Sus
  >  Home   >  TOP 9 obiective turistice in Londra!
top 9 obiective turistice londra

Londra este un mare centru cultural, iar obiective turistice sunt la tot pasul. Cu toate acestea, incerc sa fac un top al atractiilor mele preferate din capitala britanica.

9. St. Paul Cathedral

Catedrela St.Paul se remarca in principal prin imensul Dom, unul dintre cele mai mari din lume la cei 111 metri inaltime. Turnul situat in partea stanga a catedralei adaposteste cel mai mare clopot din Anglia, „Marele Paul”, care cantareste 17 tone.

Cripta catedralei este considerata una dintre cele mai mari din Europa, gazduind peste 200 de morminte, unele dintre ele fiind ale unor personalitati britanice precum Nelson sau Wellington.

8. The Tube

London Underground sau, asa cum este el cunoscut de catre localnici, „The Tube”, este cea mai veche retea de metrou din lume, fiind functionala inca din anul 1863 intre statiile Paddington si Farringdon.

Pe langa functia sa practica, The Tube este considerat o adevarata atractie turistica, multi dintre vizitatorii capitalei britanice fiind curiosi sa incerce o calatorie cu metroul londonez.

7. British Museum                                                               

British Museum este unul dintre cele mai vechi si totodata unul dintre marile muzee ale lumii.

Cele peste 7 milioane de exponate adunate in mai bine de 250 de ani sunt repartizate in numeroase colectii ce acopera toata civilizatia umana. De la Egiptul si Grecia Antica, la China, Africa si continentul american, toate sunt reprezentate in acest templu al culturii mondiale.

Printre cele mai importante exponate se pot enumera: Busturile lui Ramses al II-lea si   al lui Amenhotep al III-lea, vestigii ale Mausoleului din Halicarnas, dar si picturi realizate de Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Rafael si Rembrandt.

Celor care doresc cu adevarat sa vada toate colectiile in detaliu le este recomandat sa viziteze muzeul in decursul a mai multe zile, lucru nu foarte suparator tinand cont ca intrarea este libera.

6. Buckingham Palace

Palatul Buckingham este fara indoiala simbolul regalitatii britanice si mandria intregii natiuni. Istoria resedintei oficiale a familiei regale incepe la inceputul secolului al XVIII-lea  cand Ducele de Buckingham si-a ridicat aici un palat.

Primul monarh care si-a stabilit resedinta la Buckingham a fost Regina Victoria, in anul 1837, care a adus schimbari majore fostului palat. Statuia faimoasei regine, care intruchipeaza zeita victoriei, vegheaza din fata colosalei cladiri.

5. Big Ben 

Daca Parisul are Turnul Eiffel si New York este reprezentata de Statuia Libertatii, cu siguranta simbolul Londrei este Big Ben. Celebrul turn cu ceas atrage anual milioane de turisti, chiar daca nu poate fi vizitat si in interior.

Big Ben este cel mai mare ceas cu patru fețe din lume și al treilea turn cu ceas ca inaltime. Cu toate acestea numele nu i-a fost dat pentru aceste caracteristici, cat datorita clopotului de 13 tone din interiorul turnului.

O priveliste de neuitat se poate observa noaptea, cand cele patru fețe ale ceasului sunt iluminate, spre încântarea trecătorilor.

4. Westminster Abbey

Westminster Abbey este intruchiparea istoriei Marii Britanii din ultimul mileniu.  Aproape toti monarhii de la William Cuceritorul pana in zilele noastre au fost incoronati aici, iar multi dintre ei isi au locul de veci in incinta catedralei.

Pe langa regii inmormantati aici isi mai duc somnul vesnic si oameni de cultura precum: Charles Dickens, John Dryden si Robert Browning.

In total peste 3000 de personalitati britanice au fost inmormantate in interiorul catedralei.

top 9 obiective turistice londra

Obiective turistice Londra: Westminster

3. Tower Bridge

Tower Bridge este un pod suspendat si in acelasi timp un pod mobil. Acesta este format din doua turnuri unite in partea superioara de pasarele. Emblematicul pod face legatura intre sudul si nordul orasului, fiind destinat atat traficului rutier cat si pietonilor. Renumele ii este dat de faptul ca partea carosabila se poate ridica pentru a permite vapoarelor sa navigheze pe Tamisa.

Deseori Tower Bridge este confundat cu un alt pod londonez celebru, London Bridge, situat la cativa zeci de metri in aval.

2. Parlamentul

 Parlamentul, sau asa cum mai este cunoscut, Westminster Palace, este locul in care se afla cele doua camere ale Parlamentului Regatului Unit, Camera Lorzilor si Camera Comunelor.

Incarcat de istorie, Palatul Westminster este unul dintre obiectivele turistice preferate ale celor care viziteaza Londra, cladirea fiind inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, alaturi de „vecina” sa, Westminster Abbey.

Constructia in stil neogotic este flancata de doua turnuri, Victoria Tower si celebrul Big Ben.

1. London Eye

London Eye este considerat de multi simbolul Londrei moderne, si pe buna dreptate, aceasta ademenind anual peste 3 milioane de vizitatori.

Numita initial Millenium Wheel, fiind inaugurata in anul 2000, la pragul dintre milenii, era cea mai inalta constructie de acest gen, ajungand la 135 de metri inaltime.

Caruselul are 32 de capsule, fiecare dintre acestea fiind capabila sa gazduiasca 25 de persoane in cele 30 de minute cat dureaza o rotatie completa. Din aceste capsule puteti avea o panorama superba asupra orasului, pana la o distanta de cativa kilometri.

Obiective turistice Londra: London Eye


Topul realizat de mine cuprinde 9 atractii turistice din Londra, astept sugestiile voastre pentru a completa top ten-ul. De asemenea sunt curios cum arata topul vostru, atat pentru cei care au vizitat Londra, cat si pentru cei care indragesc capitala britanica.

londra
Obiective turistice Londra: Westminster

postați un comentariu

fifteen − 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.