Sus
  >  Home   >  TOP 9 cele mai SPECTACULOASE locuri din România!
sarmizegetusa regia

România este o țară extraordinar de frumoasă. Acest lucru poate fi confirmat de orice iubitor de călătorii, dar și de turiștii de ocazie. Probabil fiecare avem un top personal cu locurile preferate și pe care le-am putea recomanda unor prieteni străini, să îi dăm pe spate. Iată care este TOP 9 cele mai SPECTACULOASE locuri din România, după opinia mea:

9. Cimitirul vesel de la Săpânța – un mod cam sadic de a începe topul celor mai atractive locuri din România, însă Cimitirul vesel de la Săpânța a devenit un simbol al României peste hotare, fiind unul dintre cele mai celebre obiective turistice autohtone. Reprezentant de seamă al superbei zone a Maramureșului, probabil cea mai pitorească regiune a țării, operele lui Stan Ioan Pătraș iau moartea peste picior, asemeni strămoșilor daci. Este adesea inclus în lista celor mai interesante cimitire din lume!

cimitirul vesel

Cimitirul vesel Săpânța

8. Cazanele Dunării – reprezintă cea mai spectaculoasă parte din Defileul Dunării, despărțind Munții Balcani de Carpații Occidentali, în cel mai apropiat punct cele 2 lanțuri ajungând la 230m unul de celălalt. Pe lângă peisajele superbe și posibilitatea de plimbare cu barca pe Dunăre, există și un obiectiv turistic devenit celebru: Chipul lui Decebal sculptat în stâncă, cea mai înaltă sculptură din Europa, având 55m înălțime și 25m lățime.

cazanele dunarii

Cazanele Dunării

7. Lacul Sf.Ana – singurul lac cu origini vulcanice din România, aflat în apropiere de Băile Tușnad, se numără printre atracțiile de top din Ținutul Secuiesc. Un peisaj superb și cu o legendă fascinantă, se numără printre cele mai frumoase și vizitate lacuri din România. În imediata vecinătate avem și Tânovul Mohoș, o mlaștină cu adevărat specială, în care se pot studia numeroase specii de plante (și unde poți vedea ocazional urși).

lacul sf. ana

Lacul Sf.Ana

6. Mănăstirea Bârsana – situată în comuna cu același nume, la 20 km de Sighetul Marmației, în divinul Maramureș, găsim una dintre cele mai frumoase lăcașuri din România. Am vizitat foarte multe mănăstiri și biserici în toate regiunile țării, începând cu bisericile de lemn din Maramureș, continuând cu celebrele mănăstiri din Nordul Moldovei și terminând cu operele ridicate în Oltenia montană, însă nicăieri nu m-am simțit mai relaxat și liniștit decât la Bârsana. Inclusă în Patrimoniul UNESCO, biserica se află în topul celor mai înalte construcții din lemn la nivel mondial.

mănăstirea bârsana

Mănăstirea Bârsana

5. Sarmizagetusa Regia – acest Machu Picchu al României m-a atras din totdeauna, iar în momentul în care am ajuns, nu am fost dezamăgit. Pe lângă însemnătatea istorică pe care acest loc o are și încărcătura spirituală, peisajul și drumul până aici sunt senzaționale, traversând sate izolate din Munții Orăștiei. Fosta capitală a dacilor conduși de Regele Decebal a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO și a devenit celebră în toată lumea!

sarmizegetusa regia

Sarmizegetusa Regia

4. Salina Turda – este unul dintre obiectivele turistice care au luat un mare avânt în ultimii ani, ajungând în topul celor mai vizitate locuri din România. Situată în județul Cluj, a fost clasată printre cele mai spectaculoase obiective turistice din lume de publicații celebre la nivel mondial. Odată ajuns la aproximativ 100m adâncime, pare că te afli într-o altă lume, tot ce te înconjoară fiind din sare.

salina turda

Salina Turda

3. Munții Apuseni – cam generalizat, însă întreaga zonă a Munților Apuseni este superbă! Orice pasionat de drumeții, natură și peisagistică este obligat să ajungă aici. Există numeroase puncte de interes, precum Peștera Scărișoara, Peștera Urșilor, Platoul Carstic Lumea Pierdută, Cetățile Ponorului, Ghețarul Vârtop, satele izolate, Lacul Fântânele, ori o simplă plimbare pe Transursoaia!

peștera scărișoara

Peștera Scărișoara

2. Transfăgărășan – regele drumurilor din România, sau ”The best driving road in the world”, așa cum l-au numit cei de la Top Gear, este una dintre destinațiile de weekend preferate de români, datorită peisajelor de vis! Pe lângă adrenalina oferită de drumul în sine, pe traseu găsim obiective turistice precum Lacul Bâlea, Cascada Bâlea, Barajul Vidraru și Cetatea Poienari.

transfăgărășan

Transfăgărășan

1.Delta Dunării – deși eu personal apreciez mai mult o vacanță la munte și am o oarecare fobie și teamă de bărci, nu pot să nu dau Cezarului ce este al Cezarului. Din punctul meu de vedere Delta este cel mai special loc din România, locul în care Dunărea se întâlnește cu Marea Neagră, formând cea mai frumoasă deltă din Europa și casă pentru numeroase specii de păsări, pești și mamifere. Canalele înguste, păsările care se zăresc prin trestie, izolatele sate, Pădurea Letea și orașul Sulina se află printre numeroasele motive pentru care să vizitezi Delta Dunării.

Ca și BONUS vreau să prezint și un loc MIRIFIC, cel puțin văzut din poze, pentru că nu am avut momentan ocazia să îl vizitez, dar o voi face în cel mai scurt timp! Este vorba de Fundătura Ponorului, despre care foarte puțini români au auzit, însă este deja numit Raiul fotografilor. După cum arată, l-aș numi doar RAIUL, însă trebuie să-l văd la fața locului pentru a mă pronunța.
Situat în jud. Hunedoara, în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Ciclovina, același în care se află și Sarmizegetusa Regia, însă cu acces din sud, va deveni cu siguranță un HIT în rândul călătorilor!

 

postați un comentariu

4 + seventeen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.