Sus
  >  Home   >  Stațiune de ski care va intra direct în topul preferințelor turiștilor români! Se află la 100km de granița cu România!

Nu, nu vorbesc despre deja celebra stațiune Bansko din Bulgaria, ci despre o stațiune montană care a intrat foarte recent în atenția pasionaților de sporturi de iarnă din România. Însă de această dată nu primim „lecții în turism” de la vecinii din sud, ci de la ucrainieni, care au reușit să facă în Carpații lor o stațiune de ski care să rivalizeze cu cele din Austria și Elveția.

Este vorba despre stațiunea Bukovel, care deși se află la altitudini destul de mici pentru o stațiune montană a reușit să își câștige un renume în sportul de iarnă, atrăgând anual peste 1 milion de turiști, dintre care peste 10% sunt străini. Altitudinea din Bukovel este între 920m și 1372m, însă ucrainienii, ajutați masiv de un grup de investitori austrieci, au reușit să facă peste 68 km de pârtie, însumate de cele 61 pârtii de dificultăți diferite.

Lucrările pentru amenajarea stațiunii au fost începute în anul 2001, iar în acest moment există toate dotările necesare unei stațiuni de nivel internațional. Întreaga lungime a pârtiilor este deservită de tunuri de zăpadă artificială și există 16 instalații de transport pe cablu.

În plus stațiunea are multe de oferit și celor care nu sunt pasionați de sporturile de iarnă. Este amenajat un lac încălzit, cu plajă amenajată, trasee de ciclism montan, plimbări cu sania trasă de câini, excursii cu ATV-ul sau Jeep-ul, tiroliană clasică, dar și tiroliană cu bicicleta(!), carting și multe altele!

Pe lângă condițiile excelente pe care le oferă vizitatorilor săi, tarifele sunt foarte bune, astfel: 
– 1 urcare cu teleski-ul: 14 lei
– ski pass de 3 ore: 67 lei
– ski pass de 1 zi (08:30 – 16:30) – 130 lei
– ski pass de 3 zile: 325 lei
– închirierea de ski sau snowboard începe de la 14lei/zi, în funcție de calitatea echipamentului.

Nu în ultimul rând există și posibilitatea de a continua distracția până târziu în noapte, deoarece unele dintre pârtii sunt dotate cu instalație de nocturnă.

Bukovel găzduiește în fiecare an competiții de ski la care participă sportivi din toată Europa și s-a numărat printre candidatele la găzduirea Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022!

Distanța Sighetul Marmației – Bukovel: 100km

Suceava – Bukovel: 245km
Cluj Napoca – Bukovel: 285km
Brașov – Bukovel: 510km
București – Bukovel: 700km

Cazări există pentru toate buzunarele, pornind chiar de la tarife sub 100lei/noapte/persoană! Deci în cazul în care doriți să practicați sportul preferat pe pârtii la cel mai înalt nivel, dar și la tarife mult mai mici decât în Austria și chiar România, puteți trece cu vederea Bansko de această dată și să vă întreptați atenția spre Bukovel, despre care cred că o să devină HIT pentru români în următorii ani.

NU UITAȚI: înainte de a pleca spre graniță, nu uitați că Ucraina nu este membră U.E., astfel încât este necesar un pașaport.

postați un comentariu

19 − one =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.