Sus
  >  Home   >  OFICIAL – Mașinile vor fi interzise în satul Viscri, începând cu 15 mai

Măsură importantă cu privire la vizitarea satului Viscri – aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO. Începând cu data de 15 mai 2023, turiștii nu vor mai avea voie să intre cu mașina în sat.

Numărul mare de mașini parcate pe marginea uliței, de către vizitatori, stricau din farmecul locului. Dar erau incomode și pentru localnici. Satul era practic sufocat din această cauză, chiar dacă numărul de vizitatori din 2022 nu a fost unul uriaș – aproximativ 14.000 turiști.

Pentru a veni însă în ajutorul turiștilor, autoritățile au amenajat o parcare la intrarea în sat, pe sensul dinspre Sighișoara. De acolo, vizitatorii pot explora satul la pas, ori cu căruța unor localnici.

Distanțele sunt foarte mici, satul având puțin peste 200 de gospodării. Astfel, de la parcare până în centrul satului se merg aproximativ 5-6 minute, iar până la cetatea medievală circa 15 minute.

Decizia este una excelentă, pentru toată lumea. Turiștii se pot bucura de o experiență autentică, fără a inspira praful ridicat de autocare, iar casele viu colorate pot fi fotografiate așa cum sunt, fără puhoaie de mașini parcate pe marginea drumului.

În plus, localnicii erau deranjați de aglomerația produsă. Chiar dacă sunt bucuroși de oaspeți, sătenii erau incomodați de mașinile parcate peste tot.
„Mie mi se pare ceva normal pentru că nu mai avem loc noi. Nici cu mașini, nici cu nimic. Vara oamenii fac fân, nu au loc să treacă.”, spune un alt locuitor al satului Viscri.

Viscri – locul de suflet al Regelui Charles

Minunatul sat, celebru pentru fațadele colorate ale caselor săsești, dar mai ales datorită Regelui Charles, cel care deține aici o proprietate, pe care o vizitează pe cât de des posibil.

Prima zi în care s-a experimentat oprirea accesului autovehiculelor în sat a fost chiar ziua încoronării Regelui Charles, însă măsura devine permanentă începând cu 15 mai.

Satul Viscri, din Județul Brașov, este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, iar despre vizita mea din urmă cu 5-6 ani, găsiți aici.

postați un comentariu

9 − 5 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.