Sus
  >  Home   >  Informații importante pentru fanii sporturilor de iarnă! Care sunt țările europene fără restricții pe pârtie..

În acest ultim weekend de vacanță s-a văzut clar cât de mult iubesc românii muntele. Clasicele cozi kilometrice de pe DN1 au reapărut, iar acest lucru a fost favorizat și din cauza faptului că mulți nu au putut călători în străinătate, precum în anii precedenți.

Liber la Bulgaria

Cel mai la îndemână pentru iubitorii sporturilor albe este Bulgaria. La mică distanță, prețuri mici și nu există restricții, testări necesare, sau carantină (conform ultimei actualizări de pe 8 ianuarie).

Bulgaria a fost scoasă de pe lista galbenă în primele zile ale anului, astfel încât nu mai este impusă carantină la întoarcerea în țară, iar bulgarii nu mai solicită test negativ.

Astfel Bansko, Razlog, Pamporovo și Borovets, cele mai cunoscute stațiuni montane din țara vecină, așteaptă cu interes turiștii români, având deschiși cei 180km de pârtie.

Bulgaria nu are atâtea restricții precum România, masca nefiind obligatorie afară și nu există restricție de călătorie noaptea. În schimb, restaurantele și terasele sunt în continuare închise, chiar și cele de pe pârtie.

Singura variantă de a lua masa este la hotel, unde restaurantele merg la o capacitate de 50%. În plus unitățile hoteliere au deschise și facilitățile spa, piscinele, jacuzzi.

Spania, o variantă surpriză

O destinație atipică pentru sporturi de iarnă este Spania, cunoscută printre turiștii români pentru plajele sale și city-break-uri. Totuși Munții Sierra Nevada au un domeniu schiabil de peste 160km, cu pârtii ce pornesc și de la peste 3200m.

Pentru Spania avem însă de suportat mai multe restricții. La dus trebuie prezentat test negativ, făcut cu cel mult 72 ore înainte, iar la retur este obligatorie carantină 14 zile, conform ultimei liste galbene, unde Spania a reintrat. Dar poate acest lucru se modifică la sfârșitul săptămânii.

Franța păstrează pârtiile închise

Deși Franța ne primește fără test COVID, pârtiile sunt închise în continuare, chiar dacă autoritățile sperau să dea drumul instalațiilor pe 7 ianuarie.. din păcate situația din țară și numărul de cazuri în continuă creștere a făcut acest lucru imposibil.

În plus, Franța a reintrat pe lista galbenă și este iar necesară carantina pentru cei care se întorc din Hexagon.

Germania continuă de asemenea să țină pârtiile închise, deși era anunțată deschiderea acestora în luna ianuarie. Următorul termen posibil este februarie.

Elveția, o variantă care necesită sacrificii

Elveția este raiul schiorilor, cu peste 7.000km de pârtie. Nu există restricții pentru români la intrarea în Elveția, însă la retur este necesară carantina 14 zile. Și nu sunt semne care să ne dea speranțe pentru viitorul apropiat, ținând cont că rata de incidență este una dintre cele mai mari in Europa.

Și în Țara Cantoanelor sunt închise restaurantele și terasele.

Austria – destinație imposibilă

Varianta preferată a românilor, Austria, este imposibil de vizitat pentru moment. Țara se află în carantină, turiștii care vin din țări cu risc stau în carantină 10 zile, iar pârtiile sunt în continuare închise. În plus, Austria este încă pe lista galbenă, deci este obligatorie carantină și la revenirea în România.

Situația este identică pentru Italia!

postați un comentariu

18 − 14 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.