Sus
  >  Home   >  TOP 9 cele mai IEFTINE stațiuni de ski din Europa!

Iarna este atât de aproape, iar sezonul de ski este aproape de start. Discutam într-un articol anterior despre cele mai bune stațiuni de ski din România, însă mulți turiști preferă pârtiile din străinătate, așa cum vara mulți aleg Bulgaria, Grecia, sau Turcia.

Sporturile de iarnă sunt destul de costisitoare, dacă punem la socoteală ski pass-uri, închiriere de echipament și lecții de ski/snowboard, dacă este cazul. În principal românii sunt atrași de Austria, Italia și Franța, însă pentru mulți aceste destinații sunt prea scumpe. Să vedem așadar, care sunt cele mai ieftine stațiuni de ski din Europa, în cazul în care dorim să „evadăm” puțin de pe pârtiile noastre.

Au fost puse la calcul doar 6 nopți de cazare (hotel 3* cu mic dejun), ski pass pentru 6 zile și închiriere echipament de ski pentru 6 zile. Nu am inclus transportul, mese, băuturi și alte posibile cheltuieli avute la fața locului.

9. Ellmau, Austria – situat în nord-vestul provinciei Tyrol, aproape de granița cu Germania. Un sat foarte atractiv și cu tradiție în ski, nu este foarte mare, însă împreună cu localitățile învecinate alcătuiesc cel mai mare domeniu schiabil din Austria. Acesta însumează aproximativ 280 km de pârtii, oferind o varietate mai mare decât majoritatea resorturilor din Alpi. Dacă este conectată cu Kitzbuhel, prin gondola Ki-West, formează una dintre cele mai mari porțiuni de ski din lume! La distanță de doar 10km se află o altă stațiune foarte cunoscută, Soll!

Distanța din București: 1450 km

Cazare 6 nopți (3* mic dejun):  300 eur/pers

Cost ski pass 6 zile: 240 eur/pers

Cost închiriere echipament ski: 100 eur/pers

Cost total: 640 eur/pers

8. Soldeu, Andorra – situată la 19km de capitala Andorra la Vella, este o stațiune foarte animată, frecventată în principal de spanioli, francezi și englezi. Alături de localitățile vecine Pas de la Casa, și El Tarter, formează unul dintre cele mai mari domenii schiabile din afara Alpilor, cu peste 210 km de pârtie care străbat Pirineii, dar și peste 70 de instalații pe cablu.

Distanța din București: 2750 km

Cazare 6 nopți (3* mic dejun):  240 eur/pers

Cost ski pass 6 zile: 260 eur/pers

Cost închiriere echipament ski: 100 eur/pers

Cost total: 600 eur/pers

7. Sestriere, Italia – aflată foarte aproape de granița cu Franța, este principala stațiune de ski din complexul Calea Lactee, ce însumează peste 360km de pârtie. O gondolă face legătura cu restul sistemului schiabil. Organizează anual evenimente din Cupa Mondială de Ski Alpin, însă apogeul a fost găzduirea Jocurilor Olimpice de Iarnă, în 2006.

Distanța din București: 2050 km

Cazare 6 nopți (3* mic dejun):  260 eur/pers

Cost ski pass 6 zile: 200 eur/pers

Cost închiriere echipament ski: 115 eur/pers

Cost total: 575 eur/pers

6. Cauterets, Franța – stațiune spa, dar și una dintre cele mai frumoase stațiuni de ski din Pirinei, Cauterets se află aproape de granița Franței cu Spania. În total sunt 36 km de pârtie, între 1730-2450m altitudine și deservite de 11 instalații.

Distanța din București: 2900 km

Cazare 6 nopți (3* mic dejun):  270 eur/pers

Cost ski pass 6 zile: 185 eur/pers

Cost închiriere echipament ski: 100 eur/pers

Cost total: 555 eur/pers

5. Bardonecchia, Italia – situată la doar 35 km de Sestriere, este o stațiune însorită, aproape de granița cu Franța. Este una dintre cele mai îndrăgite stațiuni de ski din Italia și are o istorie îndelungată, fiind locul în care s-a organizat primul campional național de ski din țară. Oferă 140 km de pârtie, cu cel mai înalt punct la aproape 2700m și este desevită de 23 instalații pe cablu. Asemeni stațiunii Sestriere, a fost gazdă a Jocurilor Olimpice din 2006, când a organizat competiția de snowboard.

Distanța din București: 2000 km

Cazare 6 nopți (3* mic dejun):  240 eur/pers

Cost ski pass 6 zile: 180 eur/pers

Cost închiriere echipament ski: 100 eur/pers

Cost total: 520 eur/pers

4. Jasna, Slovacia – se află în valea Demanovska, fiind parte integrată a Parcului Național NAPANT. Este cea mai populară stațiune de ski din Slovacia, dar și cu o mare importanță la nivel internațional. Sezonul de ski durează aproximativ 4 luni, altitudinea la care este situată stațiunea este 900m, iar cel mai înalt punct ajunge la 2024m. Lungimea totală a pârtiilor ajunge la 33km, iar 27 de instalații pe cablu transportă peste 31.000 persoane pe oră.

Distanța din București: 1100 km

Cazare 6 nopți (3* mic dejun):  250 eur/pers

Cost ski pass 6 zile: 140 eur/pers

Cost închiriere echipament ski: 110 eur/pers

Cost total: 500 eur/pers

3. Kranjska Gora, Slovenia – între cele mai importante stațiuni de ski din Slovenia, este situată la granița dintre Slovenia, Austria și Italia. Cei peste 30km de pârtii sunt situați între 800 și 1285m altitudine, fiind potriviți atât pentru începători cât și pentru avansați. Aici se organizează anual etape din Cupa Mondială de Ski, la slalom și slalom uriaș. Există 19 instalații pe cablu se ajută turiștii să ajungă în vârfurile pârtiilor.

Distanța din București: 1210 km

Cazare 6 nopți (3* mic dejun):  170 eur/pers

Cost ski pass 6 zile: 162 eur/pers

Cost închiriere echipament ski: 100 eur/pers

Cost total: 432 eur/pers

2. Vogel, Slovenia – rămânem în Slovenia, de această dată în sudul Parcului Național Triglav. Vogel este cea mai importantă stațiune de ski din țară, datorită condițiilor extraordinare pentru zăpadă, fiind locul în care cea mai mare cantitate de zăpadă în Alpi, la această altitudine. În plus atrage prin panorama extraordinară, în special asupra Lacului Bohinj. Are în total 22km de pârtie, cu 9 instalații pe cablu.

Distanța din București: 1250 km

Cazare 6 nopți (3* mic dejun):  200 eur/pers

Cost ski pass 6 zile: 141 eur/pers

Cost închiriere echipament ski: 85 eur/pers

Cost total: 426 eur/pers

1.Bansko, Bulgaria – considerată cea mai importantă stațiune de ski din Europa de Est, Bansko a devenit un nume important pe tot continentul, în principal datorită prețurilor foarte mici. Beneficiind de un sezon foarte lung, din decembrie până în mai, domeniul schiabil ajunge până la aproximativ 2600m altitudine. Sunt amenajate peste 70 km de pârtie, iar 16 instalații de transport sunt disponibile pentru a ajuta turiștii. În apropiere mai sunt și alte stațiuni, precum: Razlog, Pamporovo și Borovets.

Distanța din București: 520 km

Cazare 6 nopți (3* mic dejun): 80 eur/pers

Cost ski pass 6 zile: 135 eur/pers

Cost închiriere echipament ski: 75 eur/pers

Cost total: 290 eur/pers

Pentru comparații, un calcul asemănător pentru Poiana Brașov ajunge la aproximativ 345 eur/persoana!

postați un comentariu

ten − 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.