Sus
  >  Home   >  Cele mai bune 9 restaurante din București, conform TripAdvisor (2020)
volare

Continuăm tradiția și pentru al 5-lea an consecutiv facem top 9 restaurante din București, conform notelor primite pe TripAdvisor.

TripAdvisor este unul dintre cele mai mari site-uri de călătorie din lume, dacă nu chiar cel mai mare, un fel de Facebook al hotelurilor, restaurantelor, al obiectivelor turistice sau orice altceva ține de travel .

2020 este anul care modifică în totalitate topul, doar două restaurante menținându-se în primele 9 dintre cele de anul trecut.

9. Cișmigiu – Bistro la Etaj – proaspăt intrat în top, acest restaurant franțuzesc, în care predomină culoarea roz, se află poziționat la ultimul etaj al Hotelului Cișmigiu. Se dorește o recreare a atmosferei Bucureștiului din „epoca de aur”, când era numit „Micul Paris”. Terasa oferă priveliște către Palatul Parlamentului.

Adresa: Bvd.Regina Elisabeta, nr.38
Site Oficial: http://cismigiu.ro/

8. Haute Pepper – un restaurant cu oarecare vechime, situat foarte aproape de Palatul Parlamentului. Este unul dintre cele 2 restaurante prezente în topul 2019 și care a rămas acolo. Restaurantul este cu specific internațional, predominând însă bucătăria italiană.

Adresa: Bvd.Unirii, nr.2
Site oficial: www.hautepepper.ro

7. Prime Steaks & Seafood – se prezintă ca fiind un restaurant sofisticat și intim, perfect pentru o întâlnire de afaceri, sau o cină romantică. Dacă anul trecut aveam în top Ginger Sushi Bar, acum avem un alt restaurant al celor de la Radisson Blu Hotel. Restaurantul are la dispoziție o cameră cu vinuri pe alese, iar clienții au posibilitatea să urmărească chefii, la lucru, printr-un geam care separă de bucătărie.

Adresa: Calea Victoriei, nr.63-81B
Site oficial: https://tasteofbucharest.ro/restaurant/prime-steaks-seafood/

6. Cucinetta – unul dintre cele mai apreciate bistro-uri cu specific italian. Se pare că de curând s-a schimbat patronul, cât și denumirea, vechiul nume fiind Pasta Restaurant…și se pare că a fost de bun augur. Consideră bucătăria inima restaurantului, motiv pentru care chefii pot fi urmăriți atât din clienți, cât și de trecători.

Adresa: Intrarea Tudor Ștefan, nr.32
Site oficial: https://www.cucinetta.ro/

5. Ginger Sushi Bar& Lounge – este un concept nou al celor de la Radisson Blu, fiind deschis la finalul anului 2017 la parterul hotelului de pe Calea Victoriei. Desigur, cu specific japonez, vedeta incontestabilă a restaurantului este sushi-ul, după cum specifică chiar din nume. A fost și în topul din 2019, însă atunci ocupa locul al doilea.

Adresa: Calea Victoriei, nr.63-81B
Site oficial: https://tasteofbucharest.ro/restaurant/ginger-sushi-bar-lounge/

4. La Biblioteca Herăstrău – Un pub situat în Parcul Herăstrău, vis-a-vis de Grădina Japoneză, care a crescut destul de mult în preferințele clienților. Nu am găsit foarte multe informații, nici măcar site oficial, așa că voi pune o scurtă descriere, postată pe internet de un resprezentant al restaurantului:
„La Bibliotecă se creează cele mai faine idile. Nu suntem previzibili deloc și nu vă gândiți că se numește ‘La Bibliotecă’ doar pentru că citim cărți. Nu, se numește astfel pentru că aici se scriu cărți. Aici se scriu povești care iau formă de petreceri, aici se înfiripă prima poveste de dragoste sau se serbează zile semnificative pentru toate generațiile.”

Adresa: Parcul Herăstrău, vis-a-vis de Grădina Japoneză

3. Noeme – continuă povestea restaurantului Bistro Guxt, cel mai bun restaurant al anului 2019. Cele 3 surori au lansat un nou concept, Noeme, restaurant de casual fine dining. Noul restaurant se întinde pe 250mp, are 60 locuri și este amplasat într-o vilă istorică de pe strada Anton Pann. Mă aștept ca în 2021 să revină pe prima poziție.

Adresa: Str.Anton Pann, nr.29
Site oficial: https://www.noeme.ro/

2. Trattoria Mezzaluna – la prima vedere o trattoria clasică, a reușit totuși să își impresioneze clienții dacă a ajuns pe poziția a doua în topul celor mai bune restaurante din București. Oferă tarife destul de mici, un lucru mai rar întâlnit printre aceste restaurante de top. Chiar sunt curios dacă mai rămâne în top și anul viitor, sau este doar o întâmplare fericită.

Adresa: Calea Dorobanți, nr.63
Site oficial: https://trattoria-mezzaluna.ro/

1.La Vitrine Restaurant&Lounge – probabil cel mai frumos restaurant din zona Pipera, La Vitrine face parte din Complexul Caro și dispune de o terasă impresionantă și o priveliște asupra laculului.

Mi-a plăcut foarte mult cum s-au prezentat pe site-ul oficial: „Design minimalist cu accente turcoaz. Lumină caldă, naturală. Atmosferă de lounge. Priveliștea încântătoare a lacului. Un meniu care se citește ca un ziar, pentru că aduce noutăți. Ingrediente speciale, în combinații surprinzătoare. Vedete ale bucătăriei internaționale.”

Adresa: Bld.Barbu Văcărescu, nr.164A
Site oficial: https://www.hotelcaro.ro/restaurant-la-vitrine

postați un comentariu

8 + ten =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.