Sus
  >  Home   >  TOP 9 cele mai frumoase plaje din Grecia!
patong beach

Grecia este probabil cea mai căutată destinație de vacanță de către turiștii români, atât pentru distanța oarecum mică și tarife mai reduse, dar mai ales pentru minunatele insule elene și pentru serviciile oferite de greci… și bineînțeles pentru superbele plaje scăldate de apele Mediteranei, unele dintre ele fiind în topul celor mai frumoase și spectaculoase din lume!

Având peste 15.000km de coastă și zeci de insule, este și greu să te decizi unde să mergi în Grecia, pentru a te bucura de o plajă de vis! Așadar, să aflăm care este topul celor mai frumoase plaje din Grecia!

9. Plaja Anthony Quinn Bay – Rhodos, Faliraki – situată în partea de nord-est a insulei Rhodos, în apropierea localității Faliraki, este o plajă preponderent stâncoasă, cu pietriș, dar cu o apă incredibil de limpede, perfectă pentru snorkeling. Una dintre cele mai frumoase plaje de pe insulă, a fost cumpărată de Anthony Quinn, după filmarea filmului ”The Guns of Navarone”, chiar în Rodos. Acesta a vrut să transforme micuțul golf într-un centru internațional, dedicat artiștilor și producătorilor de filme, însă guvernul elen a anulat în cele din urmă vânzarea.

8. Plaja Porto Katsiki – Lefkada – una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia și un punct de atracție important al insulei Lefkada, este situată în sud-vestul acesteia și este înconjurată de incredibile dealuri, plaja fiind accesibilă doar prin coborârea unor trepte de-a lungul stâncii. Cu apă de culoarea turcoaz și plajă cu nisip auriu, este de preferat să ajungeți aici ori la primele ore ale dimineții, ori seara târziu, pentru un peisaj de poveste.

7. Plaja Sarakiniko – Milos – situată pe o insulă mai puțin cunoscută turistului român, anume insula Milos, este cea mai frumoasă plajă de aici și cu siguranță una dintre plajele cu cel mai ciudat peisaj din lume. Cunoscută și sub numele de Plaja Lună, rocile vulcanice au fost modelate de valurile mării, aducând la forma actuală și la peisajul selenar unic în lume.

Citește și:

Top 9 Plaje din Spania

Top 9 Plaje din Franța

Top 9 Plaje din lume

6. Plaja Navagio – Zakynthos – este singura din această listă pe care am vizitat-o, cel puțin momentan. Am avut ocazia să ajung aici atât pe mare, cu vaporul prin croazieră, admirând de aproape epava, cât și de la înălțime, din vârful dealurilor de o inconjoară. Este probabil cea mai cunoscută imagine a insulei Zakynthos, celebra epavă a piraților fiind un „logo” al insulei.

Plaja Navagio

5.Plaja Simos – Elafanisos – o altă insulă mai puțin cunoscută, la mică distanță de Peloponesos-ul continental, ascunde se pare,o minunăție de plajă. Împărțită în Megalos Simos și Mikros Simos, cele două plaje magnifice sunt despărțite de o „limbă” de nisip alb, care desparte apele de culoarea turcoaz.

4. Plaja Agios Pavlos – Lindos, Rhodos – a doua plajă din top, de pe insula Rhodos, aceasta fiind situată tot pe coasta de est, însă pe la mijlocul insulei, în localitatea Lindos. Apele clare ca de cristal și nisipul fin, auriu, sunt situate la mică distanță de mica biserică Sf.Pavel (St.Paul), locul de unde se spune că apostolul Pavel a răspândit creștinismul pe insula Rhodos.

3. Plaja Kleftiko – Milos – revenim pe insula Milos, care se pare că este plină de surprize și care cu siguranță merită o vizită. Ajungem de această dată în sud-vestul insulei, pe plaja Kleftiko, accesibilă doar pe mare. O stâncă ce iese din mare și o peșteră cu două intrări asigură un peisaj de vis, peisaj completat de legendele cu pirați care ar fi cutreierat această zonă.

2. Plaja Balos și Laguna – Kissamos, Creta – este situată în Chania, Creta, fiind una dintre cele mai fotografiate plaje de pe insulă și chiar din toată Grecia. Apele turcoaz și nisipul alb, pe alocuri roz, laguna și zona sălbatică sunt incluse în programul de protecție Natura 2000, adăpostind diferite specii de animale și plante.

1.Elafonissi Beach – Elafonissi, Creta – aflată și în topul celor mai frumoase 9 plaje din lume. Plaja cu nisip roz, situată în partea de sud-vest a insulei Creta, la aproximativ 70km de orașul Chania. Este una dintre cele mai frumoase plaje din Europa și una la care turiștii români pot avea un acces facil. Se poate spune că este o insulă în insulă, ținând cont că trebuie să te bagi prin mare pentru a ajunge să faci plajă. Considerată o minune a naturii, a fost inclusă în Programul de Protecție Natura 2000.

Dacă informațiile v-au fost utile nu uitați să ne ajutați cu un like și un share! Pentru mai multe informații, idei de călătorie și ultimele știri din turism abonați-vă la newsletter și urmăriți pagina de Facebook!

postați un comentariu

13 − six =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.