Sus
  >  Home   >  CNN prezintă 9 motive pentru care să vizitezi Bucureștiul

Gigantul american CNN, poate cel mai mare brand din media, a făcut o scurtă prezentare a  Bucureștiului, oferind și 9 motive pentru care se merită să ajungi în capitala României.

Nu știu dacă CNN m-a copiat cu „Top 9” (haha), una dintre categoriile site-ului meu, însă trebuie să le mulțumim pentru cuvintele frumoase și pentru promovarea făcută în rândul americanilor.

Autorul articolului amintește de mixul arhitectural din „Micul Paris”, având clădiri bizantine printre blocuri comuniste, dar și biserici vechi și monumente Art Nouveau, ce au supraviețuit războaielor, cutremurelor și perioadei comuniste. Numit ”una dintre cele mai promițătoare capitale ale Uniunii Europene”, Bucureștiului îi sunt atribuite următoarele 9 calități, multe dintre ele expuse anterior și de mine:

9. Centrul vechi, cu o viață de noapte foarte agitată, cu o multitudine de cluburi, terase, restaurante, dar și teatre și librării.

8. Mitul lui Dracula, vizită la Curtea Veche în centrul Bucureștiului, dar și plimbare de o zi la Castelul Bran (denumit „Castelul lui Dracula”și elegantul Castel Peleș.

7. Palatul Parlamentului, a doua cea mai mare clădire din lume, amintirea lăsată de Nicolae Ceaușescu

6. Concertele susținute la Ateneul Român, cu Filarmonica George Enescu

5. Biserica Stavropoleos, superbul lăcaș de cult din centrul orașului, monument din sec. al XVIII-lea

4. Pe urmele „Micului Paris”, referindu-se la superbele clădiri istorice de pe Calea Victoriei, precum Palatul Cantacuzino (cu muzeul pe care îl găzduiește – Muzeul George Enescu), sau Arcul de Triumf

3. Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”, ce prezintă peste 300 clădiri tradiționale românești

2. Numeroasele parcuri, evidențiate fiind Parcul Cișmigiu (cel mai vechi), Parcul Herăstrău(cel mai mare) și Parcul Carol (cel mai frumos).

1.Librăria Cărturești – noua librărie din centrul vechi, considerată una dintre cele mai frumoase librării din toată lumea, impresionând prin design-ul său unic.

Așadar, le mulțumim pentru cuvintele frumoase, așteptăm cât mai mulți dintre ei să ne viziteze, iar de îndată ce ajung la ei în capitală o să le întorc favorul :).

postați un comentariu

2 × 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.