Sus
  >  Home   >  Phuket – O croazieră fantastică în Phang Nga Bay și James Bond Island!!
james bond island

După ce am rezumat în articolul anterior primele zile din Phuket, amintind despre principalele obiective turistice de pe insulă, dar și depravarea din Patong, continuăm cu cea mai frumoasă experiență avută aici: croaziera în Phang Nga Bay și la James Bond Island!

Am rezervat această croazieră din prima seară în Phuket, de la o agenție de turism găsită pe străzile din centrul Patongului. Am negociat destul de bine, de la 2,500 bath de persoană la 2,200 bath pentru 2 persoane!! Deci nu bateți palma niciodată la primul preț!

Am avut ceva emoții cu o noapte înainte, din cauza vremii. A plouat toată noaptea și se anunța la fel pentru a doua zi, însă doamna de la agenție ne-a asigurat că totul va decurge conform programului.

În jurul orei 08:00 am fost preluați de la hotel și duși până în port, unde se adunau toți turiștii și se împărțeau pe grupuri. Am primit o brățară colorată și un însoțitor de grup și am mers către vaporașul nostru.

La prima vedere ne-am speriat puțin, barca fiind destul de mică, veche și cam șubredă, mai ales prin comparație cu cele 2 ferry folosite între Phuket și Phi Phi Island.

Golful Phang Nga are o suprafață de 400kmp și este situat între Insula Phuket și Peninsula Malay, care cuprinde sudul Thailandei, partea continentală a Malaeziei și Singapore. Golful a devenit celebru datorită formațiunilor calcaroase care asigură peisaje superbe.

Cele 42 de insule s-au format în urmă cu 130 milioane de ani, atunci când s-au deplasat plăcile continentale, ridicând și adunând la suprafață un străvechi recif de corali. Acum 10.000 de ani nivelul mării era atât de mic încât se putea merge prin acest golf, fiind posibil să ajungi din Phuket în Krabi.

Insulă din Phang Nga Bay

Prima oprire din turul nostru a fost de senzație: Insula Panak! Vasul oprește în apropierea insulei de unde suntem preluați, 2 câte 2, de o canoe cu vâslaș localnic. Acesta ne plimbă prin Bat Cave (Peștera Liliecilor), foarte întunecată și pe alocuri joasă (fiind nevoie să ne lăsăm pe spate în canoe pentru a trece pe sub stânci).. și nu în ultimul rând, plină cu lilieci!

Totul este însă în deplină siguranță, iar liliecii sunt inofensivi, majoritatea dormind oricum. Ieșiți din peștera întunecată ajungem într-o lagună supeeerbă, plină cu mangrove.

Este de preferat să vă cumpărați o gentuță impermeabilă, în care să vă țineți banii și telefoanele. Există posibilitatea să închiriați de pe barcă, însă la un tarif mai mare! Puteți cumpăra și husă impermeabilă pentru telefon, pentru a face poze fără griji în canoe, însă de asemenea tarifele sunt mai ridicate pe barcă!

Traseul nostru pe canoe durează maxim 15 minute, după care suntem aduși înapoi pe vas, pentru a porni către Insula Hong, următoarea noastră oprire. Ajunși aici l-am reîntâlnit pe vâslașul nostru, un băiat de maxim 20 de ani, foarte pus pe glume și care ne-a făcut o grămadă de poze!

Canoe Insula Hong

Dacă insula Panak a fost superbă, pentru Insula Hong nu am cuvinte pentru a o descrie! Este pur și simplu desprinsă din reviste, cu apa sa limpede și liniștită și cea mai frumoasă lagună în care am ajuns vreodată! Aș repeta experiența oricând și în plus aș căuta o excursie de o zi pe Insula Hong, pentru a petrece timp și pe plajele sale cu nisip fin.

Prietenul nostru de pe canoe ne-a adus înapoi la realitate, pentru a urca din nou pe vaporaș, moment în care i-am dat și un bacșiș, după îndrumarea prealabilă a ghidului nostru. Deci nu uitați să luați bani cash la voi pe croazieră, pentru tipsuri și suveniruri.

Până la atracția principală a zilei – Insula James Bond, urmează prânzul pe vaporaș, una surprinzător de bună! Am avut de ales dintre 5-6 feluri de mâncare, pentru toate gusturile, atât cărnuri cât și meniu de vegetarieni. În plus apă și suc am avut nelimitat, pe toată durata excursiei!

Am ajuns în cele din urmă și la James Bond Island, pe numele său real Khao Phing Kan. A primit acest nume după ce s-a filmat aici filmul James Bond: Omul cu Pistolul de Aur, în 1974. Aici era ascunzătoarea inamicului lui Bond, Francisco Scaramanga.

James Bond Island

De fapt piesa de rezistanță este o mică insulă, aflată la 40m distanță de mal, o piatră înaltă de 20m numită Ko Ta Pu, devenită foarte populară printre turiști. Diametrul său este de doar 4m la bază și 8m în vârf.

Pentru o priveliște cât mai frumoasă se poate urca la punctul de belvedere. Însă după ce vezi Hong Island nu te mai impresionează nimic atât de ușor..

Atenție la vânzătorii de suveniruri!! Aceștia se vor oferi să vă facă poze, iar la final, drept recompensă, vă cer să le cumpărați ceva! Doar de aici vă puteți cumpăra suveniruri cu James Bond Island și Phang Nga Bay! Negociați însă fără griji, pentru că vor încerca să vă taxeze cât se poate de mult!

Ultima oprire avea să fie Sakai Beach, unde vaporașul oprea pentru jumătate de oră, iar doritorii puteau face baie în ocean și să se plimbe singuri în canoe.

Pe drumul de întoarcere vă sunt arătate pozele printate, făcute de fotografi în timpul plimbării în canoe. Doritorii le pot achiziționa, în ramă, contra sumei de 200 bath.

În plus se solicita un tips pentru personalul vaporului și este destul de greu să nu lași, când vine un angajat la fiecare în parte cu un borcănel.

Croaziera a fost superbă, iar pe drumul de întoarcere am fost „escortați” pentru o scurtă perioadă de un grup de vulturi, chemați de cei de pe barcă. În jurul orei 16:30 eram înapoi în microbuz, pe drumul către hotel.

Noaptea am petrecut-o, din nou, în nebunia din centrul Patongului, cu delicioasa mâncare de la street foond , bere și clătite.

În ultima zi din Phuket am renunțat la micul dejun de la hotel, care a fost pur și simplu dezamăgitor, preferând să căutăm un restaurant prin centru. Înainte de asta am rezervat la recepție un transfer către aeroport, având posibilitatea să alegem între taxi privat sau transfer cu microbuzul.

Ținând cont că hotelul nostru se afla chiar la ieșirea din stațiune, era clar că suntem luați ultimii și nu trebuia să facem turul Phuketului pentru a culege alți turiști de la hoteluri. Așa că traseul și durata a fost aceeași la microbuz precum ar fi fost cu taxiul.

Câteva tarife din Phuket:

  • Transfer microbuz aeroport-hotel-aeroport: 200bath/persoană
  • Croazieră James Bond Island/Phang Nga Bay: 1100bath/persoană
  • închiriat scooter: 200-300 bath
  • benzină: 30-40 bath sticla
  • spălătorie: 50 bath/kg
  • țigări: 60-100 bath/pachet
  • bere club: 160 bath
James Bond Island

postați un comentariu

seventeen + 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.