Sus
  >  Home   >  TOP 9 orașe superbe din ITALIA, perfecte pentru City Break!
roma

Lucrez deja de peste 5 ani în turism, suficient cât să îmi dau seama de anumite preferințe ale românilor în ceea ce privesc destinațiile de vacanță. Fără îndoială cele mai multe vânzări le-am făcut pe Italia, city break-uri de 3 nopți în principalele orașe ale „cizmei”.

De multe ori însă clienții nu sunt foarte hotărâți, nu au o destinație anume în minte și așteaptă sugestii din partea noastră, a agenților de turism. Dacă vreți o mână de ajutor în alegerea următoarei destinații de vacanță în Italia, vă prezint Top 9 orașe superbe din Italia, perfecte pentru un city break de câteva nopți. Topul nu se bazează atât de mult pe păreri personale, ci în principal pe numărul de obiective turistice, pe numărul anual de vizitatori și prețul mediu al unui city break, incluzând transport și 3 nopți cazare la un hotel cu mic dejun.

9. Torino – unul dintre cele mai mari orașe din nordul țării și prima capitală a Italiei moderne, între 1861 și 1865. Este un oraș foarte bogat cultural, fiind înțesat cu galerii de artă, biserici, teatre și palate. Este casa producătorilor auto Fiat, Alfa Romeo și Lancia, a echipei de fotbal Juventus și gazda Olimpiadei de Iarnă din 2006. Situat la poalele Munților Alpi, este un punct excelent de plecare către stațiunile de ski din Alpi, în special către Mont Blanc, cel mai înalt vârf din Europa (160km).  De asemenea se află la 220km de Nisa (Coasta de Azur și 140 km de Milano.

Printre obiectivele turistice se numără Palatul Regal (sec.XIII-lea), Mole Antonelliana, o clădire uriașă, ce găzduiește un muzeu al cinematografiei, Palatul Madama (castel din sec. al XVIII-lea), Muzeul Egiptean (cea mai mare colecție egipteană după Cairo), Biserica San Lorenzo (sec.al XVII-lea), Muzeul Național al Automobilului și toate acestea culminând cu piesa de rezistență: Giulgiul din Torino (cel mai studiat și mai controversat artefact religios din lume, considerat giulgiul lui Hristos).

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna martie: 225 eur/persoană.

8. Bologna – deși nu este între primele alegeri ale turiștilor, Bologna este un oraș cu foarte multe de oferit. Celebru pentru clădirile medievale din cărămidă roșiatică, este casa celei mai vechi universități din Europa și a pastelor bolognese. Foarte accesibil din România, datorită numeroaselor zboruri directe, este situat extraordinar de bine, fiind un oraș de legătură cu orașele nordice ale Italiei și cele din Toscana. Sunt 200km până la Milano și Veneția, 150km până la Verona, 130km până în Florența și Rimini, 170 până în Pisa.

Cele mai importante obiective turistice sunt turnurile Garisenda și Asinelli(97m)Fântâna lui Neptun(anul 1566), Librăria Nanni, Biserica San Petronio (anul1390), Palatul Archiginnasio (anul 1563).

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna martie: 160 eur/persoană.

7. Verona – destul de mic ca suprafață și populație, este însă celebru în toată lumea drept unul dintre cele mai romantice orașe din lume, datorită în primul rând lui William Shakespeare, cel care a folosit cadre din Verona în capodopera sa „Romeo și Julieta”. Pe lângă farmecul aparte pe care orașul îl are, este situat la maxim 150km de orașe precum Milano, Veneția, Bologna și multe orășele superbe, cu stil renascentist.

Printre obiectivele turistice de top se numără tot ce este asociat cu Romeo și Julieta, italienii profitând extraordinar de această ocazie, descoperind Casa Julietei, balconul acesteia, chiar și mormântul ei. Arena un alt obiectiv turistic important al orașului, fiind între cel mai bine conservate amfiteatre romane, Biserica San Fermo Maggiore (sec.XI), Turnul Torre dei Lamberti (84m),  Teatrul Roman și Castelvecchio (sec.XIV).

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna martie: 160 eur/persoană.

6. Pisa – un oraș foarte mic al Italiei, de aproximativ 90.000 de locuitori, însă la care se adaugă peste 60.000 de studenți și alte mii de turiști. Oraș reprezentativ al Toscanei, Republica Pisa era una din forțele Republicii Marine ale Italiei prin sec. X-XI.

Fără îndoială cel mai celebru obiectiv turistic al orașului este Turnul din Pisafaimos în toată lumea și un simbol al Italiei. Nu este însă singura piesă de arhitectură de mare valoare din oraș, adăugându-se Domul din Pisa (anul 1093), Baptiserul Sf.Ioan (1152-1390), Palatul Gambacorti (anul sec.al XIV-lea) și multe alte biserici și palate superbe din sec. X-XIV. Este un punct excelent de plecare către superba Cinque Terre.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna martie: 190 eur/persoană.

5. Napoli – al treilea oraș al Italiei și cel mai mare din sudul țării, are o istorie extraordinar de bogată, milenară, centrul său istoric fiind în Patrimoniul UNESCO. Este celebru pentru multe lucruri, printre care numeroasele sale castele și palate, bisericile și parcurile superbe, dar și pentru mâncarea delicioasă și mafia napoletană. Nu în ultimul rând atrage prin apropierea sa de Vulcanul Vezuviu și ruinele orașului Pompeii, unul dintre cele mai vizitate situri din Italia, dar și Herculaneum.

Principalele obiective turistice sunt castelele (Castelul Nou, Castelul dell`Ovo, Castelul Sant Elmo), numeroasele palate (Palatul Regal, Palatul DonnAnna, Palatul Capodimonte, Palatul Cuomo), cât și foarte multe biserici vechi, parcuri spectaculoase, muzee extraordinare și situri arheologice celebre în toată lumea.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna martie: 130 eur/persoană.

4. Milano – este cel mai mare oraș din nordul țării, printre cele mai vizitate orașe din lume (locul 14 în anul 2017 cu peste 8,4 milioane de vizitatori străini), capitală a modei, a shoppingului și al Operei. Important centru financiar și comercial, dar și casă a unor capodopere arhitecturale, chiar dacă nu dispune de atâtea clădiri fascinante, precum Roma, Florența, Napoli sau Veneția.

Nu există îndoială care este marea vedetă a orașului: Domul din Milano, un adevărat simbol, una dintre cele mai mari catedrale din lume și prima ca mărime din Italia. Printre celelalte obiective turistice se numără Castelul Sforzesco, ridicat prin sec.al XIV-lea și care astăzi găzduiește o serie de muzee și galerii de artă, Galeria Vittorio Emanuele II, considerat între cele mai vechi mall-uri din lume și nu în ultimul rând celebra operă a lui Leonardo da Vinci – Cina cea de taină – expusă în Biserica Santa Maria delle Grazie. Milano este un oraș ce respiră fotbal, fiind casa unora dintre cele mai bune echipe din Europa din ultimele decenii, precum A.C.Milan și Internationale Milano, care împart celebrul stadion San Siro.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna martie: 150 eur/persoană.

milano

3. Florența – votat cel mai frumos oraș din Europa în 2017 de către Travel+Leisure, top în care a apărut de 10 ori în ultimii 11 ani, Florența este orașul în care a apărut Renașterea, găzduiește cele mai multe opere de artă din Italia și este casa unor mai designeri vestimentari precum Gucci și Cavalli.

Simbol al Renașterii, desigur majoritatea obiectivelor turistice au legătură strânsă cu această perioadă. Cele mai importante atracții sunt: Domul din Florența, Ponte Vecchio, Galeria Uffizi, Palazzo Vecchio, Basilica Santa Croce, Basilica di San Lorenzo și multe, multe altele.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna martie: 180 eur/persoană.

2. Veneția – nu există pasionat de călătorii care să nu își dorească să ajungă la Veneția, orașul canalelor și gondolelor, al Renașterii și al Carnavalului și în primul rând al romantismului. Fosta mare putere navală a continentului, condusă de un doge, a devenit acum una dintre cele mai dorite destinații turistice din lume.

Între multitudinea de obiective turistice se remarcă: Basilica San Marco, Marele Canal, Palatul Dogilor, Podul Rialto, Casa lui Marco Polo, Ca` d`Oro, Palatul Grassi, Campanile, insulele Murano și Burano.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna martie:  215 eur/persoană (cazare pe insulă).

1.Roma – chiar dacă Milano are cel mai mare număr de vizitatori din Italia, chiar dacă Florența este desemnată an de an drept cel mai frumos oraș din Europa, chiar dacă Veneția este poate cel mai romantic oraș din lume, iar Napoli are cele mai multe castele și biserici, nimic nu se compară însă cu Cetatea Eternă. Este fără îndoială orașul spre care am trimis cei mai mulți turiști în cei peste 5 ani de când lucrez în turism și în care m-aș întoarce de fiecare dată cu plăcere, pentru că mereu vei descoperi lucruri noi.

Să enumerăm toate obiectivele turistice din Roma ar fi de prisos, însă putem face un mic rezumat: Colloseum, Vaticanul, Pantheonul, Fontana di Trevi, Forumul Roman, Columna lui Traian, Treptele spaniole și multe altele, despre care am scris și aici.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna martie:  120 eur/persoană.

roma

Roma

postați un comentariu

five × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.