
Ferma Animalelor – lecție de management pentru cei de la Grădina Zoologică
Cred că de mai bine de un an, Sorina îmi tot propune că mergem cu Eva la Ferma Animalelor, însă eu tot amânam, sau găseam alte variante. Nu știam despre ce este vorba, nici nu am fost interesat să caut informații. Sâmbătă a venit chiar de la mine întrebarea…nu ieșim undeva azi cu fata? Poate la Ferma Animalelor?
Nici nu știam unde se află. Tot ce aveam în minte este că undeva aproape de București. Imediat fetele erau gata și am aflat că trebuie să mă îndrept către Pantelimon (orașul, nu cartierul bucureștean).
Un drum destul de scurt, de maxim 30 minute. În mașină începusem deja cu glume, că ar trebui să luăm și noi 2 capre, 3 vaci și un iepure și să cerem taxă de vizitare pentru bucureștenii care vor să vadă cum e la țară.. Nu aveam nici o așteptare de la această vizită.
Despre Ferma Animalelor
O afacere de familie, inaugurată în 2009, este prima fermă-parc de animale domestice din țară, concepută special pentru cei mici. Ridicată chiar lângă Fabrica de Lapte din Pantelimon, care are o tradiție din 1973 și cunoscută pentru vitele din rasa Holstein.
Am rămas un pic surprins când am văzut indicator rutier către Ferma Animalelor și Făbricuța de Lactate, dar marea surpriză am avut-o în momentul în care am ajuns într-o parcare imensă, full de mașini! Părea că toți bucureștenii au venit să vadă cele 2 capre și 3 vaci la care eu mă așteptam..
De aici am început să fiu surpins la fiecare pas, să felicit inițiatorii acestui proiect și să mă blamez pentru faptul că am tot amânat venirea aici.
Sunt sute de animăluțe, „cazate” în condiții foarte bune, din câte mi-am putut da seama și foarte bine îngrijite. Numeroase capre, oițe, ponei, căței, cai, măgăruși, porci vietnamezi, nutrii, arici, iepuri și chiar bivol. Și preferatele mele, lamele. Dintre înaripate nu lipsesc diferitele tipuri de găini, rațe, bibilica, curcan, fazani, gâște, lebede, păuni, papagali, porumbei, Emu și struți.
Cei mici, dar și cei mari (că nu există limită de vârstă), pot cumpăra mâncare pentru animăluțe de la magazin și le pot hrăni și mângâia. Când vremea permite, se pot face chiar și plimbări cu poneii (aici vorbim strict de copilași).
Am apreciat extrem de mult organizarea, pentru că cei 40.000 mp sunt extrem de bine valorificați și poți petrece aici jumătate de zi fără să îți lipsească ceva. O lecție de management pe care niște privați le dau celor de la stat, care conduc Grădina Zoologică, de unde ultima dată am plecat total dezamăgit.

Locul perfect pentru cei mici
Să fim clari, locul este perfect pentru cei care vin aici alături de copilași! Să nu veniți gașcă de oameni mari și să îmi scoateți ochii că nu a fost atât de bine pe cât am lăudat! :) Probabil acesta a și fost targetul „afacerii”, copiii sub 8-10 ani. Motiv pentru care se percepe taxă de intrare pentru toți copiii care au trecut de 2 ani. Noi am scăpat momentan!
Am trecut pe lângă fiecare țarc în parte, iar Eva încerca să identifice animelele pe care le mai văzuse doar în cărticele, sau rar, când mai ajungeam prin zone rurale. Acum și-a petrecut câteva ore printre animăluțe și a fost foarte încântată, chiar dacă îi este încă teamă să se apropie prea mult, să le mângâie, ori să le dea de mâncare.
S-a bucurat la maxim și de numeroasele locuri de joacă, dar în special pe trambulină, care era favorita celor mici. Când mai creștem puțin o să ne bucurăm și de tiroliană și căsuțele de lucru manual (precum cea în care se picta cu nisip colorat).
Spre final, am făcut o plimbare prin Labirintul prin Porumb și cu mândrie pot spune că am reușit să ieșim, în special pentru a vă putea transmite toate aceste păreri. În weekend și sărbătorile legale este deschis și restaurantul, care au numeroase opțiuni sănătoare pentru cei mici. Noi am optat însă pentru târgul din Parcul IOR, unde fumegau grătarele… Pofticioși, ce să zic.
Înainte de plecare puteți lua acasă și un suvenir, precum jucării cu diverse animăluțe, jocuri, sau cărticele pentru cei mici. Toate aceste activități și chestii care pot părea mărunte, denotă un spirit antreprenor, care dau clasă Grădinii Zoologice.

Este locul ideal unde copilul se poate distra toată ziua, sau unde puteți organiza diverse petreceri pentru cei mici.
În acest moment pot spune cu certitudine, până nu mai apar modificări însemnate la Zoo Băneasa, că voi prefera în orice moment o vizită la Ferma Animalelor, decât la așa numita Grădină Zoologică.
Program și tarife
Cum se ajunge la Ferma Animalelor
Adresa: Str. Sf. Gheorghe nr. 20, 077145, Pantelimon, Județul Ilfov, telefon 0735 309 175
Waze: Ferma Animalelor
Distanță: aprox.12km față de KM0 de la Universitate
Program Ferma Animalelor
Zilnic: 09:00 – 17:30, ultima intrare cu 30 minute înainte de finalul programului
Tarife Ferma Animalelor
Copii sub 2 ani: gratuit
Persoane cu dizabilități: gratuit
Copii peste 2 ani, studenți și pensionari: 12 lei
Adulți: 14 lei
Familie (2adulți+2copii): 45 lei
Dacă ești mare fan și vrei să ajungi aici de mai multe ori pe an, poți achiziționa un abonament!
*Informații suplimentare pe https://fermaanimalelor.ro/
Menționez că acestea sunt păreri sincere, fără a fi plătit sau sponsorizat în vreun fel de Ferma Animalelor. Deși dacă vor să facă asta, eu nu-i refuz!
Dacă ți-a plăcut articolul nostru nu uita să lași aprecierile pe Facebook și Instagram!

