Sus
  >  Home   >  Coasta de Vest a Turciei – partea aIII-a – Marmaris
MARMARIS

Alaturi de Bodrum si Kusadasi, Marmaris este una dintre cele mai importante statiuni turcesti aflate pe malul Marii Egee. Asezata intr-un golf inconjurat de paduri de pini si arbusti de oleandru, Marmaris este unul dintre cele mai dinamice orase din aceasta parte a Turciei. Multi tineri vin in Marmaris sa se distreze si, la fel ca in Kusadasi, una dintre strazi a devenit cunoscuta drept Strada Barurilor, unde se gasesc peste 40 de cluburi, baruri si discoteci, in care se danseaza pana in zori.

MARMARIS

MARMARIS

Orasul a reprezentat un punct important pentru sultanul Suleyman Magnificul, cel care a cucerit Marmarisul in anul 1522, unde a ridicat si un mic castel, loc de pornire a campaniei de invadare a insulei Rodos.

Castelul din Marmaris a fost construit chiar in anul cuceririi de catre Suleiman Magnificul, iar din anul 1979 acesta a fost supus unor serii de renovari, pentru a fi adus la la forma initiala. In prezent castelul adaposteste un muzeu cu diverse expozitii, precum obiecte nautice, piese istorice si etnografice etc.

Seara nu ezitati sa faceti o plimbare prin centrul orasului, dar si pe promenada, de unde puteti admira portul si ambarcatiunile luxoase.

Am petrecut doua nopti in Marmaris, la Hotel Club Turban, si daca in prima noapte am preferat sa facem o scurta vizita la magazinele de suveniruri, dupa care am revenit la hotel pentru a urmari „Seara turceasca”. In cea de-a doua seara am luat la pas orasul, ne-am fotografiat in centru,in bazar, pe promenada, in port cu iahturile de lux, dupa care ne-am indreptat spre punctul zero al distractiei din Marmaris, Strada Barurilor. Si aici ospitalitatea turcilor nu s-a lasat asteptata, detinatorii micilor restaurante invitandu-ne la un ceai din partea casei, doar sa le trecem pragul.

MARMARIS

MARMARIS

In cele din urma, am intrat in Club Arena, unde atmosfera era incendiara, iar cei patru DJ care mixau simultan puneau muzica de cea mai buna calitate (ni s-a promis chiar o melodie a Innei, insa, obositi fiind, am plecat fara a mai avea ocazia sa o ascultam). Preturile bauturilor alcoolice erau totusi destul de mari, o bere sau un shot de tequila ajungand la 10 lire turcesti, echivalent a 20 de lei, iar o sticla de whisky de import depasea cu usurinta 500-600 RON. Va invit sa accesati acest link pentru a simti mai aproape atmosfera din centrul orasului si din clubul Arena http://www.youtube.com/watch?v=7dTlSOb3DPA . (videoclipul nu imi apartine).

MARMARIS

MARMARIS

Comments:

  • Marius

    10 mai 2013

    4 ? Swedish House Mafia + guest mix ? :))
    on topic – tari materialele :D

    reply...

postați un comentariu

5 × three =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.