Sus
  >  Evenimente   >  BIAS – Bucharest International Air Show 2022 – Spectacol pe cerul Capitalei
bias13

BIAS 2022 – a XII-a ediție al celui mai mare show aviatic din România a avut loc pe 04 septembrie 2022. Și este pentru prima dată când am participat. Cu siguranță nu și ultima. Organizat după o pauză de doi ani, pricinuită de pandemie, BIAS s-a ridicat la înălțimea așteptărilor.

Deși era programat inițial pentru sâmbătă, 3 septembrie, condițiile meteo nefavorabile au făcut ca organizatorii să mute evenimentul pentru a doua zi.

După ce am pregătit copilașii, am plecat și noi în direcția Aeroportului Băneasa, unde avea loc show-ul. Spuneam că n-am mai fost vreodată la un astfel de eveniment, iar noi eram mai entuziasmați decât Eva.

Numeroase avioane și elicoptere, dar și alte mașinării din dotarea Armatei Române erau pregătite și expuse deja în mijlocul vizitatorilor. Cei mici, evident, erau încântați și stăteau la coadă pentru a urca în fiecare dintre ele. Părinții imediat să imortalizeze momentul într-o fotografie.

BIAS 2022 – exponate

Evident, am stat și noi la câteva cozi, iar Eva s-a cocoțat în elicopterul militar, am mitraliat câțiva vizitatori, ne-am simțit bine. Am stat la rând și pentru macheta avionului Coandă, primul avion cu reacție din istorie.

Exponate au avut și reprezentantele altor state partenere, precum Forțele Aeriene Slovace, Slovene, Italiene, Germane, sau Canadiene.

Adevăratul spectacol era însă pe cer, făcut de piloți experimentați, dar și mai începători. Însă toți au fost la înălțime, din toate punctele de vedere.

Noi am stat cam 3-4 ore, mai mult fiind dificil să stai, când ai doi copii atât de mici cu tine. Dar am reușit să ne bucurăm de acrobațiile Aeroclubului României – Hawks of Romania, de zborul în formație al unui Boeing 737 aparținând TAROM, împreună cu niște F-16 ale Armatei Române.

Ne-au plăcut exponatele de la Muzeul Militar Național, dar parcă este altceva când vezi unele care se află în uz, nu de acum zeci de ani.

Tati, chestia asta nu zboară!

O demonstrație de forță din partea F-16 am avut câteva minute mai târziu, când sunetul lor asurzitor a atras toată atenția pentru câteva minute.

Tot respectul și aplauzele pentru munca și curajul celor din Aeroclubul României. Acrobațiile lor au fost fantastice și au ținut cu sufletul la gură întreaga asistență. Îmi pare rău că am ratat lansarea parașutiștilor.

Accesul la BIAS a fost gratuit.

bias
bias coanda
bias
bias 22
bias 22
bias 22
bias

postați un comentariu

two × one =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.