Sus
  >  Home   >  TOP 9 cele mai FRUMOASE plaje din Insula Thassos, Grecia!
patong beach

Numită și „Insula de Smarald”, Thassos este situată în nordul Mării Egee, la mică distanță de țărmul Greciei continentale și la doar câteva ore de condus față de București (aprox.620km), ceea ce transformă acest petec de pământ într-una dintre destinațiile preferate ale românilor pe timp de vară. Având un relief predominant montan, cu mare parte a suprafeței sale acoperită de păduri, are un litoral divers, atât stâncos cât și plaje cu nisip fin. Să vedem, așadar, care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos!

9. Giola – noțiunea de bijuterie ascunsă tinde să devină un șamblon, însă Giola chiar se încadrează în acest tipar! Fostă grotă, a cărei tavan s-a prăbușit, în prezent piscină naturală cu un farmec aparte, ce atrage mii de vizitatori anual. Numărul acestora ar fi fost mult mai mare dacă exista și infrastructură care să-ți faciliteze drumul până aici…dar poate este mai bine așa, iar Giola să rămână, încă, o bijuterie ascunsă.

Situată în sudul insulei Thassos, regiunea Astris, pe drumul dintre Poto către Astris. Este destul de dificil să ajungeți aici, întrucât este nevoie de puțin condus off-road (2-3km), după care trebuie să lăsați mașina și să mai continuați la pas pentru a ajunge la Piscina Sirenelor. Piscina are un diametru de cca.10m și este înconjurată de stânci înalte de până la 8m. Nu există nisip în zonă, așa că trebuie să vă întindeți pe stâncile înconjurătoare, însă apa limpede, cristalină, face să uitați orice impediment.

8. Tripiti Beach – „cea găurită” după cum ar fi traducerea, și-a primit numele de la stânca alăturată, ce prezintă o gaură făcută de valurile mării. Este situată în partea de sud-vest a insulei, la aproximativ 3km distanță de Limenaria și nu atrage atât prin plaja sa lată (care nu este însă cu nisip fin, ci mai degrabă pietricele), cât în special prin apa limpede, perfectă pentru snorkeling. Este preferată în special de înotătorii mai experimentați, deoarece intrarea în apă este destul de abruptă.

7. Metalia – este o plajă situată în Limenaria, iar numele îi provine de la fosta carieră/ fabrică ce se ocupa cu extragerea și prelucrarea fierului. Plaja, formată din nisip și pietricele, este destul de lată și ușor accesibilă, în plus fiind și amenajată cu șezlonguri și câteva baruri. Impresionează în primul rând culoarea apei, care este foarte transparentă, perfectă pentru snoorkeling. Intrarea în mare este lină, însă la un moment dat se adâncește brusc, deci atenție mare!

6. Plaja Psili Ammos – situată în sudul insulei, la aprox.5km de Potos, este una dintre cele mai aglomerate plaje din Thassos, datorită faptului că este ușor accesibilă, oferă multe facilități și nu în ultimul rând datorită nisipului alb, fin, despre care se spune că aduce și beneficii asupra sănătății.

5. Plaja Makryammos – aflată în nordul insulei, la 2 km de Limenas, este o plajă privată, cu nisip fin, foarte bine organizată, cu șezlonguri, umbrele, parcare privată și baruri. Fiind plaja privată a unui hotel, atât accesul cât și parcarea sunt contracost, însă condițiile sunt excelente, Makryammos fiind una dintre cele 4 plaje din Thassos ce au fost decorate cu distincția Blue Flag.

4. Plaja Aliki – este situată în sud-estul insulei, între două golfuri cu nisip și apă cristalină. Este amenajată cu șezlonguri și umbreluțe, fiind în plus arhiplină de taverne și baruri. O plajă foarte atractivă, perfectă pentru copii și înotători fără experiență, având intrarea lină în mare, are însă dezavantajul de a fi foarte îngustă.

3. Marble Beach/ Saliara Beach – localizată în nord-estul insulei, aproape de Makryammos, este probabil cea mai spectaculoasă atracție a insulei, datorită pietricelelor mici de marmură și a culorii apei, care împreună creează impresia de insulă exotică. Drumul este destul de accesibil, fiind îmbunătățit în ultimii ani, însă plaja este relativ mică și foarte aglomerată.

2. Paradise Beach – și-a câștigat numele datorită frumuseții exotice și a pădurilor înconjurătoare, fiind una dintre cele mai populare plaje din Thassos. Localizată în estul insulei, la 2km distanță de satul Kinira, plaja lată este formată din nisip fin, iar apele au culori verzui și turcoaz. Este foarte bine amenajată, cu șezlonguri și numeroase taverne, iar accesul este simplu, fiind disponibile mai multe parcări. În trecut a fost plajă pentru nudiști, lucru datorat distanței față de drumul principal.

1.Golden Beach – este situată în estul insulei Thassos, la 4km de Panagia și este, probabil, cea mai populară plajă printre turiști. Are apa limpede și cristalină, în timp ce nisipul este fin și auriu, motiv pentru care a primit Steagul Albastru. Este amenajată pentru șezlonguri, locuri de camping, taverne, dar și pentru sporturi pe plajă și sporturi nautice.

postați un comentariu

16 − 11 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.