Recenzii

Destinatii

Contact

Despre mine

Sus

Thailanda

CE AȘTEPTĂRI SĂ AI DE LA THAILANDA?

Thailanda a devenit, fără îndoială, cea mai populară destinație exotică printre români. Și sunt toate motivele din lume pentru acest lucru! În primul rând plajele cu ape limpezi, întinse pe două coaste, unde se pot face scufundări și masaje pe plajă. Apoi renumita bucătărie thailandeză, care este în sine un motiv suficient pentru a face o plimbare pe aceste meleaguri. Nu în ultimul rând găsim temple maiestuoase, existând aproximativ 30.000 de temple budiste în toată țara!

Bangkok este capitala țării și de departe cel mai mare oraș thailandez, având peste 11 milioane de locuitori. Mai mult de atât, este cea mai vizitată metropolă din lume, cu 22 milioane de vizitatori pe an! Magnificele temple și palate intră în contrast cu traficul insuportabil, iar zgârie-norii se învecinează cu dărăpănături. La toate acestea se adaugă piețe aglomerate și o viață de noapte cu totul specială!

Ce să vezi și să faci în Thailanda!

Viața de noapte
Phuket
Phi Phi Island
Croazieră în Phang Nga
Chiang Mai și Chiang Rai
Insulele Similan
Wat Pho și Wat Arun din Bangkok
Krabi
Shopping prin piețele din Bangkok
thailanda

“Phang Nga Bay”

thailanda

“Palatul Regal – Bangkok”

COSTURI DE CĂLĂTORIE

Cazare – În Thailanda poți să găsești cazări prin hosteluri, la tarife sub 5eur/noapte, dar și hoteluri de lux unde o cameră costă câteva sute de euro/noapte. Am început cu o noapte la pensiune în Phuket, lângă port, unde am plătit doar 13 dolari/cameră pentru o noapte, urmând ca apoi să stăm în PhiPhi la bungalow cu piscină infinity. Reveniți în Phuket, zona de plajă Patong, am plătit 23 euro/cameră pe noapte pentru un hotel de 3* cu mic dejun (cu greu poate fi numit mic dejun).

În Bangkok am stat în mijlocul nebuniei, pe Khao San Road, unde puteai să dormi abia după ora 3 dimineața când se închideau cluburile. O cameră la hotel de 3* cu mic dejun foarte ok a costat 35 euro/noapte.

Mâncarea – Se spune că este imposibil să mănânci timp de o lună fără să fii nevoie să comanzi același fel de mâncare de două ori. Însă în momentul în care te saturi de orez, noodles și mâncare picantă, parcă devine puțin complicat.

Spre deosebire de Cambodgia, în Thailanda nu am avut nici cea mai mică reținere să mâncăm de la street food. Și în Phuket, cât și în Bangkok am încercat toate tipurile de mâncăruri gătite direct în fața noastră, mai puțin șerpii și insectele care nu erau atât de atractive. Prețurile porneau de la 20bath pentru porția de pui pe băț.

Transportul – Nu există zboruri directe din România către Thailanda, însă variante cu escală sunt numeroase, către orașe precum Bangkok, Phuket, Krabi și Chiang Mai.

Thailanda este o țară destul de mare ca suprafață, astfel încât pentru a ajunge dintr-un oraș în altul avionul este cea mai bună soluție, tarifele fiind în general mici. Mai există și variantele de a călători cu trenul sau autobuzul.

În interiorul orașelor cele mai bune variante sunt taxiurile și scuterele (foarte ieftine), în timp ce Bangkok este deservit de metrou și SkyTrain, cât și de o rețea extinsă de autobuze.

DE REȚINUT:

 • Moneda oficială este Bath Thailandez, iar cursul este de aproximativ 1LEU= 8THB. 
 • Primul lucru ce trebuie făcut, chiar înainte de a ateriza, este să opriți datele mobile! 1MB de date mobile costă 9,52Eur!!!
 • Pentru Thailanda este necesară viză turistică! Aceasta se poate obține on-arrival, sau de la Ambasada Thailandei la București. Pentru detalii puteți găsi un articol special făcut pe această temă.

TIPS & TRICKS

1
Street Food Nu vă temeți să încercați street food! Înainte de a pleca am auzit tot felul de povești și am primit sfaturi să nu mănânc street food pentru că nu este foarte igienic. Dacă alegi cu grijă (și ai de unde), găsești cu siguranță ceva pe gustul tău, gătit pe loc și la prețuri foarte mici.
2
Unde să te cazezi Thailanda este celebră pentru viața de noapte picantă, în special prin Bangkok, Phuket și Pattaya. Cluburile sunt deschise în fiecare noapte, iar muzica este dată la maxim până la 3-4 dimineața, deci încercați să evitați zonele celebre pentru viața de noapte.
3
Rezervați excursii prin agenții locale Dacă doriți să faceți tururi, croaziere, sau să explorați împrejurimile, este posibil ca cea mai bună variantă să fie rezervarea unei excursii cu ghid. Nu uitați să negociați prețurile dinainte, pentru că puteți avea surpriza plăcută să economisiți și 40-50% din suma cerută inițial.
4
Chatuchak Market În Thailanda negociatul este o artă de care nu trebuie să-ți fie rușine să o pui în aplicare. Pentru excursii, croaziere, taxi, cât mai ales în piețe. Dacă sunteți în Bangkok în weekend, faceți o plimbare prin Chatuchak Market, cea mai mare piață de weekend din lume! Aici găsiți aproape orice, precum suveniruri, antichități, mâncare, decorațiuni și haine pentru toate gusturile.

CÂTEVA PREȚURI DIN THAILANDA

 • 1kg baby banane – 30 thb
 • suc 0,5L + apă 1,5L supermarket – 50 thb
 • cafea – 30 thb
 • barcă (2pers) pentru plimbare 1 oră Monkey Beach din PhiPhi – 800 thb
 • apă 0,5L – 10 thb
 • suc doză 0,5l – 20 thb
 • bere supermarket – 60-100 thb
 • felie pizza – 80 thb
 • porție clătite – 70 thb
 • benzină (1sticlă) – 30-40 thb
 • croazieră James Bond Island – 1 zi – 1100 thb/pers
 • spălătorie haine – 50 thb/1kg
 • mic dejun restaurant – 200 thb
 • 1 pachet țigări – 60 thb
 • bere în club – 160 thb

Pentru a citi pe pe larg despre experiența avută de noi în Singapore, nu ratați celelalte articole despre Orașul Leului!
Un comentariu sau o recenzie sunt binevenite și nu uitați să vă abonați la newsletter și să ne urmăriți pe Facebook și Instagram!

0

postați un comentariu

two × one =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.