Sus
  >  Home   >  Borșa – Parcul Natural Munții Rodnei

În continuarea circuitului prin țară, după plecarea din Cluj Napoca am revăzut cu plăcere Țara Lăpușului, unde prietenii mei au descoperit niște peisaje superbe din satul tradițional maramureșean, cât și biserica de lemn de la Rogoz.

După aproximativ 80 km am ajuns și la Mănăstirea Bârsana, unde liniștea de acolo te face să uiți de tot. După o zi lungă am ajuns la cazare în Săpânța, la o pensiune rustică foarte frumoasă și primitoare. Toate acestea au câte un articol special pe care îl puteți găsi la rubrica ”Teleleu prin România”.

A doua zi am fost la Cimitirul Vesel, ne-am făcut provizii de magneți de frigider și de palincă, după care am ajuns și la Memorialul Durerii de la Sighet, unde mă emoționez la fiecare vizită.

Despre toate acestea puteți citi mai pe larg în articolele anterioare. În cele din urmă am ajuns în Borșa, stațiune montană situată la poalele Munților Rodnei.

După un prânz foarte gustos servit la un restaurant în centrul orașului, am mers aproximativ 12 km până la telescaunul care duce către Parcul Natural Muții Rodnei, al doilea ca suprafață din România.

Parcul Natural protejează foarte multe specii de animale, precum capra neagră, cerbul carpatin, marmota, lupul sau ursul, cocoșul și acvila de munte, cât și multe specii de plante.  

Principalele trasee turistice duc către Cascada Cailor, Lacul Lala sau cel mai înalt vârf din zonă, Pietrosul Rodnei 2303 metri.

Telescaun Borșa

Noi am ales cel mai scurt traseu, până la Cascada Cailor. Traseul este unul simplu, care se parcurge în maxim o ora dus-întors. Cea mai mare cascadă din România este spectaculoasă, având o cădere a apei de 90 metri.

Zona este destul de vizitată, iar prețul pentru telescaun este accesibil, 15 RON dus-întors. Dacă vă aflați în zonă vă recomand o scurtă plimbare în natură până la cascadă, cu siguranță nu veți regreta.

O să regretați totuși când ajungeți pe Pasul Prislop, cel mai înalt din țară și care face legătura între Maramureș și Bucovina. Șoseaua este groaznică, cei 60 km se parcurg cam în 2 ore.

Planurile noastre de a ajunge la Putna au fost năruite de aceste probleme neprevăzute, așa că am făcut o scurtă oprire la Biserica Prislop care se afla pe drumul nostru și apoi direct la cazarea de la Gura Humorului.

postați un comentariu

4 × 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.