de mare, cu o promenadă lungă de vreo 3km, în care găsești destule restaurante, magazine, terase, însă atmosfera este relaxată, fără gălăgie și foarte puține cluburi.

Nu am văzut grupuri de tineri, precum în Sunny Beach, englezi beți pe străzi, ci doar familii, majoritatea de români.

Plajele sunt între cele mai apreciate de pe litoralul Mării Negre, lungi, cu lățimi care ajung până la 100m, cu nisip fin, pante relativ mici în apă și fără pietriș.

plaja nisipurile de aur
Plajă în Nisipurile de Aur

Vacanța noastră la Nisipuri

Să revenim însă cu povestea vacanței noastre… Primul hop să găsim hotelul potrivit. Înainte cu vreo 2 luni am tot verificat prețuri, hoteluri și am rămas pe varianta Viva Club Resort. O recenzie o voi face mai jos.

Drumul între Fetești și Nisipurile de Aur nu a fost aglomerat, mai ales că am plecat joi, deci nu așteptam un trafic de week-end. Cu toate astea la Vama Veche lucrurile au mers destul de greu și am stat la coadă cam o oră. La întoarcere am evitat să pățim același lucru și am revenit în România prin vama Negru Vodă.

Noi am cumpărat leva de la exchange-urile dinaintea vămii și nu pot să spun că am fost foarte inspirat, din moment ce era un curs mai ok prin stațiune (am cumpărat cu 1leva=2,62lei). Apoi, imediat după intrarea în Bulgaria am cumpărat vignetă pentru o săptămână, la 40 lei. Mai există variantă de weekend, la 25 lei (valabilă de vineri ora 12 până duminică la 23:59), sau o lună la 80 lei. Eu am plătit in lei, pentru că așa erau afișate tarifele și se poate doar cash.

Pe la Capul Kaliakra nu am mai trecut, din cauza timpului pierdut în vamă, dar o masă la Ferma de Scoici din Dalboka tot am luat. Devine ușor-ușor o tradiție să mergem la Dalboka atunci când intrăm în Bulgaria prim Vama Veche.

Mix de aperitive la Dalboka

Review HVD Viva Club

Spuneam că am tot studiat oferta și în cele din urmă am ales Viva Club Resort, în special pentru nota excelentă de pe Booking, dar și pentru facilitățile pe care le oferă, adică plajă privată, parcare proprie și conceptul de ultra all inclusive. În cele din urmă nu pot să spun că am fost foarte mulțumit de alegere, însă a fost o variantă decentă, care și-a meritat banii.

viva club nisipurile de aur
HVD Viva Club Resort
Ce mi-a plăcut:


– curățenia din hotel și din camere, din acest punct de vedere totul la superlativ. Curățenie zilnică în cameră, iar spațiile comune erau impecabile
– o piscină destul de mare, cu apă curată
-faptul că avea posibilitate de a servi ceva de băut din numeroase locuri (bar în lobby, restaurant, bar la piscină, bar pe plajă)
-echipa de entertainment care se străduia să învioreze lumea prin diverse activități
-camera destul de spațioasă, cu balcon
-barul de pe plajă, cu gustări destul de ok

Beach Bar-ul
Ce nu mi-a plăcut:


– în primul rând m-a deranjat programul shuttle-busului spre plaja privată. După cum spuneam, hotelul are plajă privată, însă aceasta este situată la 3km depărtare. Problema este că pe jos faci cam 30-35 minute, iar în toiul zilei este inuman să faci asta…iar dacă vrei să mergi cu mașina, apare problema locurilor de parcare..eu am încercat, am căutat parcare 30 minute și am revenit la hotel.


Acest shuttle-bus ar trebui să rezolve problema, însă ce nu găsești nicăieri este programul. Cursele de la hotel spre plajă erau programate la orele: 10:00, 12:00, 14:00 și 16:00. Retur după 10 minute. Nu este deloc ok sa pui shuttle la distanță de 2 ore și toate în miezul zilei. Am vorbit chiar despre acest lucru la recepție și a doua zi au făcut niște modificări, adăugând curse la orele 09:00, 13:00 și 17:00.. Nu este perfect, dar e un pas înainte.


-transferul la plajă se face cu un autobuz, sau cu un microbuz, însă ambele foarte vechi, fără aer condiționat. Dacă sunt și aglomerate este sufocant, însă pentru 10 minute nu este o tragedie.
-deși au încercat în fiecare seară să facă cina pe un specific (asiatic, balcanic și masă festivă sâmbătă seară), în realitate nu a fost mare diferență între felurile de mâncare… Feluri puține și deloc diversificate
-chiar dacă deserturile arătau extraordinar, în realitate gustul era fad, fără nimic special. Nu cred că am reușit să mănânc o prăjitură în întregime


-deși hotelul nu era plin, parcarea a fost full și mulți se blocau unii pe ceilalți..totul la directivele angajaților hotelului..deci puteai avea surpriza să fi blocat de alte 2-3 mașini și să nu-ți poți folosi mașina
-sâmbătă piscina de copii arăta destul de rău, apa era clar murdară, iar hotelul a fost de acord, invocând anumite defecte..cu toate astea, accesul celor mici era în continuare permis..iar problema nu s-a rezolvat până duminică, atunci când am plecat

Mâncare arătuoasă, dar gustul lasă de dorit
Concluzii


Dacă mai revin la acest hotel? Nu
Dacă în recomand? Cel mai probabil nu
Dacă a fost ok și convenabil la banii dați (aprox 100-110 eur/zi) – Da

La plajă am stat doar 2 ore, în cele 4 zile, dar nu din vina hotelului, sau că nu era o atmosferă ok. Însă apa mării a fost destul de rece, iar la acest lucru s-a adăugat o invazie de buburuze, care înțeleg că a fost și pe litoralul românesc în aceeași perioadă..pur și simplu nu puteai să stai întins pe șezlong 5 minute fără să se așeze pe tine, sau în pahar, cel puțin 10 gângănii… din acest motiv am preferat piscina hotelului, unde era cât de cât mai ferit.

plaja nisipurile de aur
Plaja privată Hotel Viva Club

Ce poți face în Nisipurile de Aur și împrejurimi

  1. Plimbare pe întinsa promenadă din stațiune, cu numeroase terase și magazine de suvenire
  2. Plimbare în natură prin Parcul Natural „Zlatni Pyasatsi”
  3. Vizita orașului Varna, situat la 17km depărtare
  4. Vizită la Capul Kaliakra – 55km
  5. Mănăstirea Aladzha, săpată în stâncă, ce datează din sec.al XII-lea, ce se află la 3km de stațiunea Nisipurile de Aur
  6. Pădurea de Piatră – Stone Forest – Pobiti Kamani – unicul deșert din Bulgaria și între puținele de pe continent, însumează mai multe grupuri de formațiuni naturale de rocă. Rezervația naturală include formațiuni care ajung la înălțimi de 5-7m și diametru de până la 3m.
  7. Castelul Reginei Maria de la Balchik – situat la aprox 20km depărtare
hotel international casino golden sands
distractie nisipurile de aur
Fun time in Golden Sands
viva club nisipurile de aur
Puțină mișcare la hotel
nisipurile de aur viva club
Dintre musafirii hotelului
Pobiti kamani – Pădurea Împietrită
Mănăstirea Aladzha
Shopping în Varna
nisipurile de aur viva club

postați un comentariu

three × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.