Sus
  >  Home   >  Arcos de la Frontera- ultimul „pueblo blanco” vizitat în Andaluzia!
arcos de la frontera

Am plecat din Setenil de las Bodegas destul de târziu, după ora 17 și chiar dacă eram foarte obosiți nu am mers direct spre casă, ci am făcut un scurt ocol prin Arcos de la Frontera, deși eram conștienți că obiectivele turistice se vor închide până ajungem noi.

Am avut un moment în care eram pe punctul de a renunța la vizita prin Arcos de la Frontera când Waze-ul ne-a arătat un traseu mai lung decât ne așteptam, aproape 2 ore și peste 150km. Problema este că primul rezultat era o stradă din Cadiz, cu același nume, însă am avut spiritul de observație și nu am ajuns în cele din urmă pe malul oceanului. În realitate, destinația noastră era la 75km depărtare, aproximativ 1 oră de condus, la o scurtă abatere de traseul nostru în drum spre casă.

arcos de la frontera

În general Waze este prietenul meu de drum și nu am probleme în a găsi adresa căutată, însă de fata aceasta mi-a făcut din nou probleme, indicându-mi centrul nou al orașului, destul de mare și dezvoltat, deși face încă parte din circuitul „pueblos blancos”. Acest centru nu avea nimic deosebit și nu avea vreo legătură cu satele albe văzute în timpul zilei, deci clar nu eram unde trebuie.

După ce am mers aiurea, bulversat, pe străzile de la periferie, mi-am dat seama că în acest tip de localități trebuie să urci în altitudine pentru a ajunge în centrul istoric și cel mai important, să te iei după turlele bisericilor.

Dacă ai suficient timp de petrecut prin Arcos de la Frontera, nu te aventura în a ajunge sus cu mașina. Dacă nu ești un șofer cu nervi de oțel, posibil să clachezi, să lași mașina acolo și să o iei pe jos! Nu vorbesc despre trafic, ci despre străzi! Cu cât urci, străzile sunt din ce în ce mai înguste, încât și micuțul Peugeot 307 mi se părea enorm și imposibil de condus! Fiecare viraj mi-a adus câteva fire albe de păr în cap!

Citește și:

 

Ronda – cel mai mare dintre Pueblos Blancos!

Zahara – marea surpriză din Andaluzia!

Setenil de las Bodegas – satul UNIC de sub stânci!

Andaluzia: 7 zile la pas prin Sudul Spaniei!

Partea bună este că am găsit un o parcare chiar în vârful dealului, foarte ieftină, iar de aici am putut ajunge la principalele atracții ale orașului, castelul medieval, bisericile și punctul de belvedere! Din păcate, ajungând foarte târziu, le-am văzut doar din exterior! Prin Arcos de la Frontera am stat maxim o oră, pentru că chiar îmi era imposibil să cobor străduțele alea dacă mai era și întuneric!

arcos de la frontera

Panoramă la apus

Deși am ajuns târziu, iar toate obiectivele turistice erau închise, ne-am bucurat totuși de un apus SUPERB văzut de la punctul de belvedere al orașului. Scurta plimbare pe străzile înguste ale orașului ne-au înfățișat mai multe atracții interesante, fiind puțin dezamăgiți că nu le-am putut vedea și din interior.

Castelul Ducal a fost o fortăreață militară ce datează din perioada musulmană, iar castelul actual a fost renovat în sec. XIV și al XV-lea. Potrivit documentelor existente, din fortăreața inițială au fost păstrate intrarea vestică în formă de potcoavă și o parte din zidul de sud-vest, iar mai multe încăperi aparțin din perioada renovărilor. Momentan castelul are administrare privată.

Minor Basilica of Santa Maria de la Asuncion este un edificiu gothic-baroc, datând din sec.al XIV-lea. Este cea mai veche parohie din Arcos de la Frontera, dar și cea mai importantă, fiind declarată Monument Național în 1931 și Minor Basilica în 1993. Templul, separat de clădirile înconjurătoare, s-a ridicat pe locul unei foste moschee arabe și a fost construită pe durata a 6 secole, motiv ce a dus la mixul de stiluri arhitecturale.

arcos de la frontera

Biserica San Pedro a fost ridicată în sec. al XVI-lea și era inițial o biserică colegială în sec. al XIV-lea, construită peste ruinele fortăreței hispanico-musulmane Almohad, din timpul căreia s-a păstrat o parte din turnul poligonal. Mai târziu, în sec. XVI și XVII-lea au fost adăugate 6 capele, câte trei pe fiecare parte a navei, în stilurile Renașcentist și Baroc. Fațada principală a fost realizată în sec. al XVIII-lea tot în Baroc și influențat de stilul școlii sevilliene.

Dacă informațiile v-au fost utile nu uitați să ne ajutați cu un like și un share! Pentru mai multe informații, idei de călătorie și ultimele știri din turism abonați-vă la newsletter și urmăriți pagina de Facebook!

postați un comentariu

15 − 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.