Sus
  >  Home   >  Cele mai scumpe (dar și cele mai ieftine) orașe din lume, în 2018!
singapore

Pentru al cincilea an consecutiv, Singapore a fost clasat pe primul loc în topul celor mai scumpe orașe din lume, potrivit unui studiu al prețurilor a peste 150 de articole, făcut în 133 de orașe.

Turiștii low-cost poate doresc să evite Parisul, care a urcat 5 poziții, devenind al doilea cel mai scump oraș din lume. Capitala Franței este urmată de orașul elvețian Zurich și de Hong Kong.

Cele mai scumpe orașe din lume în 2018:

1.Singapore, Singapore

2. Paris, Franța

3. Zurich, Elveția

4. Hong Kong

5. Oslo, Norvegia

6. Geneva, Elveția

7. Seul, Coreea de Sud

8. Copenhaga, Danemarca

9. Tel Aviv, Israel

10.Sydney, Australia

singapore

Singapore – cele mai scumpe orașe

De cealaltă parte, cel mai ieftin oraș din lume este capitala Siriei – Damasc, un loc ce nu este chiar potrivit pentru turiști în această perioadă. În ultimul an, orașul Damasc a coborât peste 14 poziții, ocupând locul metropolei Almaty din Kazahstan, care până în 2017 a fost cel mai ieftin oraș.

Topul celor mai iefine metropole includ în general orașe din Asia de Sud, Orientul Mijlociu, dar și capitala noastră, București, care este cel mai ieftin oraș din Uniunea Europeană.

Cele mai ieftine orașe din lume în 2018:

1.Damasc, Siria

2. Caracas, Venezuela

3. Almaty, Kazahstan

4. Lagos, Nigeria

5. Bangalore, India

6. Karachi, Pakistan

7. Algiers, Algeria

8. Chennai, India

9. București, România

10.New Delhi, India

Se pare că și în următorii ani duelul celor mai scumpe orașe din lume va avea loc între metropolele asiatice Singapore, Hong Kong și Seul, respectiv destinații europene precum Paris, Zurich, Geneva, sau Oslo.

Este foarte interesantă căderea orașelor japoneze din top, dacă ținem cont de faptul că Tokyo și Osaka erau până de curând în top 5, prima dintre acestea fiind chiar lider până în 2013, iar momentan a ajuns până pe locul 11.

În ce privesc orașele americane, cel mai sus poziționate sunt New York și Los Angeles, poziționate pe locurile 13 și 14, în coborâre față de anul precedent.

postați un comentariu

fifteen − eight =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.