Sus
  >  Home   >  WizzAir suspendă zborurile din Chișinău, din motive de siguranță

Compania maghiară low-cost WizzAir a anunțat la începutul săptămânii că va renunța la zborurile din și către Chișinău, începând cu data de 14 martie. Această decizie a venit pe baza îngrijorărilor referitoare la siguranța spațiului aerian a Republicii Moldova.

Autoritatea de aviație civilă din Moldova și-a declarat regretul față de acest comunicat venit din partea WizzAir. Moldovenii afirmă faptul că agențiile guvernamentale au analizat riscurile și consideră că zborurile în spațiul aerian al țării se pot efectua în condiții de siguranță. Consideră totodată că decizia celor de la WizzAir este una grăbită, dar că îi așteaptă pe maghiari cât mai rapid înapoi pe aeroportul din Chișinău.

De ce spațiul aerian al Republicii Moldova nu este considerat sigur?

Tensiunile tot mai amplificate dintre autoritățile de la Chișinău cu cele de la Kremlin sunt marea problemă. Mai multe rachete trimise de ruși către Ucraina au survolat spațiul aerian moldovenesc. În plus, există temeri conform cărora Rusia încearcă destabilizarea țării, inclusiv prin alimentarea unor proteste anti-guvernamentale.

Mai multe zboruri din Iași

Într-un fel, acest lucru avantajează România, pentru că mai multe zboruri de pe Chișinău au fost mutate la noi, pe aeroportul din Iași. Acesta, situat la 150km depărtare de Chișinău, va avea zboruri suplimentare pe mai multe destinații europene, precum: Milano, Barcelona, Roma, Bologna, Treviso, Londra, Larnaca, sau Dortmund. O rută nouă din Iași este către Berlin.

Singurele destinații pe care existau zboruri din Chișinău și care nu au corespondent din Iași sunt către Budapesta și Praga.

postați un comentariu

4 × three =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.