Sus
  >  Home   >  Blue Air lansează 6 noi rute din vară
blue air

Blue Air, cea mai importantă companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați în 2016, devansând TAROM, a anunțat lansarea a șase noi rute începând cu vara anului 2017, dintre care două din București și trei din Iași.

De la 15 iunie se lansează în premieră zborurile directe către Oslo și Helsinki, cu plecare din București, probabil ca urmare a succesului avut cu ruta Stockholm, Suedia. Astfel devine primul operator care zboară pe ruta București-Helsinki, iar pe Oslo vor avea ca principali competitori pe cei de la Wizz Air, care sunt și principala concurență la nivel național.

sfat pentru cursele blue air

Cursele Blue Air către Oslo au totuși un avantaj enorm în fața celor de la Wizz Air, ținând cont că primii zboară pe aeroportul Gardermoen, aflat la aproximativ jumătate de oră de oraș, în timp ce Wizz Air operează zborurile pe aeroportul Torp, la distanță de peste 100 km. Totuși Wizz Air are zbor de plecare dimineață și Blue Air ajunge seară, deci probabil diferența o vor face prețurile.

O astfel de diferență între cele două companiieste și pe ruta București – Stockholm, Blue Air operând zborul pe aeroportul principal Arlanda, în timp ce Wizz Air folosește aeroportul Skavsta, aflat mult mai departe de capitala suedeză, rezultând astfel cheltuieli mai mari pentru transferuri.

Aceste zboruri se adaugă unei alte destinații din Europa Nordică, Copenhaga – Danemarca, ce reprezintă de asemenea o premieră. Zborurile pornesc din luna iunie 2017.

Pe lângă cele două curse adăugate cu plecare din București, se adaugă și trei noi rute din Iași, către Florența, Glasgow și Milano Bergamo. Ultima rută adăugată este Liverpool-Larnaca.

Blue Air estimează la începutul acestui an o creștere de 12,8% a numărului de pasageri, urmând a depăși pragul de 4 milioane de clienți, ca urmare a extinderii flotei și deschiderii a două noi baze.

În acest moment Blue Air este al doilea cel mai important operator aerian din România, după compania maghiară Wizz Air. În creștere foarte mare se află RyanAir, iar alte companii importante la nivel național sunt Tarom și Lufthansa.

postați un comentariu

3 × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.