Sus
  >  Home   >  Paradisul Acvatic – sau ce să faci în Brașov când plouă?!

Weekend-ul trecut l-am petrecut la Bran, unde am stat de vineri seară până luni dimineață, când am pornit către București. Ne-am gândit că trebuie să mai folosim puțin costumele și boots de snowboard dacă tot le-am cumpărat, 2 zile în Bansko nefiind suficiente..și poate mai aprofundăm puțin și pe pârtiile mioritice, pentru că la bulgari am căzut destul.

Dar cum în ultima perioadă calculele de acasă nu se potrivesc cu cele de pe pârtie, am prins doar zile ploioase, fără pic de zăpadă. Este adevărat, nu am încercat pârtiile din Poiana Brașov sau de pe Valea Prahovei, ci ne-am îndreptat către pârtiile din zona Bran- Cheile Grădiștei – Fundata. Ajunși la baza pârtiei din Fundata, unde ploua și mai tare decât în Bran, ne-am dat seama că nu avem șanse de snowboard, astfel încât a trebuit să ne reorientăm.

Branul l-am văzut de prea multe ori (însă nu am ratat ocazia duminică să o mai facem o dată), deci am mers către Brașov, unde aflasem de Paradisul Acvatic, locul în care este vară pe tot timpul anului :).

Paradisul Acvatic – piscina interioară

Ajunși în parcarea încăpătoare (se pare că au o capacitate de 600 locuri), am văzut și coada imensă de la intrare. Dar ținând cont că era sâmbătă și mai ales început de minivacanță pentru copii, la care adăugând și condițiile meteo, era de așteptat să fie aglomerat. Însă noi ne-am descurcat rapid, fiind un grup mare, peste 20 persoane, am fost introduși mai repede și am primit un discount, plătind 35lei/persoană pentru 3 ore.

Înțeleg că este cel mai mare parc acvatic din Brașov și între cele mai mari din Transilvania, iar așteptările erau foarte sus, datorită recenziilor unora care mai trecuseră pe aici. Dar chiar nu am fost dat pe spate, spațiul fiind mic, din punctul meu de vedere, mai ales că erau disponibile (evident) doar facilitățile acoperite.

După ce am primit fiecare o brățară cu un număr și o cheie, am mers la vestiare unde ne-am lăsat hainele și valorile, după care, trecând prin dușuri, am ajuns apoi la piscine. Per total este o piscină (destul de mică), cu adâncimea de 1,35m situată central, o altă piscină, mai mică, însă cu temperatura apei mai ridicată, care ajunge și în aer liber, 2 mini-jacuzzi, bazinul olimpic (unde există și trambuline pentru sărituri), 2 saune și 2 tobogane.

Bazinul olimpic – Paradisul Acvatic

Nu pot să spun că nu m-am simțit ok, însă faptul că beneficiase de atât de multă reclamă mi-a tăiat puțin din elan în momentul în care am văzut dimensiunile reduse ale complexului. Nu am fost în prea multe Parcuri Acvatice/ Ștranduri/ Piscine Publice, însă cele 2 văzute în București până acum sunt la un nivel superior (Divertiland Water Park este fără îndoială mult peste și chiar Ștrandul Moghioroș este puțin peste).

Paradisul Acvatic

Ce mi-a plăcut

  • temperatura interioară destul de plăcută, undeva la 32 grade
  • temperatura apei foarte bună (28-30 grade)
  • piscina cu apă fierbinte, care dădea și în exterior
  • restaurantul (mâncare foarte bună)
  • vestiarele (2000 de vestiare, suficiente pentru toți vizitatorii)
  • bazinul olimpic și trambulinele (nu sunt fan, însă arătau foarte bine)
  • curățenia
  • deși citisem pe internet recenzii negative despre podeaua alunecoasă, nu am avut probleme și nu m-am simțit deloc în pericol (probabil s-au rezolvat problemele)
  • parcarea foarte spațioasă, gratuită

Ce nu mi-a plăcut

  • spațiul redus, piscina interioară foarte mică
  • nu aveai șanse să intri în jacuzzi. Intra un grup de 5-6 persoane care ocupau integral și nu ieșeau prea curând
  • prea puține șezlonguri și foarte înghesuite
  • cozi mari la intrare, cât și la restaurant
  • sistemul de acces, cu plată pentru 3 ore și cost suplimentar dacă depășești (cel puțin o oră o pierzi, în mod normal, la restaurant)

După cum spuneam, mâncarea a fost foarte bună, însă tarifele vor părea mari la prima vedere. Porțiile sunt în schimb foarte mari, ceea ce justifică în cele din urmă prețurile ridicate.

Adresă: Brasov, Bd. Grivitei, nr. 2F, DN13, Brasov

Tarife:  Adult: 3ore – 40lei, suplimentar 1oră – 15lei, peste 2h – 25lei, sau peste 3h- 55lei

Copii (sub 1,4m): 25 lei

Copiii până în 3 ani beneficiază de intrare gratuită

Program: Septembrie – Iunie
LUNI                                14:00 – 22:00

MARŢI – VINERI              11:00 – 22:00
SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ 10:00 – 22:00

postați un comentariu

four × four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.