Sus
  >  Home   >  Marea Britanie: Se scot restricțiile din pandemie pentru cei care intră în Regat!

După ce mai multe state europene au renunțat la restricții pentru vizitatori (între ele și România), iată că vine și rândul Marii Britanii să vină cu vești bune.

În ultimele luni de activitate, să lămuresc turiștii referitor la condițiile de intrare în Marea Britanie a fost cel mai dificil lucru. În plus, britanicii aveau cel mai „dur” PLF de completat.

Începând cu data de 18 martie a.c. (ora 04.00 locală), persoanelor care ajung în Regatul Unit, indiferent de stadiul de vaccinare, nu li se mai aplică restricții de călătorie, fiind eliminate obligativitatea efectuării testelor, completarea formularului – Passenger locator form sau izolarea la domiciliu.” – conform www.mae.ro

Se renunță astfel la obligativitatea prezentării unui test negativ înainte de îmbarcare, cât și la deja celebrele teste efectuate în zilele 2 și 8 în Marea Britanie, foarte scumpe și care te obligau la carantină. De acum nu mai contează dacă ești vaccinat sau nu, restricțiile sunt ridicate pentru toată lumea.

Acest pas reflectă decizia guvernului de a intra în planul „trăind alături de COVID” și a succesului avut în vaccinare. Peste 86% din populație a primit două doze, în timp ce un procent de 67% dintre britanici au făcut și doza booster.

De menționat însă, dată fiind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, cetățenii români nerezidenți pot călători doar pe baza unui pașaport valabil. Cartea de identitate este acceptată numai în cazul cetățenilor care au statul de rezident.

top 9 obiective turistice londra
Mai multe țări europene au renunțat la restricțiile de călătorie

De la începutul lunii martie 2022, mai multe state europene au renunțat la toate restricțiile impuse în perioada de pandemie COVID-19. Danemarca, Elveția, Finlanda, Irlanda, Islanda, Norvegia, Romania, Slovenia, Suedia, Ungaria.

Referitor la România, starea de alertă a expirat pe 8 martie 2022, astfel încât s-a renunțat la lista țărilor cu risc, la carantină și izolare, test PCR negativ, cât și la completarea formularului de localizare (PLF).

postați un comentariu

4 × 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.