Sus
  >  Home   >  Pe PLAJĂ la NĂVODARI, în plină PANDEMIE!

Vara aceasta era clar compromisă pentru noi, fără gânduri de ieșit în afara țării. Și nu neapărat din cauza pandemiei, cât sosirea in mijlocul familiei a micuței noastre prințese.

De aceea am început sa ne petrecem zilele libere in apropierea Bucureștiului, cu scurte ieșiri la Târgoviște, Castelul Cantacuzino și Transfăgărășan.

Nu putea sa lipsească totuși o escapadă pe litoral, in ciuda situației actuale. Număr de cazuri in continuă creștere, amenințarea unei noi situații de urgență, la care se adaugă știrile alarmiste de la tv, cu aglomerația de la mare și tarifele nesimțite.

Ne-am programat la birou această ieșire, un team-building cu toată „formația”, inclusiv familiile. Am rezervat un hotel în Năvodari, iar două săptămâni am așteptat să vedem dacă situația pe litoral este chiar atât de rea pe cât este prezentată în mass-media.

năvodari
Năvodari

Ne așteptam la o apă plină de alge, plajă supra-aglomerată, șezlong la 100 lei pe zi și 50lei o omletă, așa cum au tot circulat poze pe facebook.

Acum, ori am fost noi norocoși, sau mass-media exagerează uneori? Pe noi Năvodari ne-a întâmpinat cu o apă caldă, cu foarte puține alge, o plajă frumos amenajată, unde un șezlong din lemn costa 40lei/zi, iar cele de plastic 35 lei/zi. Plaja cu pricina se numește Manor, o recomand.

Nici la restaurant nu au „luat pielea de pe noi”. Prânzul l-am luat doar la restaurantul de peste drum de plajă, MacKerel, cu mâncare foarte bună și prețuri decente. De ex. o ciorbă/supă începând de la 18 lei, o porție de midii- 30 lei și un platou excelent cu fructe de mare, pentru 2 persoane – 80 lei.

năvodari
Mackerel Năvodari

Cu siguranță există și variante mai ieftine, cât și mai scumpe, deci sunt variante pentru orice buzunar, iar orice poze apar pe internet sunt simple răutăți. Dacă un local ți se pare prea scump, ai tot dreptul să te ridici, să cauți un altul, nu să te plângi apoi de prețuri.

Pentru a continua cu review-uri de restaurante, dacă la prânz am fost foarte mulțumiți de MacKerel, seara am făcut alte încercări, una ok, alta mai puțin.

Dacă în timpul zilei nu se observa aglomerația, seara ieșea toată lumea pe promenadă și la restaurant, deci șanse spre 0 să găsești mese libere, fără programare. Vineri am găsit totuși locuri la un beach-bar, unde serveau în principal pizza, dar a fost o atmosferă frumoasă și mâncarea ok.

năvodari
Năvodari

Pentru sâmbătă seară am făcut însă rezervare la Massaranduba Resort& Beach, unde înafară de locație, restul a fost deplorabil. Mâncarea a venit după 2 ore, comenzi încurcate, unele feluri de mâncare gătite prost, plus ceartă între angajați la 10m de noi.

Stațiunea mi-a plăcut, este mult mai liniștită decât Mamaia, mai puțină aglomerație, dar și mai puține variante de restaurante/magazine. S-a construit enorm în ultima vreme, unele clădiri fiind foarte interesante, însă majoritatea străzilor sunt neasfaltate, un mare minus din această cauză. Parcare gratuită, aproape de plajă, spre deosebire de orice altă zonă din Mamaia.

Câteva cuvinte și despre cazare, Hotel Turqouise Boutique 3*, situat la șoseaua principală, cam la 700m până la plajă. Personal mi-a plăcut foarte mult. Am apreciat curățenia, personalul amabil, camera spațioasă cu balcon, micul dejun, terasa și faptul că ne-au pregătit camera cu pătuț pentru bebe, chiar înaintea orei de check-in.

În concluzie, litoralul pe timp de pandemie nu este un vis urât, așa cum este prezentat adesea de răutăcioși, ci este așa cum ți-l pregătești, desigur, cu variabilele pe care nu le poți anticipa.

postați un comentariu

eighteen + sixteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.