Sus
  >  Home   >  Cele mai de GROAZĂ 9 destinații europene pentru HALLOWEEN!

Știu, Halloween-ul este sărbătoare americană, însușită de noi în ultimii ani, precum multe alte sărbători, tradiții și obiceiuri aduse de peste ocean. Băgate pe gât de mass-media și de filmele americane, cu toți am învățat că la finalul lui octombrie lumea se îmbracă ciudat să alunge spiritele rele.

Bine, la noi semnificația Halloween-ului nu prea a ajuns, astfel că poveștile cu fantome, spirite rele și vrăjitoare nu prea „ne mișcă”, doar avem și noi legende asemănătoare de secole. Nici obiceiul de a umbla din casă în casă după bomboane „trick or treat” nu a ajuns la noi.. am selectat ce ne convine, un nou motiv pentru a petrece, deci: costumație cât mai horror și party!

Dacă sunteți un împătimit al Halloween-ului și doriți senzații tari, trebuie să știți că sunt anumite locuri pe continentul nostru unde puteți avea experiențe asemănătoare cu cele din State.

9. Palermo, Italia – Palermo este cel mai mare oraș din Sicilia și locul în care puteți găsi unul dintre cele mai horror obiective turistice din Europa. Mă refer la Catacombele Capucinilor, în care se pot vizita mumii, cadavre îmbălsămate sau păstrate în dulapuri de sticlă. Dacă inițial erau păstrate doar cadavrele călugărilor, ulterior au fost adăugate mai multe „capele”, precum Capela Copiilor, Capela Fecioarelor, sau Capela Bărbaților. Peste 8000 de cadavre sunt expuse în ceea ce, probabil este cea mai terifiantă vizită pe care o poți face în Europa.

În plus, orașul este o atracție și pentru cei mici, deoarece în ziua de Halloween au loc festivaluri în centrul istoric, copiii având posibilitatea să întâlnească personaje înfricoșătoare din desenele animate, sau să fie pictați pe față.

8. Veneția, Italia – Unul dintre cele mai romantice orașe din lume, loc ideal pentru a petrece Halloween? Cu siguranță! Este clar că între locul acesta și măști este o chimie, astfel încât nu se putea ca o sărbătoare precum Halloween-ul să nu fie celebrată cum se cuvine. După lăsarea serii, porumbeii din Piața San Marco își iau zborul, iar străduțele vechi și podurile suspendate peste canale le revin monștrilor costumați.

7. Barcelona, Spania – Ce legătură este între Barcelona și sentimentul de groază, de teamă? În primul rând Barcelona este un oraș cosmopolit, care își însușește din tradițiile și obiceiurile altor popoare. Iar cartierul gothic al Barcelonei este locul ideal de a organiza o Vânătoare de Fantome! Astfel de vânători sunt organizate pe vechile străduțe ale cartierului gotic, iar participanții deghizați cât mai înfricoșător încearcă să deslușească misterele. Este un mod perfect de a cunoaște cartierul, de a descoperi secrete înfricoșătoare din istoria orașului și de a bea sangria.

Anual, parcul de distracții PortAventura organizează între cele mai interesante petreceri tematice de Halloween, iar celebrarea sărbătorii mexicane Dia de lor Muertos, pe 1 noiembrie, face ca Barcelona să fie și mai atractivă în această perioadă!

6. Amsterdam, Olanda – Dacă nici în Amsterdam nu se dezlănțuie lumea, atunci unde? Amsterdam Halloween Festival se desfășoară încă din anul 2000 și a căpătat o notorietate din ce în ce mai mare. Anul acesta urmează 7 zile de groază, între 25 și 31 octombrie, perioadă în care Amsterdamul devine capitala Halloween-ului. Petreceri tematice, premii pentru cele mai bune costumații și un maraton de filme horror, fac din capitala Olandei cel mai bun loc în care să te afli în această perioadă a anului.

În plus, Amsterdam găzduiește un fel de muzeu al groazei, numit „The Amsterdam Dungeon – Home of Halloween”, unde chiar și cei mai curajoși vor avea de înfruntat adevărate provocări. Între secțiunile acesteia se numără: Camera de Tortură, Vrăjitoarele, Vânătoarea de Vrăjitoare, Labirintul, Inchizitorul Spaniol, Black John Autopsy etc.

5. Londra, Anglia – Găsește o cazare în Estul Londrei, zona Whitechapel și pornește în căutarea celui mai celebru criminal din istorie: Jack Spintecătorul. Londra este probabil orașul european în care sunt organizate cele mai multe tururi tematice de Halloween, iar cel în care te afli pe urmele lui Jack Spintecătorul este cel mai căutat. Mai există Turul cu Autobuzul Groazei, Temnițele Londrei, sau petrecerile cu tematică de Halloween.

Pe lângă toate acestea, un oraș superb, cu istorie sângeroasă, temnițe obscure, clădiri antice și străduțe înfricoșătoare, Londra are cu siguranță ce arăta vizitatorilor săi de Halloween.

4. Edinburgh, Scoția – Rămânem în Regat, ceea ce ne demonstrează că britanicii chiar sunt fani ai acestei sărbători (nu degeaba sunt părinții Statelor Unite, nu?). Este clar că Edinburgh nu putea să lipsească din acest top, din moment ce Halloween-ul este inspirat după festivalul celtic Samhain, rituat păgân, care se mai celebrează încă în Scoția și Irlanda. În noaptea de 31 octombrie are loc Festivalul Focului de Samhain, cu folclor celtic, foc, muzică și teatru stradal.

Să nu uităm că, până la urmă, Edinburgh este considerat unul dintre cele mai bântuite orașe din lume, Castelul Edinburgh fiind mai mereu în topul celor mai înfricoșătoare la nivel mondial. O vizită în noaptea de Halloween la castel, sau prin alte locuri în care au fost semnalate fenomene paranormale, vor face cu siguranță o zi de neuitat!

3. Dublin, Irlanda – Am zis despre Londra că este orașul care organizează cele mai multe tururi tematice de Halloween? Posibil să găsească un rival puternic, destul de aproape, în Irlanda. Asemeni scoțienilor și irlandezii celebrează Festivalul Samhain, care datează de mai bine de două milenii. Petrecerile făcute acasă sunt ceva normal printre irlandezi, iar artificiile de Halloween sunt nelipsite. Totuși paradele de mari proporții, cu sute de persoane deghizate care mai de care mai înfricoșător, dar și Ziua Morților sunt între atracțiile orașului.

Cel mai celebru însă este Festivalul Bram Stocker, care îl celebrează pe faimosul autor al romanului „Dracula”. Festivalul urmează să se desfășoare între 27 și 30 octombrie, iar evenimentele ce vor avea loc le puteți găsi aici.

2. Transilvania, Romania – Poate că sunt un pic prea naționalist când pun Transilvania chiar pe poziția a2-a, mai ales când vedem ce se întâmplă prin alte orașe europene cu ocazia sărbătorii de Halloween. Însă din toate cercetările mele din presa străină, Transilvania nu prea lipsea. Castelul Bran este bineînțeles principalul punct de atracție, asocierea acestuia cu celebrul Dracula transformând cetatea într-unul dintre cele mai interesante locuri în care să te afli de Halloween. În ultimii ani aici sunt organizate tot felul de petreceri tematice, dar și tururi nocturne ale castelului, profitând de toată această propagandă.

Pe lângă Castelul Bran mai merită menționată Pădurea Hoia-Baciu, considerat a fi cel mai bântuit loc din România, dar și unul dintre cele mai înfricoșătoare din lume! (pentru o listă a celor mai bântuite locuri din România, verificați aici).

1.Praga, Cehia – Poate este surprinzător că Praga se află pe primul loc, însă vorbim despre capitala stilului gothic din Europa, iar cehii se pare că iau foarte în serios această sărbătoare. Principalele atracții ale orașului în această perioadă sunt Vechiul Cimitir Evreiesc, Muzeul Torturii, capela Sedlec Ossuary (decorată cu mii de capete de schelet) și Podul Charles, care produce furnicături pe șira spinării din cauza statuilor sale.

Cehii au o tradiție referitor la vampiri, arheologii descoperind numeroase dovezi care atestă faptul că oamenii locului încercau prin diverse moduri să împiedice morții să umble. În zilele noastre aici au loc cele mai mari petreceri pe tematică, cea mai celebră fiind „Bloody Sexy Halloween”, o mega petrecere cu peste 5000 de participanți, animatori, DJ, toți costumați cât mai ciudat!

postați un comentariu

one × 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.