Sus
  >  Home   >  TOP 9 cele mai FRUMOASE plaje din România!

Este vară, iar gândul tuturor se duce către mare. Unii preferă plajele aglomerate, gălăgioase, unde distracția este 24/24, în timp ce alții apreciază mai mult o plajă izolată, unde să se relaxeze și să uite de stresul cotidian.

Am tot făcut topuri ale plajelor din Grecia, Italia, Spania, sau Franța, chiar și topul celor mai bune plaje din lume, însă nu am discutat deloc despre plajele autohtone. Deși numărul celor care își petrec vacanța în străinătate a crescut mult în ultimii ani, tot litoralul nostru este cel care atrage „grosul” populației, mai ales odată cu voucherele de vacanță. Dacă dorești să mergi câteva zile pe litoral, află înainte care sunt cele mai bune 9 plaje din România!

9. Plaja din Olimp – situată în continuarea Neptunului, stațiunea Olimp este la 8 km de Mangalia și 38km față de Constanța. Era considerată una dintre stațiunile de lux ale României, aici fiind cazați înalții demnitari în perioada comunistă, în vilele de protocol vizibile și astăzi.

Deși nu mai are strălucirea de altădată, Olimpul este una dintre cele mai aglomerate stațiuni de pe litoralul românesc, datorită plajei sale foarte bune. Faleza înaltă oferă o priveliște foarte frumoasă asupra Mării Negre, iar plaja are două caracteristici: în sud este îngustă, mărginită de faleza înaltă, iar în nord este lată, însă neamenajată, fiind frecventată mai ales de către nudiști.

8. Plaja Sulina – despre cel mai estic oraș al României am scris anul trecut, în urma vacanței prin Deltă (citiți aici), moment în care am făcut o scurtă pauză și pe plajă, aflată cam la 2km de oraș. Aceasta este foarte lată, cu nisip, echilibrul perfect între plajă sălbatică și modernă. Găsim doar un restaurant și un mic bar, însă este foarte liniște și nu poate fi vorba de aglomerație!

Plaja Sulina

7. Plaja Perișor – este una dintre ultimele plaje cu adevărat sălbatice din România, datorită poziției sale, destul de greu accesibilă. Situată în Delta Dunării, cu cea mai apropiată localitate la peste 30km distanță (satul Dunavățu de Jos), probabil va mai rămâne o perioadă la stadiul de „plajă virgină”, pentru că este destul de costisitor să ajungi aici cu barca. În plus nu există posibilitate de cazare, sau măcar campare, întrucât zona este frecventată de vipere, deci nu este recomandat să rămâi peste noapte.

Plaja mai este „vizitată” uneori de cai sălbatici și chiar șacali. Plaja nu este absolut deloc amenajată, este oarecum îngustă, însă foarte lungă, iar nisipul nu este cel mai fin. În schimb vă puteți bucura de o liniște deplină, singura clădire din zonă fiind o cherhana părăsită.

6. Plaja Tuzla – localizată la jumătatea distanței dintre Constanța și Mangalia, Tuzla este mai cunoscută datorită micului aerodrom decât plajei sale. Și este un mic miracol modul în care această plajă a rămas până acum (ma rog, până de curând) sălbatică. Motivul pentru care toți turiștii treceau în grabă spre celelalte stațiuni era șoseaua dezastruoasă către mare, care a fost însă recent asfaltată, iar acum vizitatorii sunt întâmpinați cu brațele deschise de ultima plajă virgină din sudul litoralului românesc.

5. Neptun – situată la 10km de Mangalia, stațiunea Neptun este una dintre cele mai iubite și aglomerate de pe litoralul românesc. Plaja de nisip este generoasă, cu o lățime ce variază între 30 și 100m, fiind amenajată cu terase, baruri și terenuri de fotbal/tenis. Cea mai celebră porțiune este cea numită „La Steaguri”, considerată de mulți ca fiind cea mai bună plajă din România. Neptun este o stațiune perfectă pentru familiile cu copii și pentru înotători începători, intrarea în apă fiind foarte lină.

4. Plaja Corbu –  a devenit celebră după ce a fost inclusă de o publicație în topul celor mai frumoase plaje din lume, fapt datorat, probabil, sălbăticiei de case se bucura. Situată ceva mai la nord de Năvodari, la intrarea în rezervația naturală a Deltei, sunt impuse ceva măsuri împotriva construcțiilor abuzive, însă tot și-au făcut loc câteva restaurante, baruri și taverne, transformând această plajă uitată de lume, într-un loc semi-turistic. În continuare îți poți găsi aici liniștea și te poți bucura de mâncărurile bune de pește și ar fi bine să profitați de acest lucru până nu se transformă în Costinești II.

3. Plajele din Mamaia – nu toată lumea dorește liniște, după cum spuneam în introducere. Unii vin la mare special pentru distracție, muzică, bere și mâncare… și baldachine cu șampanie… și animatoare + tunuri de spumă. Pentru toate aceste lucruri, Mamaia este fără îndoială locul în care trebuie să mergeți. Sigur, prețurile sunt mult mai ridicate decât în celelalte stațiuni, însă distracția este la standardele occidentale (cel puțin), iar plajele sunt excelente (chiar dacă mai murdare și aglomerate).

Mamaia este cunoscută pentru plajele sale largi, cu nisip fin și intrare foarte lină în apă! În plus, 2 dintre plajele din stațiunea Mamaia au primit distincția Blue Flag, celelalte două fiind în Năvodari.

Plaja Mamaia

2. Gura Portiței – dorindu-se a fi un înlocuitor al fostei Vama Veche, devenită între timp mult prea comercială și aglomerată, satul Gura Portiței, aflat în sufletul Deltei, la 50km de Tulcea, s-a dezvoltat destul de mult și de rapid, construindu-se în ultimii ani o adevărată infrastructură turistică, incluzând unități de cazare, taverne, restaurante și modalități de agrement.

Ușor-ușor nu se mai poate mândri cu aspectul de plajă sălbatică, pentru care a devenit atât de iubită, însă este „ajutată” în continuare de faptul că este oarecum greu accsibilă. Se poate ajunge după o călătorie de aprox.1 oră cu barca, din Jurilovca. Există și varianta de a merge cu mașina, însă ultimii kilometri vor trebui parcurși pe jos, lucru care nu este la îndemâna oricui.

1.Plaja Vadu – asemeni plajelor din Gura Portiței și Corbu, și Vadu a devenit celebră datorităaspectului său sălbatic, a liniștii, devenind o plajă boemă, căutată de vamaioții de altădată, care și-au mutat aici corturile. Spre deosebire de celelalte două, aici nu s-au construit încă hoteluri și sate de vacanță, cele mai apropiate posibilități de cazare fiind la Corbu, 9km distanță. În plus și nisipul este mai fin, intrarea în apă este mai lină, motive care o fac mai atractivă decât „vecina” de la sud – Corbu. Accesul se poate face și cu mașina, din comuna Corbu, chiar dacă se merge pe un drum de pământ, cu o singură bandă, însă practicabil.

postați un comentariu

14 + eight =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.