Recenzii

Destinatii

Contact

Despre mine

Sus

Spania

Ce am vizitat prin Spania

Spania este o țară superbă, încărcată de istorie și cu o mulțime de obiective turistice majore. Este a doua cea mai vizitată țară la nivel mondial, iar acest lucru nu poate fi întâmplător! Fiecare provincie oferă ceva diferit, iar fiecare oraș încearcă să te atragă prin farmecul local.

Am ajuns în Spania în februarie 2018, când am cutreierat timp de o săptămână Andaluzia, provincia situată în sudul țării. Nu știu dacă este cea mai frumoasă regiune, însă fără îndoială are cel mai bogat trecut, fiind condusă pe rând de creștini și musulmani, existând și astăzi un mixt spectaculos în arhitectură!

O săptămână nu a fost suficientă să vizităm tot ce aveam planificat, Andaluzia fiind destul de întinsă ca suprafață, însă am ajuns la principalele atracții. Începând cu cel mai important oraș – Sevilla și continuând cu minunatele „Pueblos Blancos” și Cordoba, capitala maurilor.

Ce să nu ratezi în Spania

Barcelona
Insulele Canare
Madrid
Granada
Pueblos Blancos
Insulele Baleare
San Sebastian
Sevilla
Valencia
spania

“Castelul Almodovar”

spania

“Ronda”

Costuri de călătorie

Cazare – Spania are o largă varietate de oferte de cazare, de la umilele fondas sau case de oaspeți la luxoasele hoteluri de cinci stele. Există în așa fel variante pentru fiecare buzunar. Mari diferențe de tarife sunt de la un sezon la altul, deci pentru a plăti cât mai puțin mergi în extrasezon. În timpul primăverii, pentru o cameră la un hotel de 3* veți plăti de la: Barcelona: 45eur/noapte, Madrid: 35eur/noapte, Sevilla: 55eur/noapte, Tenerife: 20eur/noapte, etc.

Mâncare– una dintre cele mai semnificative contribuții ale Spaniei la obiceiurile culinare internaționale este tradiționalul tapas, antreuri servite cu pahare de bere sau vin. Dintre specialitățile reginonale amintim cochinillo în Castilia, coadă de taur în Andaluzia, fabada în Asturias, pulpo a la Gallega în Galicia și nu în ultimul rând paella, un fel de mâncare specific spaniol condimentat cu șofran care poate combina orez cu legume, carne de pui sau fructe de mare. În principal bugetul pentru mâncare variază între 15 și 40 euro/zi, în funcție de preferințe,

Transportul – fără îndoială cea mai bună variantă de a ajunge în Spania este avionul, existând numeroase variante, atât low-cost cât și zboruri de linie. Printre companiile aeriene care fac legătura între România și Spania sunt: BlueAir, WizzAir, RyanAir, Vueling, Tarom și Iberia.
Dacă doriți să călătoriți între orașele mari ale Spaniei, tot avionul este cea mai bună variantă, prețurile fiind destul de bune. Alte variante sunt autocarele dar și trenurile, care circulă cu mare viteză, însă tarifele sunt mai ridicate.

Câteva prețuri la obiective turistice – Sagrada Familia, Barcelona – 15eur, Muzeul Prado, Madrid – gratuit, Palatul Real Alcazar, Sevilla – 9,5eur, Palatul Alhambra, Granada – 14eur, Mezquita, Cordoba – 10eur

TIPS&TRICKS

1
Încercați meniul zilei Pentru prânz o foarte bună alegere este fără îndoială menu del dia (meniul zilei), care conține 3 feluri de mâncare la costuri cuprinse între 6 și 15 euro.
2
Evadați din oraș Dacă timpul vă permite încercați să evadați din oraș, pentru a vizita și împrejurimile. Numeroase atracții sunt situate la mică distanță de orașe, precum Castelul Almodovar față de Cordoba, sau Alcazar de Segovia și Castelul Coca lângă Madrid.
3
Închiriați o mașină Nu există o modalitate mai bună de a cunoaște împrejurimile decât cu o mașină privată. În acest mod am reușit să vizitez mare parte din Andaluzia, fără să depind de alte mijloace de transport în comun. Nu se merită să închiriezi mașină dacă rămâi doar în oraș, cea mai bună variantă în acest caz fiind transportul în comun!
4
Mâncarea Vizita în Spania este incompletă dacă nu experimentați gastronomia locală. Jamonul este mândrie națională, fiind găsit în restaurante, pub-uri și benzinării. Dacă tapas-ul se găsește peste tot în sudul Spaniei, în Țara Bascilor găsim pintxos, gustări rapide și destul de ieftine.

Plimbarea noastră prin Spania

Singura vizită de până acum în Spania a fost în februarie 2018, când am cutreierat timp de o săptămână sudul țării, provincia Andaluzia. Dintre cele 8 zile petrecute aici, 5 au fost dedicate exclusiv vizitelor, adică plecat dimineață și ajuns acasă pe întuneric, cu dureri mari de picioare.

Am început cu vizită la Italica, locul în care s-a născut împăratul Traian și unde s-a filmat Game of Thrones, apoi am ajuns în Sevilla, cu toate obiectivele sale de top. Următoarea zi am petrecut-o în Gibraltar, după care am vizitat câteva „Pueblos Blancos”, satele albe specifice Andaluziei. Ultima zi a fost dedicată orașului Cordoba, cu superba Mezquita și Castelul Almodovar.

Pentru a citi pe pe larg despre experiența avută de noi în Spania, nu ratați articolele noastre din Andaluzia!
Un comentariu sau o recenzie sunt binevenite și nu uitați să vă abonați la newsletter și să ne urmăriți pe Facebook și Instagram!

0

postați un comentariu

twelve + two =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.